Hej,
Podjąłem decyzję o pierwszej próbie sprzedaży swojego motocykla. Przyszedł czas na zmianę na coś bardziej turystycznego
.
Konkrety:
Model: Suzuki SV 650 w wersji S,
Rocznik: 2003 (K3),
Przebieg: 17 300 km (powoli rośnie),
Kolor: niebieski (YC2).
Motocykl posiadam od początku 2009 roku, kupiłem go z przebiegiem 7 000 km. Od tego czasu wymieniłem/dołożyłem:
- olej w lagach Motul Heavy 20W (~10 700 km),
- opony Dunlop RoadSmart (~10 700 km),
- akumulator Varta (~15 600 km),
- świece irydowe NGK (~16 700 km),
- wyświetlacz biegów własnej roboty,
- przedłużki lusterek,
- pług od SV1000,
- wyższa szyba MGG,
- tłumik Delkevic.
Motocykl pochodzi z Anglii. Jestem jego pierwszym użytkownikiem w Polsce. Posiadam do niego książkę serwisową z ostatnim wpisem przy 15148 km (04.02.2011), z akcji "Wiosna w lutym" w Suzuki "Inglot i Krawczyk Motocykle" w Gdyni. Motór ma założony alarm Datatool. Sam zaprojektowałem i zrobiłem do niego mniejszy uchwyt na tablicę rejestracyjną (tzw. fender eliminator), który obecnie jest pomalowany na czarno z dołożoną uszczelką na rancie. Dodatkowo zainstalowany jest wyświetlacz biegów. Bieg pokazywany jest ilością święcących się diod nad licznikiem.
Teraz trochę przykrej prawdy
. Motocykl leżał dwa razy, po razie na stronę.
Na prawą stronę motocykl zaliczył lekki szlif. Ucierpiała głównie czasza, bak i tłumik, resztę w miarę uratował crash-pad. Czasza została naprawiona i odmalowana, wgniotka w baku trochę nieudolnie, ale została zaszpachlowana i zamalowana. Tłumik wymieniłem na nowy.
Na lewą stronę zaliczyłem glebę przy niemalże zerowej prędkości. Niestety dźwignia zmiany biegów została złamana a czasza lekko obtarta. Czaszę podmalowałem, a dźwignie pospawałem.
Obecnie założone są nowe crash-pady na oryginalnych mocowaniach R&G Racing oraz rolki wahacza pod podnośnik.
Motocykl służył mi głównie na dojazdy do uczelni, oraz od czasu do czasu na jednodniowe wypady turystyczne. Co roku wyjeżdżam na 2-3 miesiące za granicę w środku sezonu motocyklowego, stąd tak mały przebieg.
Z dodatkowego wyposażenia Suzuki ma założony stelaż pod kufer (SW-Motech) oraz uchwyt na bak do kamery/aparatu.
Zdjęcia:
Ogólne, z różnych miejsc i eventów:
https://www.dropbox.com/gallery/4432377 ... e?h=a9d928Szczegółowe, aktualne:
https://www.dropbox.com/gallery/4432377 ... y?h=74c38cLink do strony w dziale "Galerie Naszych SV":
viewtopic.php?f=9&t=498Cena to 9 000 zł w stanie "tak jak stoi", z dodatkami.
Kontakt: PW.