PILNE!! Tuleja magnetyczna do prędkościomierza - roczniki!!
Autor
Wiadomość
dziwny
motorowerzysta
Dołączył(a): 3 gru 2010, o 15:06 Posty: 61 Lokalizacja: Katowice
Moto: BMW F650GS Dakar S
PILNE!! Tuleja magnetyczna do prędkościomierza - roczniki!!
Witam! Mam bardzo pilną sprawę - potrzebuję do swojej SV 650 2k3 tą magiczną tuleję magnetyczną, montowaną na ośce przedniego koła, odpowiadającą za mierzenie przebiegu i prędkości. Pytanie za 10000000 punktów - nie wiecie czy do 2003 będzie pasowała tuleja z 2005r? bo taką znalazłem na sprzedaż. Z góry dzięki za szybkie odpowiedzi:)
_________________ Life is a journey. Enjoy the ride!!
Dołączył(a): 3 gru 2010, o 15:06 Posty: 61 Lokalizacja: Katowice
Moto: BMW F650GS Dakar S
Re: PILNE!! Tuleja magnetyczna do prędkościomierza - rocznik
Ale z samego magnesu? z czego to wynika, bo się kompletnie na tym akurat nie znam... myślałem wymienić tylko magnes, bo kupno całego mechanizmu/urządzenia to spory wydatek, a poamała mi się tylko tuleja magnesowa. Z obu roczników wyglądajątak samo - może wymiary się zmieniły? Ale czy to taką różnicę wprowadza? Bardzo bym Cię prosił o rozwinięcie tematu:)
_________________ Life is a journey. Enjoy the ride!!
Hej, szczerze mówiąc nie wiem jak to tam w środku wygląda bo nie rozbierałem, ale przechodziłem walkę z licznikami i stąd wiem, że k3 i k4 miały inne magnesy (docelowo sygnał do licznika) od pozostałych wtryskowych co powodowało przekłamania w odczytach.
jakoś sie to musi różnić, może ktoś kto już z tym walczył sie wypowie;)
Cześć, ja też przez to przechodziłem niedawno. W Toruniu w sklepie wilmat dałem 103zł, więc tragedi nie było. W tym czasie na allegro tylko jeden pasujący za 80zł (jedna nóżka ułamana )