Nadkole w zadupku SV 650 ABS
Witam,
Mam taki problem, bo remontuje swoją SVkę i chciałem doprowadzić ją do stanu idealnego, a zadupek w kupionym przeze mnie motocyklu był źle złożony po wypadku i wydaje mi się, że zastosowane nadkole nie było takie jakie być powinno. Świadczyć o tym też może, że element wewnętrzny był przycinany, żeby wszytko pasowało.
Sprawdzałem na alpha-sports.com fiszki i wiem, że element wewnętrzny zadupka jest inny niż w rocznikach 03-07 (może przez ABS) i ten element jest na allegro w formie nieprzyciętej, ale mam problem z dopasowaniem odpowiedniego nadkola. Tego elementu nie udało mi się znaleźć na w/w stronie i nie wiem jaki powinien być w oryginale.
Czy ktoś wie może jak to wyglądało, czy ten element się zmieniał i czy są różnice między 650 a 1000? Ten który mam jest opisany jako 650/1000. Może to ABS właśnie robi różnicę. I tak będę szukał nowego nadkola, bo poprzedni właściciel też trochę zmasakrował ten element (pod mocowanie tablicy) i ogólnie jak pisałem chciałbym znaleźć coś takiego, co będzie idealnie pasować.
Poniżej zamieszczam zdjęcia tych dwóch problematycznych elementów:
A tutaj jak elementy są spasowane, wyraźnie widać dlaczego było docinane