Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 27 gru 2024, o 10:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
BIKSENON MONTAŻ 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: SV1000N 2004
Post Re: BIKSENON MONTAŻ
sugerować się gwarancją ? z aledroogo mają 12mcy na przetwornicę, ten 2 z linku 24 i pisze new hahah :mrgreen: muszę zadzwonić i zapytać co to za made in... może ktoś podpowiedzieć nam czym np. te 2 zestawy się różnią(oprócz ceny) czy też który wybrać?
http://www.denken.com.pl/index.php?p434 ... -i-mijania
http://www.xenonowe.pl/produkt/114/zest ... nica-small
nad tymi się zastanawiam, jaką barwę światła wybrać 4300 czy 6000k?
Panowie czy robił ktoś ten odrębny włącznik światła gdy już moto pracowało? co by nie palić ze swiateł?

Ostatnio edytowano 6 sty 2013, o 13:54 przez michalecek777, łącznie edytowano 2 razy

6 sty 2013, o 06:59
SV Rider

Moto: sv100s 2003
pozwole się podpiąć pod temat... zerknijcie na ten zestaw . warto?

http://allegro.pl/zestaw-xenon-hid-h1-h ... 79344.html

6 sty 2013, o 13:41
Zobacz profil WWW
SV Rider

kisiel_krzychu napisał(a):
pozwole się podpiąć pod temat... zerknijcie na ten zestaw . warto?

http://allegro.pl/zestaw-xenon-hid-h1-h ... 79344.html

cena adekwatna do gwarancji trochę mało 1mc a później?

6 sty 2013, o 13:48
Łowca

Moto: Perła - Smerf
ja mam dokladnie ten zestaw:
http://allegro.pl/h1-h3-h4-h9-h7-h11-ko ... 60945.html

montaż plug and play zajmuje 15 min jedynym zadaniem wymagającym myślenia jest znalezienie miejsca na przetwornicę. Mój zestaw jest na 2 lampy i działa kapitalnie. Efekt:

viewtopic.php?f=23&t=8532

6 sty 2013, o 16:49
Zobacz profil WWW
motocyklista

Moto: SV650N 2002
Też się podepnę pod temat
Wcisnął ktoś bi-xenon do N-ki, przy xenonie jest mniej ustrojstw do podpięcia niż w bi. w S-ce miejsce się zawsze znajdzie, testował ktoś czy w dużej okrągłej lampie bi-xenon oślepia

6 sty 2013, o 19:20
SV Rider

Moto: Volvo T5
bi-ksenon będzie oslepiał bo to jest długie światło. pod pojęciem bi (czyt. elektromagnez) otwierasz przesłone i masz długie światło. To jak ma nie razić?

6 sty 2013, o 20:16
motocyklista

no tak jeśli masz xenon do tego soczewkę z elektromagnesem to jeden zestaw a drugi http://www.xenonowe.pl/produkt/114/zest ... nica-small w metalowej osłonie pracuje palnik przód/tył więc długie masz oddzielnie jak palnik się przesunie do tyłu a tu w praktyce http://www.youtube.com/watch?v=L3ae307K_iQ

Ostatnio edytowano 6 sty 2013, o 20:34 przez Piotr, łącznie edytowano 1 raz

6 sty 2013, o 20:24
SV Rider

Moto: SV650S 1999
Ale nie bardzo rozumiem nad czym Wy debatujecie? Na filmiku powyżej jest dokładnie opisane co to jest bixenon. To nie jest żarówka i nie ma tam więcej "ustrojstw do podpięcia". Zależy jeszcze Piotr co rozumiesz pod pojęciem "wciskania". Jeśli masz żarówkę H4 to możesz mieć bixenon bez żadnych przeróbek. Wkładasz żarnik w miejsce żarówki, podpinasz kable i po temacie. Jeśli nie masz H4 to albo zakładasz zwykły xenon pod swoją żarówkę (H1, H7) albo rozklejasz lampę, targasz odbłyśnik i próbujesz wcisnąć specjalną soczewkę bixenon ze sterowaną przesłoną.
Jeśli Twoja duża okrągła lampa ma szkło ryflowane i zwykły lustrzany odbłyśnik to będziesz świecił wszędzie i wszystkim po oczach. Jeśli masz gładkie szkło i soczewkę to wtedy xsenon ma sens ;)

Pzdr,
misiuto

6 sty 2013, o 20:32
motocyklista

Do upchania jest przetwornica i jeszcze jedno ustrojstwo do sterowania wysuwem palnika coś takiego tylko na jedną lampę http://tomas-tuning.com/oswietlenie-xen ... _1179.html

6 sty 2013, o 20:38
SV Rider

Moto: SV650N SPRINT ST1050
Dobra, ale czy ktoś tutaj z gromadzonych na forum, montował bi-xenon w SV w wersji N? W porównaniu do normalnej H4 jest problem z rażeniem po oczach w przypadku okragłej lampy z N-ki? Chodzi mi o światła mijania, nie drogowe :)

6 sty 2013, o 21:21
SV Rider

Moto: SV650S 1999
Piotr napisał(a):
Do upchania jest przetwornica i jeszcze jedno ustrojstwo do sterowania wysuwem palnika coś takiego tylko na jedną lampę http://tomas-tuning.com/oswietlenie-xen ... _1179.html

Przetwornicę masz też do upchania w normalnym (nie bi) xenonie. Ustrojstwo do sterowania wysuwem wchodzi razem z żarnikiem normalnie w miejsce żarówki H4 i nie musisz nic upychać ;)

6 sty 2013, o 21:28
SV Rider

Lober napisał(a):
Dobra, ale czy ktoś tutaj z gromadzonych na forum, montował bi-xenon w SV w wersji N? W porównaniu do normalnej H4 jest problem z rażeniem po oczach w przypadku okragłej lampy z N-ki? Chodzi mi o światła mijania, nie drogowe :)

podpinam pod pytanie LOBERA JAK TO SIĘ MA W PRAKTYCE Z BIKSENONOWĄ H4 W GŁADKIM SZKLE LAMPY U OKRAGŁEJ N JEST TO DO ZAAKCEPTOWANIA PRZEZ OCZY INNYCH UŻYTKOWNIKÓW? CHYBA ZE KTOŚ WMONTOWAŁ BIKSENONA SOCZEWKOWA JAK W S-CE DO N k-i :spoko: hmm:

7 sty 2013, o 00:39
SV Rider

Factory napisał(a):
bi-ksenon będzie oslepiał bo to jest długie światło. pod pojęciem bi (czyt. elektromagnez) otwierasz przesłone i masz długie światło. To jak ma nie razić?

A miałeś? Widziałeś?

Bratu zakładałem do Suzuki GSR 600 bi-xenon i nic nikogo nie oślepia.

7 sty 2013, o 00:54
SV Rider

Moto: Tymczasowo brak
Temat wałkowany już nie raz...ale ile można odgrzewać kotleta :wtf:
Widzę że co nowi koledzy to nowe pomysły...może warto najpierw przeczytać bazę doświadczeń.

Sam jestem zainteresowany założeniem BI-X do małej S-ki ale niestety jest wkład i wkład. dzięki uprzejmości kolegi przymierzywszy jeden z oferowanych KIT-ów na allegro za niebagatelną cenę 200 PLN> zauważyłem że diametralną różnicę na "pracę" lampy ma długość żarnika a dokładniej konkretne miejsce zamocowania pestki z gazem czyli elementu świecącego. Aby oddawała prawidłową krzywiznę załamania odbłyśnika MUSI być w Dokładnej pozycji żarnika z normalnej H4. Oferowane zestawy made in China nie podają takich informacji. Wiadomo aby się sprzedało a potem martw się Pan sam jak Ci przeglądu nie podbiją.
Byłem skłonny też oddać lampę do przeróbki koledze RobertO na wstawienie soczewki oraz CCFL gdzie zapewne na pewno miał bym gwarancję jakości działania lampy(i w dodatku niebagatelnego wyglądu) ale to znowu wydatek rzędu 3x kosztu zakupu allegro. A wiadomo Kryzys mamy :flaga:

Proponuje aby koledzy którzy już takowe zestawy mają zamieścili kilka zdjęć z "rzutu" światła na jakąś płaszczyznę jak Np. kiedyś lasooch zamieszczał podglądowy rysunek.
Obrazek

Przekonamy się co jest warte instalacji.

P.S
w wątku Lytrowej Suzanny RobertO widać iż kolega obszedł załączanie świateł mijania podczas startu zapłonu dodatkowymi przełącznikami.

7 sty 2013, o 16:35
motocyklista

Ja kupiłem zestaw nie najtańszy (dziś dostałem ) albo przejdzie badania i nikt się nie przyczepi albo pójdzie do sprzedania
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

będę miał chwile czasu to będę testował w lampie jak to świeci a jak się cieplej zrobi to jadę na diagnostykę
i się okaże co powiedzą

7 sty 2013, o 17:54
spamOWCA

Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
Ja takie coś w swojej N-ce miałem i nikt problemu nie robił (może dlatego, że patrzyli tylko czy świeci), a świeciło bosko :).

7 sty 2013, o 21:01
SV Rider

Moto: Versys; SV650N
Dla tych którzy tak bardzo obawiają się kontroli drogowej bądź przeglądu proponuję wypuścić dodatkową kostkę do lampy, w której będzie niskie napięcie 12V i w razie problemów wystarczy wyjąć palnik xenonowy i wstawić zwykłą żarówkę. I po problemie.

8 sty 2013, o 12:16
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
Kontrola czy przegląd to pikuś ale gorzej podczas wypadku wieczorem nawet nie z naszej winy. Załóżmy, że jakiś cwaniak zarzuci nam, że nasz xenon go oślepił i dlatego doszło do wypadku. Przyjeżdża policja i motocykl trafia na przegląd. Jak się potem to ma od strony prawnej i jak wtedy wybrnąć z takiej sytuacji? Cały czas zastanawia mnie to ponieważ i ja takie cudo posiadam :P

www.logo-ratio.pl

Ostatnio edytowano 8 sty 2013, o 12:33 przez kozik, łącznie edytowano 1 raz

8 sty 2013, o 12:27
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: Volvo T5
111290PL napisał(a):
Factory napisał(a):

A miałeś? Widziałeś?

każde długie światło oślepia, jeśli Ty masz takie co nie oślepia to znaczy że masz coś nie tak. czytaj ze zrozumieniem. Cały czas pisze że chodzi o światła długie. a bi-xenon to światło mijania i światła długie w ksenonie, to że Ty załozyłeś bratu to ok, światło mijania nie oslepia ale długie to już każde.

8 sty 2013, o 12:29
SV Rider

Factory napisał(a):
111290PL napisał(a):
Factory napisał(a):

A miałeś? Widziałeś?

każde długie światło oślepia, jeśli Ty masz takie co nie oślepia to znaczy że masz coś nie tak. czytaj ze zrozumieniem. Cały czas pisze że chodzi o światła długie. a bi-xenon to światło mijania i światła długie w ksenonie, to że Ty załozyłeś bratu to ok, światło mijania nie oslepia ale długie to już każde.

No to jasna sprawa że długie będą bo każde długie oślepiają, widocznie źle zrozumiałem kolegę Factory :)
Chodziło mi o to że krótkie właśnie nie oślepiają, no a długie oczywiście świecą jak marzenie :)

8 sty 2013, o 21:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona