Mam mały kłopocik, ze względu na to, że przednia felga w mojej eSce z 99r wyglądała paskudnie postanowiłem oddać ją do lakiernika. Jednak okazało się, że po malowaniu felga ma inny kolor niż tylna. Lakiernik się tłumaczy, że tak w mieszalni dobrali mu kolor i że w ogóle mieli problem z dobraniem koloru i wybrali ten najbardziej zbliżony kolor. Dodam tylko, że na feldze widzieli jaki jest kolor więc jak to się stało, że dali inny? Jutro wstawię zdjęcie jak to wygląda. Moje pytanie jest takie czy ktoś zna nr. lakieru? Moje felgi nie są srebrne a koloru grafitowego. pozdro
Oryginalnie są malowane proszkowo? Tak się składa, że u mnie w okolicy nie ma nigdzie takiego zakładu a nie chciałem bawić się w wysyłki. Jak już będzie sprzęt zarejestrowany to podjadę do niego i niech zobaczy jaki to jest "zbliżony kolor".
Taki efekt jest jak w mieszalni nie robią próbnego natrysku, a przy innych kolorach jak lakiernik źle dobierze szarość widmową. Odcień zależy również od ilości dolanego rozpuszczalnika, grubości warstwy bazowej, ciśnienia i umiejętności lakiernika
_________________ GG:6047566 SV650K2----> CBR 929 Y