Witam!
Bardzo się napaliłem na jakiś spoiler pod silnik, bo bez niego czegoś mi brakuje w SV, zwłaszcza w S-ce. Przeszukałem najbardziej popularnych "dorabiaczy" typu Plastbike, Mg Bikes czy Motoplast za jakimś najbardziej pasującym do mojego gustu. Puig odpada, bo choć nie wątpię w ich solidne wykonanie, to jednak jeszcze nie zgłupiałem, żeby wydać 6 baniek na kawałek plastiku
Ale żeby się nie rozpisywać, bo nikt nie lubi czytać długich tekstów.
W końcu zdecydowałem się na ten od MG Bikes
Wszystko wyglądało pięknie na tym obrazku więc byłem niezwykle uradowany gdy wreszcie do mnie dotarł, dopóki nie zacząłem przymierzać... Otóż miejsca przygotowane pod śruby nijak się mają do motocykla
Od razu zadzwoniłem do gościa czy to na pewno jest od 650 i chłop mówi, że tak, bo wzięli wzór od kogoś kto miał już taki założony na sprowadzonym moto oraz że do tej pory każdy sobie jakoś radził z montażem. W zestawie zostałem jeszcze hojnie obdarowany czterema płaskowniczkami, które mogą się okazać pomocne w montażu. Otóż mogą sobie je w D*%$ wsadzić w tej sytuacji. Gdyby to był ciągnik rolniczy to nie byłoby problemu, ale nie chcę oszpecać tak ładnego motocykla jakimś prowizorycznym montażem za pomocą blaszek. Strasznie jestem rozczarowany tym zakupem, choć tym mniej chce mi się prosić gościa o przyjęcie zwrotu i pokrywać 2x koszta wysyłki... Dlatego już może się pomęczę i jakoś to założę. Dodam, że samo wykonanie też pozostawia wiele do życzenia, gdyż w międzyczasie kupiłem hugger z Motoplast i jego jakość jest nieporównywalnie lepsza.
W sumie to rozpisuję się tutaj, bo chciałem zapytać czy może ktoś już wcześniej dał się podobnie nabrać i jakoś wykombinował jak to założyć?? Jeśli nie to może chociaż będzie to dla kogoś przestrogą przed tym mało profesjonalnym producentem