Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
pilarz617
rowerzysta
Moto: Aktualnie BRAK
|
Brak iskry na obu garach
Witam We wtorek jak wracałem z uczelni złapał mnie deszcz. Svka bez problemu dojechała do domu, Wczorajszego dnia postanowiłem się przejechać, ale moto odmówiło posłuszeństwa ponieważ nie ma iskry na obu cylindrach, poza tym elektryka działa bez problemu. Jest to suzuki sv650 z 2001 Ma koś jakieś pomysły co mogło paść? Moduł zapłonowy?
Pozdrawiam
|
14 lis 2015, o 14:07 |
|
|
Rozkosmany
SV Rider
Dołączył(a): 21 sie 2013, o 21:06 Posty: 2164 Lokalizacja: Crewkerne
Moto: SV 650S
|
Re: Brak iskry na obu garach
Najczęściej tak jest w elektryce że zakładamy najgorszą opcję. A prawda jest taka że taki moduł zapłonowy dajmy na to jest ostatnią pozycją która zdechnie. Zacznij od sprawdzenia bezpieczników, połączeń itd.. Fachowo będzie z miernikiem bo na skróty można robić i sprawdzić czy taki moduł dostaje zasilanie. Nie zapominamy przy okazji dzwonienia przewodów również o tej stronie odpowiedzialnej za masę.
Osobiście daję co najwyżej 1% szans że iskra zniknęła z powodu awarii samego modułu.
|
14 lis 2015, o 15:31 |
|
|
pilarz617
rowerzysta
|
Dzisiaj wieczorem siądę w garażu i będę szukał. Cewka bierze masę z ramy za pomocą mocowań? Oprócz mocowania posiada jeszcze 2 wyjścia, jak dobrze myślę na 1 ma być + a na drugim?
|
14 lis 2015, o 16:10 |
|
|
silver
SV Rider
Dołączył(a): 22 lip 2010, o 22:42 Posty: 908 Lokalizacja: Września/Poznań -> PWR/PO
Moto: SV 1000S
|
Świece podmieniałeś? Zalana przednia po deszczu to podobno nierzadka sprawa. Co prawda nie wiem jak wytłumaczyć również brak iskry na tylnej (może jakieś grubsze przebicie w czasie deszczu i coś extra po drodze padło) albo niebywały zbieg okoliczności, ale od tego bym zaczął.
_________________ SV 650S Y --> SV 1000S K4
|
17 lis 2015, o 23:06 |
|
|
pilarz617
rowerzysta
|
Winna okazała się kostka manetki, która została zalana deszczem, a następnie zaśniedziała
|
6 gru 2015, o 00:51 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|