Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Motocykl po deszczu sprawia problemy.
Autor |
Wiadomość |
klikszen
pieszy
Moto: sv 1000
|
Motocykl po deszczu sprawia problemy.
Witam wszystkich ponownie, po jeździe w deszcze za dwa dni motocykl nie chciał odpalić - w ogóle nie kręcił rozrusznikiem. W końcu udało się go odpalić. Podczas trasy nagle zgasł - musiał brać prąd z aku ponieważ paliła sie tylko połowa tylniej lampy, pogmerałem w kablach i moto załapało. W domu przeczyściłem przekaźnik (ten co cyka) i wszystko było ok. Dziś sytuacja się powtórzyła znowu, zapala się kontrolka rezerwy i wszystko gaśnie z wyświetlacza - nie kręci, jedynie cyka. 'Motocykl to Sv 1000 z 2004r Mógłby ktoś naprowadzić mnie cóż może być temu winne? Pozdrawiam
|
23 sie 2011, o 22:30 |
|
|
vazon
motocyklista
Moto: SV650N 2000
|
Re: Motocykl po deszczu sprawia problemy.
miałem tak samo kiedyś=> rozładowany akumulator, wystarczyło podładować
23 sie 2011, o 23:00 |
|
|
Pedros
Łowca
Moto: Perła - Smerf
|
Najpierw opiszę sytuację później odpowiedź, jeździłem z Perłą na przyczepie 3 dni non stop w deszczy w tym roku, moto nie ściągałem przez te 3 dni, czwartego dnia przy zawodach chciałęm odpalić i dupa.
Przyczyną u mnie okazał się nadmiar wilgoci, na klemach aku. Odkręciłem klemy, przetarłem je druciakiem (uwierzycie że na zlocie ludzie mają przy sobie druciaka do garów?:) ) I po problemie. W między czasie mierzenie miernikiem napięcia wszystko ok, próby odpalenia z pychu - nadaremne.
Więc również sugeruję przeczyścić klemy.
_________________ JEŚLI KIEDYKOLWIEK BĘDZIE CI ŹLE, BĘDZIESZ MIAŁ PROBLEM, BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ MOJEJ POMOCY, TO PAMIĘTAJ NIE DZWOŃ DO MNIE
|
23 sie 2011, o 23:09 |
|
|
klikszen
pieszy
Moto: sv 1000
|
przekaźnik + klemy ruszałem, przetarłem papierem ściernym a następnie przesmarowałem smarem przewodzącym prąd. Jutro zrobie to dokładniej.
Wie ktoś w jaki sposób objawia się zepsuty przekaźnik? Jak można go sprawdzić? (da radę podłączyć tam na krótko?)
Dziękuje za odpowiedzi
|
23 sie 2011, o 23:28 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Najprościej będzie wziąć miernik i sprawdzić czy do przekaźnika dochodzi prąd czy dochodzi sygnał i czy z przekaźnika wychodzi prąd na rozrusznik. To chyba najszybsza metoda sprawdzenia czy on w ogóle działa
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
23 sie 2011, o 23:44 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|