Zależy w jaki sposób chcesz podnieść moto Są inne podnośniki(stojaki). Ja podnoszę na zasadzie działania tego z linku. Podstawiam "żabkę" pod silnik, a potem "kobyłki" pod crashe i moto mam w górze.
taki podnośnik nadaje się do SV ja mam bardzo podobny i spisuję się świetnie motocykl jest bardzo stabilny mogę na nim usiąść i sie powiercić i stoi nadal stabilnie
Jak będziesz chciał podnosić też przód to polecam kupić coś takiego http://allegro.pl/podnosnik-stojak-moto ... 83278.html Możesz podnieść nim i przód i tył. Tylko nie kupuj tego z linka bo cena jest strasznie wysoka. Ja osobiście kupiłem identyczny jakieś 5 miesięcy temu za 190 zł.
Całkiem możliwe, że Bartosz nieświadomie stosuje mój (niestety nieopatentowany ) sposób podnoszenia moto To ja jeszcze tylko dodam, że podnosząc przód motocykla żabką, warto wpierw i tak ustawić podnośnik pod wahaczem, inaczej będzie katastrofa budowlana
Całkiem możliwe, że Bartosz nieświadomie stosuje mój (niestety nieopatentowany ) sposób podnoszenia moto To ja jeszcze tylko dodam, że podnosząc przód motocykla żabką, warto wpierw i tak ustawić podnośnik pod wahaczem, inaczej będzie katastrofa budowlana
U mnie wygląda to tak , że jedną ręką obsługuję podnośnik, drugą trzymam moto bo kołysze się na boki jak statek , a nogami podsuwam "kobyłki".
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 15:32 Posty: 1462 Lokalizacja: Warszawa
Moto: SV 1000S
Re: podnośnik motocyklowy
Bartosz napisał(a):
lasooch napisał(a):
U mnie wygląda to tak , że jedną ręką obsługuję podnośnik, drugą trzymam moto bo kołysze się na boki jak statek , a nogami podsuwam "kobyłki".
Walić BHP
_________________ SV liter z owiewkom:)
23 gru 2011, o 16:35
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
slayer napisał(a):
Bartosz napisał(a):
lasooch napisał(a):
Walić BHP
Pewnie takie chłopisko jak Bartosz bez problemu sobie radzi ze stawianiem małej Sv-ki na kobyłkach i nie musi przy tym używać żadnych patentów Kwestia wprawy a samemu można sobie poradzić z postawieniem motocykla warzącego ponad 250kg na podnośniku.
ja kupiłem najtańszy uniwersalny (regulowany rozstaw) podnośnik z moto-akcesoria - cena chyba ok. 150 zł, ale to była przecena, może jeszcze jest; używałem go raptem raz, ale działa tak jak powinno acha, jakby ktoś szukał, to jest to podnośnik moto-detail, ja go jakoś nie mogę teraz w katalogu znaleźć
_________________ Lepiej mieć kamyk w bucie niż ziarnko piasku w prezerwatywie
Ktoś już paddock stand poskładał ? przydałby sie jakiś doświadczony spawacz-rider
_________________ I wy, o których zapomniałem, Lub pominąłem was przez litość, Albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość...
30 gru 2011, o 11:13
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
Kurcze nigdy tak nie myślałem żeby konia podnosić. Przecież ten stojak to pikuś do zrobienia już mam plan żeby go zrobić z lewarka. Rozstaw tych bolców nogi i kurde no zajebisty .
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
Jeden bolec wejdzie a drugi gdzie? Jak ktos bedzie mial juz plany jak pospawac to mozna na forum zarzucic
30 gru 2011, o 15:54
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
Zastanawiałem się nad spawaniem standardowego podnośnika pod tylne koło ale odpuściłem. Widząc takie cudo teraz zdecyduję na jego skopiowanie ponieważ przypuszczam, że zakup takiego podnośnika nie jest tani w zakupie. Idealny jest na zimowanie motocykla dlatego, że cały motocykl znajduje się w górze.