Moto: SV 650 N
Goracy regulator napiecia.. SV 650 99'
Wiatm, szukam informacji na temat regulatora napiecia a zwlaszcza jego temeratury . Jeden tzn oryginalny mi sie ugotowal i przetopił , zalozylem zamiennik nowy i jak czuć pod reka rowniez nabiera wysokiej temperatury.. czy to jest normalny objaw ? Jesli nie to w czym moze byc problem ?
Regulator rozprasza energie z alternatora w postaci ciepla. Dziala inaczej niz w samichodzie z tad grzanie sie jest nieuniknione. Mysle ze jest wszystko w pozadku ale dla pewnosci pomierz napiecia na kablach z alternatora na 5 tys obrotow powinno byc 70VAC miedzy wszystkimi fazami musi byc to samo. Ja jak montowalem to nowy regulator napiecia przyszlifowalem tak by wieksza powierzchnia dotykal ramy dodatkowo dalem paste termoprzewodzaca.
8 kwi 2017, o 15:53
KrissSV650
pieszy
Moto: SV 650 N
Re: Goracy regulator napiecia.. SV 650 99'
Dzieki wielkie za wyczerpujaca odpowiedz. Teraz juz wiem ze temp regulatora jest normalnym efektem podczas pracy . Ale dla pewnosci sprawdze napiecia. Dzieki.
9 kwi 2017, o 11:50
Marpol
SV Rider
Moto: CBR 1000 RR
Re: Goracy regulator napiecia.. SV 650 99'
niektóre motocykle albo użytkownicy przenoszą do spod obudowy w miejsce gdzie ma więcej tlenu z racji tego właśnie ze sie grzeje