Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Przygasające światła po wciśnięciu stop
Autor |
Wiadomość |
Falcorn
motocyklista
Dołączył(a): 1 maja 2014, o 11:31 Posty: 127 Lokalizacja: Kraków
Moto: SV650S 1999
|
Re: Przygasające światła po wciśnięciu stop
Problem z Sv650 gaźnik 1999r. Słuchajcie podpowiedzcie mi gdzie jeszcze szukać przyczyny... Otóż gdy włączę światła mijania i nacisnę klamkę lub nożny hamulec (bez znaczenia) to przygasają lekko wszystkie światła, tak samo jest jak włączę kierunkowskazy... wszytko lekko pulsuje w ich rytm. Akumulator nowy (na starym było to samo), regulator napięcia sprawny, napięcia ok, wszystkie kostki posprawdzane i popsikane na wszelki wypadek, główna masa na silnik sprawdzona i żeby było pewniej styk poprawiony. Jak przykładałem dodatkowy kabelek masy akumulatora do ramy, bez zmian. Są jeszcze gdzieś jakieś dodatkowe masy ? Wy też tak macie czy to już tzw. "cholesterol" ? Nie jest to uciążliwe ale wolał bym gdyby wszystko świeciło tak jak ma być.
|
21 mar 2015, o 21:10 |
|
|
Macias00
rowerzysta
Moto: SV650S 2000
|
Falcorn udało się rozwiązać problem bo u mnie jest podobnie i zastanawiam się co z tym zrobić.
|
17 maja 2015, o 23:12 |
|
|
Uczę się
motocyklista
Dołączył(a): 1 maja 2015, o 16:21 Posty: 141 Lokalizacja: Kraków
Moto: sv 650 S gaz
|
Jeżeli ładowanie jest ok, to normalne u mnie jest dokładnie tak samo, naciskając hamulec czy włączając kierunkowskazy zabierasz Volarz ładowania uruchamiając dodatkowe oświetlenie więc napięcie spada i dodatkowo kontrolki na blacie tracą przejrzystość. Zapewne na wyższych obrotach problem znika z racji wyższego napięcia ładowania jeżeli tak jest to wszystko w normie. U siebie wymieniłem całą instalację i problem jest nadal regulator nowy napięcia na reglu poprawne wg serwisówki i masy ramowe czyszczone, jeszcze sprawdź dokręcenie akumulatora.
_________________ http://www.poomoc.pl/
|
18 maja 2015, o 00:00 |
|
|
cosinus
rowerzysta
Moto: SV650S
|
Bardzo często widać w starszych puszkach, zwłaszcza nieumiejętnie serwisowanych (wydaje się ze wielu niezłych mechaników ma awersję do elektryki) ... problem polega ma zaśniedziałej, zardzewiałej, źle podpiętej masie. Objawia się to tak, że w rytm kierunkowskazów przygasają stopy, czasem silniej ten gdzie pracuje kierunkowskaz.
Ten pomiar 100, 200A to jakim przyrządem, bo niewiele amatorskich ma taki zakres, a profesjonalne które by miały wymagają w tym trybie dużej dokładności w użyciu.
|
26 cze 2015, o 21:36 |
|
|
KrzysPL
motocyklista
Dołączył(a): 9 lut 2014, o 17:41 Posty: 263 Lokalizacja: UK - Hemel Hempstead
Moto: SV650s K5
|
Nie wiem jak w gaźniku ale we wtrysku masa z ramy idzie na cewki, czujnik oleju i rozrusznik. Reszta ma osobną masę, która odchodzi mniejszym przewodem od masowego. Weź amperomierz i podłącz go między minusem aku a minusem swiatel, jak będzie płynął jakiś prąd przez amperomierz, to masz cos nie tak z masą.
|
26 cze 2015, o 22:49 |
|
|
kondziu4
motocyklista
Moto: Sv 650 N 2000
|
Dziwne, prąd płynie gdy jest różnica potencjałów. Jaki potencjał ma minus na auku i minus na światłach ?
_________________ Montaż i serwis,pomiar AFR instalacji LPG OLSZTYN, tel 514 314 868
|
26 sie 2015, o 00:21 |
|
|
Adam SV-Piaseczno.
rowerzysta
Moto: SV 650 S
|
Mam ten sam problem, jak wciskam hamulec lekko przygasa podświetlenie zegarów udało sie namierzyć przyczynę ? . Napiszcie jakie powinno być napięci ładowaniae gdy włączone są wszytskie światła, stop i kierunki.
|
1 lut 2016, o 20:44 |
|
|