Re: Układy wydechowe, tłumiki, przeloty i inne cuda...
Ja mam u siebie zamontowany przelot robiony na zamówienie marki Moto Wydech. Puszkę dostałem przy zakupie od poprzedniego właściciela, który chwilę z nim jeździł, ale stwierdził że jest za głośny, więc powrócił do oryginału. Ceny niestety nie znam
Przygód kilka wróbla ćwirka: Były sobie wydechy DOMINATOR(nie ja kupowałem) nowe...pierwsze odczucia głośne ale znośne. Po przejechaniu 2tyś km wydeszki opustoszały... blaszka w środku zaczęła latać i wydech zaczął się przebarwiać. Zostały więc odesłane do dystrybutora na poprawę(chociaż nic o gwarancji nie wspomina i jako takiej nie daje...)wróciły jak prawie nówki zadowolony zakładamy... parę przejazdów a tu watka wychodzi...ok damy im szansę.po tysiącu czy 2 efekt jak za pierwszym razem wydech pusty blaszka sobie lata i rzęzi..dźwięk dużo głośniejszy basu mniej(jedyny plus to strzały na lewo i prawo) więc co zrobić z tym badziewiem? Zawieźć Edkowi. Jak to w bajkach bywa musi być happy end. Jakość wykonania Edhaust a dominator to niebo i ziemia. więc się nie będę rozpisywał(w końcu jest jak powinno być). To co się (nie)znajdowało w wydechu "Pudziana"niech opisze sam Poprawca Jeśli więc się ktoś zastanawia to niech PRZESTANIE! Po co wydawać dwa razy? Oddać profesjonaliście.Miło przede wszystkim fachowo. co do dźwięku to na razie powiem...jest dobrze więcej napisze jak przetestuje przy słusznych prędkościach Jak jeszcze ktoś niezdecydowany to zapraszam na odsłuch.
kupując wydech do swojej sv zastanawiałem się nad wydechem Dominator lub RM-Motors padło na to drugie tłumik w podobnej cenie z tym że w RM-Motors mogłem zamówić jaki chciałem tzn długość puszki, kształt końcówki, i średnicę dolotu no i dają gwarancję na swoje kominy 5 lat
jeżdżę już na nim 2gi sezon nakulane około 13tys km i nic się nie dzieje więc nie żałuje wyboru
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
Byłem już o krok od dorabiania całego kolektora i dwóch tłumików do ZZR 1100 w tej firmie gdzie robią te Dominatory. Z tego co o nich teraz czytam to dobrze że się tak nie stało poniewarz jakimś cudem znalazłem na allegro kompletnego Remusa dedykowany pod ten motocykl.
Moto: SV650N K8
Witam!
Kupiłem kilka dni temu wydech mivv'a ten który zamieszczam na zdjęciu ( to nie moje moto tak wyglądał u poprzedniego właściciela) chce przerobić ten wydech tak żeby był umieszczony klasycznie. Moje pytanie brzmi czy można w sv k8 usunąć katalizator?
Myślę że w każdej da się wyciąć katalizator z tego co rozumiem to chcesz skrócić wydech o długość katalizatora? To będziesz miał troszkę gięcia/dopasowywania bo kolega jak wywalał katalizator to wspawywał w jego miejsce rurkę.
Co do filmiku zamieszczonego przez owce. Wg. mnie strzał z wydechu to jaknajbardziej pozytywny efekt usunięcia katalizatora
21 gru 2011, o 23:24
Mateuszls91
SV Rider
Dołączył(a): 17 mar 2011, o 22:57 Posty: 404 Lokalizacja: Siewierz/Wrocław
Moto: sv 00' --> XX 97'
Niecałe miesiąc temu kupiłem cały wydech LEO używany, ale doprowadziłem go do porządku, że prezentuje się ładnie. Ale nie wiem czy nie za głośny. Możecie ocenić? Link: http://www.youtube.com/embed/1oaEPV7f24I
Mateuszls91 napisał(a):
Niecałe miesiąc temu kupiłem cały wydech LEO używany, ale doprowadziłem go do porządku, że prezentuje się ładnie. Ale nie wiem czy nie za głośny. Możecie ocenić? Link: http://www.youtube.com/embed/1oaEPV7f24I
Dołączył(a): 17 mar 2011, o 22:57 Posty: 404 Lokalizacja: Siewierz/Wrocław
Moto: sv 00' --> XX 97'
Potrzebuje takej obejmy, ta co mam zardzewiała śrubka i ukręciłem. Pisze na niej 57 to chodzi chyba o średnice w mm. Wiece może gdzie taką można kupić?? szukałem na alledrogo ale coś pusto
Edzio, skracasz lub wymieniasz również poszycie u sv-ki?? mam coś takiego http://img64.imageshack.us/img64/8638/15102011141.jpg Da coś tade zrobić z tymi kilkoma cm uszkodzonymi?? i mniej więcej jaki koszt wraz z wybebeszeniem? Pozdrawiam