Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 27 gru 2024, o 13:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
rezystor 
Autor Wiadomość
motorowerzysta

Moto: sv650s2002/03
Post rezystor
Witam może ktoś z Was wie gdzie i za ile można kupić rezystor ATB RB 25 5R6 J 4903 A drugi to ATB 8R2 J 4403 bo elektryk się uparł ze muszą to być tę do kierunków led jakie mam.Ale czemu to mie wiem

21 lut 2016, o 00:46
SV Rider

Moto: SV650S'99
Post Re: rezystor
Kup se taki przerywacz : http://www.larsson.pl/?c=r&no=MTMyMDM5O ... led+suzuki
Podłączasz go zgodnie z postem Owcy viewtopic.php?p=8437#p8437
I voila

21 lut 2016, o 00:50
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: SV650s K7 we wiśni
Dzwoniłem do sklepu i powiedzieli, że w/g katalogu do mnie potrzeba taki
http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no= ... owskaz%F3w
P&P i podobno można podłączyć i zwykłe i ledowe...
Tylko zastanawiam się, czy nie wystarczy taki, jak pokazał Dziaku . W sumie tańszy by był...

21 lut 2016, o 01:09
motocyklista

Moto: sv650n k5
Nie wiem czy dobrze rozumuję, ale Ten co wrzucił Cezar, to jest zamiennik zamiast modułu który jest fabrycznie. Fabrycznie przerywacz kierunków jest zabudowany w sv w jednej obudowie z jakimś innym urządzeniem (nie pamiętam czym), i ma 6 lub 7 wyprowadzeń (do przerywacza starczą przecież 2 lub 3 ).
Jeśli dobrze to rozumiem, to ten co wrzuciłeś Cezar to jest właśnie coś co pełni rolę zamiennika zamiast fabrycznego, a ten co wrzucił Dziaku, to jest moduł przerywacza, do którego podłącza się przewody które wcześniej odłączxamy od fabrycznego modułu. Fabryczna kostka zostaje, bo robi coś (nie pamiętam co) jeszcze poza byciem przerywaczem.

Ja mam inne pytanie.
Zakupiłem jakieś gówniany przerywacza do ledów na aliexpress za 1 dolara (!) i podłączyłem to "na pająka" na biurku do zasilacza 12V. Działa z ledami prawie dobrze. Tzn, częstotliwość jest ok (nawet pikanie było, ale czym prędzej unieruchomiłem ten beeper) ledy zapalają się na pełną jasność, ale nie gasną do końca- tzn. na zmianę świecą pełną mocą i tak jakby na 20% w momencie w którym powinny się zgasić. I to po podłączeniu do zasilacza 12V na biurku. Przy moto będzie lepiej?
Wiem że ktoś miał taki problem, wspomniał w jakimś temacie o kierunkach, że ma tak jak ja teraz na zgaszonym silniku, a jak zapali to jest gites.

21 lut 2016, o 13:41
SV Rider

Moto: sv650n 2004
piotras napisał(a):
Nie wiem czy dobrze rozumuję, ale Ten co wrzucił Cezar, to jest zamiennik zamiast modułu który jest fabrycznie. Fabrycznie przerywacz kierunków jest zabudowany w sv w jednej obudowie z jakimś innym urządzeniem (nie pamiętam czym), i ma 6 lub 7 wyprowadzeń (do przerywacza starczą przecież 2 lub 3 ).
Jeśli dobrze to rozumiem, to ten co wrzuciłeś Cezar to jest właśnie coś co pełni rolę zamiennika zamiast fabrycznego, a ten co wrzucił Dziaku, to jest moduł przerywacza, do którego podłącza się przewody które wcześniej odłączxamy od fabrycznego modułu. Fabryczna kostka zostaje, bo robi coś (nie pamiętam co) jeszcze poza byciem przerywaczem.

Ja mam inne pytanie.
Zakupiłem jakieś gówniany przerywacza do ledów na aliexpress za 1 dolara (!) i podłączyłem to "na pająka" na biurku do zasilacza 12V. Działa z ledami prawie dobrze. Tzn, częstotliwość jest ok (nawet pikanie było, ale czym prędzej unieruchomiłem ten beeper) ledy zapalają się na pełną jasność, ale nie gasną do końca- tzn. na zmianę świecą pełną mocą i tak jakby na 20% w momencie w którym powinny się zgasić. I to po podłączeniu do zasilacza 12V na biurku. Przy moto będzie lepiej?
Wiem że ktoś miał taki problem, wspomniał w jakimś temacie o kierunkach, że ma tak jak ja teraz na zgaszonym silniku, a jak zapali to jest gites.

Ja mam dokładnie ten sam problem. Doszedłes co z nim nie tak?

21 lut 2016, o 15:33
motocyklista

Nie, póki co próbowałem tylko "na biurku", nie miałem okazji podłączyć do moto. Planuję podłączyć do motocykla, zobaczyć jak to będzie działać. Jeżeli będzie bardzo upierdliwe, to w zależności od całokształtu klęski rozważę zakup przerywacza z larrsona. Albo oleję. Albo podłączę do fabrycznego przerywacza i będzie mi szybko migać ;p
Później nagram filmik, może będzie nam łatwiej rozkminić pochodzenie problemu.

21 lut 2016, o 16:52
motocyklista

Sorka za post pod postem, nagrałem filmik i są nowe poszlaki

Po podłączeniu wszystkich 4 kierunkowskazów przez przerywacz do prostownika 12v, efekt jest taki jak pisałem wcześniej- czyli kierunkowskazy nie do końca się gaszą:

https://youtu.be/sIUvOU1Xp04

chciałem nagrać drugi filmik, żeby porównać jasność świecenia tych ledów z aliexpress z fabrycznym migaczem. W miejsce jednego kierunkowskazu led wpiąłem jeden fabryczny od SV. (swoją drogą, jasność tych ledowych jest spoko, oczywiście fabryczna lampka daje więcej światła dookoła, ale z daleka ledowe wypadają bardzo dobrze)

W każdym razie, zauważyłem, że po wpięciu w obwód już jednej żarówki, objaw z niegaszeniem ledów znika, wszystko jest ok :

https://youtu.be/NJFj6HU6lZM

Ma ktoś pomysł o co chodzi? :hmm: Może trzeba wpiąć rezystor :mrgreen:
Tylko po to kupiłem przerywacz- żeby nie wkładać rezystorów :p

21 lut 2016, o 17:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ]