Mam mały problem z wiatrakiem, mianowicie nie zalacza sie. Dodam,że po podłaczeniu "na ostro" - kręci. Nawet po 50 km dalej nie slychac wiatraka nawet w cieple dni Moja SV'ka 1999 na gaźniku. Pozdrawiam
Wiatrak załącza się po osiągnięciu pewnej temperatury na chłodnicy, nie pamiętam ile. Podczas jazdy Ci się nie załączy a już tym bardziej nie po 50km. Prędzej na postoju po 10-15 min na luzie. Jeśli wtedy się nie załączy to sprawdzić termostat.
1. Sprawdźcie czy macie odpowiednio dużo płynu chłodzącego 2. po jeździe zostawcie motocykl odpalony na neutralu stojący na około 20 minut , zróbcie kilka przegazówek jak już będzie rozgrzany. Jeśli się wiatrak nie załączy(nie ma szans by w 20 min sie woda nie zagrzała do 104 stopni) to znaczy, że macie coś z termostatem/czujnikiem temperatury.
Edit: nie przeginajcie też z tymi przegazówkami bo jak przegrzejecie olej to zatrzecie motor.
1. Sprawdźcie czy macie odpowiednio dużo płynu chłodzącego 2. po jeździe zostawcie motocykl odpalony na neutralu stojący na około 20 minut , zróbcie kilka przegazówek jak już będzie rozgrzany. Jeśli się wiatrak nie załączy(nie ma szans by w 20 min sie woda nie zagrzała do 104 stopni) to znaczy, że macie coś z termostatem/czujnikiem temperatury.
Edit: nie przeginajcie też z tymi przegazówkami bo jak przegrzejecie olej to zatrzecie motor.
Motocykl mam świeżo zabrany od mechanika. Sprawdził wszystko i jest jak najbardziej okej .