Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 29 gru 2024, o 10:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona
ACTA-cenzura internetu 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
Post Re: ACTA-cenzura internetu
Coraz bardziej rozkręca się ten spór i ciekawe na czym się to wszystko zakończy?

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... asHZ9hhjY#!

www.logo-ratio.pl

24 sty 2012, o 14:46
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: MT07
Kolejny filmik... :mur: Super, wklej zdjęcie karabinu w profil i wkład w obronę ojczyzny załatwiony. :lipa:
Tu są potrzebne działania. Przykład? Głodujące pielęgniarki- gówno, palący opony, z siekierami w łapach górnicy prawie wszystko. W uproszczeniu, rzecz jasna.
Dla obrońców własności intelektualnej i nie tylko: jeśli moja własność ma być moją to jej nie udostępniam. Jak zechcę postąpić inaczej to wystawię moto na ulice z kluczykami. Jak napiszę super-program i zapragnę, żeby był mój i tylko mój to schowam go w piwnicy. Jest przysłowie: tajemnica dwóch osób nie jest tajemnicą. Realia są takie, że co zobaczy światło dzienne to się rozpowszechnia, czy to się komuś podoba czy nie.
Co do okradania artystów to nie chciałbym tu Janosikować ale doskonałym przykładem jest niejaki Norbi. Ten się czuje okradany. Spłodził w bólach 3 gnioty. I ten "biedak" przewala w kasynie pieniądze o których większość z nas może jedynie pomarzyć. Jakichś dwóch kloszy spod murzyńskiego śmietnika wynajął szejk, żeby synkowi na urodziny pokrzyczeli, bo śpiewem tego nie nazwę. 6 mln dolarów... Faktycznie, wstyd mi, pobrałem plik i teraz twórca nie ma co do garnka włożyć...
Gdyby nie "piractwo" internetowe wielu z tych pokrzywdzonych do dzisiaj tkwiłoby w swoich ciemnych norach, i nikt by o nich nie słyszał.

ETZ 251 x2 1993-1996,XL600R 1996-1998,DR800 1998-2005,RF900R 2005-2007,FMX650 2007-2009,SV650S 2008-2010,SV1000N 2010-2015, XR600R 2011-2016, CMX250 2014-2015, DR 350S 2014-..., MT-07 2015-..., DR-Z 400SM 2016-...

24 sty 2012, o 16:14
Mister SVforum 2014

Moto: VFR 800X Crossrunner
Nie tylko u Nas na forum używa się mocnych argumentów :)
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 5516_n.jpg

24 sty 2012, o 19:38
SV Rider

Moto: różne
plastic napisał(a):
a ja wolę się pośmiać i pożartować zamiast chandryczyć się z jakimś......(wpisz sobie tutaj sam przymiotnik).

Przecież zawsze możesz pośmiać się z postów wojte :boogie:

24 sty 2012, o 20:09
Zobacz profil WWW
SV Rider

mirek napisał(a):
Kolejny filmik... :mur: Super, wklej zdjęcie karabinu w profil i wkład w obronę ojczyzny załatwiony. :lipa:
Tu są potrzebne działania.

I będą! bo ludzie w końcu nie wytrzymają i wyjdą na ulice. Ostre ciecia w budżecie na rzecz pomocy Grecji, afera z receptami, ropa dobiła do 6zł a będzie jeszcze gorzej jak Iran nie ustąpi z blokadą cieśniny, złotówka wobec euro rekordowo nisko, bezrobocie rośnie i teraz jeszcze ta ACTA.

www.logo-ratio.pl

Ostatnio edytowano 25 sty 2012, o 00:06 przez kozik, łącznie edytowano 1 raz

24 sty 2012, o 20:22
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: różne
POlacy sami wybrali taką rzeczywistość, zabierając babci dowód i głosując na rudzielca :boogie:

24 sty 2012, o 20:28
Zobacz profil WWW
Klonowy orator

Moto: nima :)
To że na zachodzie mało kto kradnie nie jest prawda, jest tu tyle złodziejstwa jak wszędzie indziej.
Elektronikę można kupić na ulicach za 10% wartości tylko ja od nich nie kupuje bo nie zamierzam ich wspierać.
Tak samo jest z oprogramowaniem, chyba tylko jedna osoba którą znam (oprócz mnie :D) posiada legalne oprogramowanie, nikt inny nie traci na nie kasy pomimo że acta i te inne bzdury weszły z życie ubiegłego roku.

24 sty 2012, o 21:32
SV Rider

Moto: MT01
kozik napisał(a):
Ostre ciecia w burzcie

Kozik- Zmień dilera :D hehehe żarcik :D bez urazy.

Ja tam wczoraj blokowałem stacje benzynowe na znak protestu i najchętniej zablokowałbym drogi podczas EURO 2012. Ludzie wyjdą i to już niedługo.
Co do ACTA to mam mieszane uczucia, z jednej strony rozumiem artystów itd, z drugiej strony tak jak jest było fajnie :D i jeżeli jakieś zmiany mają zajść to chciałbym się o nich dowiedzieć w normalny sposób, bo nie lubię takiego kurna szczucia i robienia za plecami na to mam największy w.k.u.r.w.

24 sty 2012, o 21:40
SV Rider

Moto: GSXR 750 K6
DANEK napisał(a):
najchętniej zablokowałbym drogi podczas EURO 2012. Ludzie wyjdą i to już niedługo.

Wydaje mi się, że to prędzej czy później jest nieuniknione. Coraz więcej trudności napotyka szary Kowalski na co dzień. I to jego dotyka tak modny ostatnio "kryzys". Bogaci dają sobie świetnie rade z przychylnością PO.
Odbiegając troszkę od głównego tematu słyszeliście o podatku deszczowym ?

24 sty 2012, o 22:02
motocyklista

Moto: SV650S '06
Niech tylko nasz drogi twórca/artysta opowie w jakim stopniu przychodami ze sprzedaży materiałów dzieli się wytwórnia (czy to muzyczna, czy filmowa). I nie chodzi tu o gwiazdy tylko o przeciętnego lub początkującego muzyka/aktora itp.

Fast Only Rolling Downhill

Ceterum censeo Carthaginem esse delendam - Cato Maior

24 sty 2012, o 22:32
SV Rider

Moto: 2x 650s K9 ..... 675
Co do Euro to nie trzeba będzie blokować dróg - same się zablokują tym napływem kibiców :]

24 sty 2012, o 22:58
motocyklista

Moto: SV650N 2000
Jakieś dziwne tłumaczenie, przecież to oczywiste, że nielegalne używanie programów itp to kradzież czy komuś się to podoba czy nie (no chyba, że niektórym nie da się wmówić, że czarne jest czarne a białe jest białe). Tylko nasze dochody w stosunku do cen "własności intelektualnej" mają się nijak do zarobków choćby reszty europy, to powoduje taki stan rzeczy.

Nie jestem specem informatyki ale przypomnijcie sobie jak to było jeszcze kilka lat temu... powszechnie używało się programów P2P (audiogalaxy, kazaa, itp), weszło jakieś tam prawo, które zobowiązywało operatorów do zgłaszania piractwa odpowiednim organom (sam otrzymałem ostrzeżenia od operatora, że pobieram i udostępniam nielegalnie), więc przeskoczyłem sobie na torrenty i zamknięte trackery - problemu nima. Myślę, że teraz będzie tak samo, zaraz znajdzie się odpowiedź która pozwoli "omijać" prawo, albo chociażby uniknąć wykrycia. (w każdym bądź razie sens jest chyba jasny :wtf: )

24 sty 2012, o 23:33
Mister SVforum 2014

hans napisał(a):
Niech tylko nasz drogi twórca/artysta opowie w jakim stopniu przychodami ze sprzedaży materiałów dzieli się wytwórnia (czy to muzyczna, czy filmowa). I nie chodzi tu o gwiazdy tylko o przeciętnego lub początkującego muzyka/aktora itp.

No i ci twórcy, dziennikarze itp. niech powiedzą ile tak naprawdę płaca podatku!
Są równi i równiejsi w naszym społeczeństwie. Ja jestem gotowy stwierdzić, że to oni mnie okradają płacąc zaniżone podatki!
A nawet jak swoją popularna mordę pokaże to liczy, ze mandatu nie dostanie ;)

25 sty 2012, o 00:11
SV Rider

DANEK napisał(a):
kozik napisał(a):
Ostre ciecia w burzcie

Kozik- Zmień dilera :D hehehe żarcik :D bez urazy.

Ja tam wczoraj blokowałem stacje benzynowe na znak protestu i najchętniej zablokowałbym drogi podczas EURO 2012. Ludzie wyjdą i to już niedługo.
Co do ACTA to mam mieszane uczucia, z jednej strony rozumiem artystów itd, z drugiej strony tak jak jest było fajnie :D i jeżeli jakieś zmiany mają zajść to chciałbym się o nich dowiedzieć w normalny sposób, bo nie lubię takiego kurna szczucia i robienia za plecami na to mam największy w.k.u.r.w.

Już się poprawiłem :D Marta coś ugotowała dziwnego i tak mi się porobiło :->

Ciężko teraz takich nazwać artystami

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... SrI8vyL6M#

www.logo-ratio.pl

25 sty 2012, o 00:12
Zobacz profil WWW
Mister Budda

Moto: VTR RIDER :D
To że czyjaś twórczość się komuś nie podoba to nie znaczy że nie jest artysta :P

A co do ACTA walka z piractwem ok, pełna inwigilacja NIE.

25 sty 2012, o 00:26
Zobacz profil WWW
Mister SVforum 2014

Notturno SV napisał(a):
To że czyjaś twórczość się komuś nie podoba to nie znaczy że nie jest artysta :P

Niezależnie od tego co tworzy, podatki powinien płacić uczciwe - co nie!? :)

25 sty 2012, o 00:34
Mister Budda

Moto: VTR RIDER :D
To akurat prawda :D

25 sty 2012, o 00:38
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
DANEK napisał(a):
najchętniej zablokowałbym drogi podczas EURO 2012.

Dread napisał(a):
Co do Euro to nie trzeba będzie blokować dróg- same się zablokują tym napływem kibiców ;]

To my mamy jakieś drogi w tym kraju? Proszę Was... :hahaha: :->

25 sty 2012, o 01:03
SV Rider

Moto: SV 1000 SZ
A nie wydaje Wam się, że polak i tak sobie poradzi i z tym? Chociażby giełdy wrócą do łask i zapewne można będzie tam znaleźć wszystko to, z czym można mieć trudności w ściągnięciu przez internet we własnym zakresie....
Polacy zawsze byli kombinatorami :)

25 sty 2012, o 01:10
SV Rider

Moto: BMW f800s
koki napisał(a):
A nie wydaje Wam się, że polak i tak sobie poradzi i z tym? Chociażby giełdy wrócą do łask i zapewne można będzie tam znaleźć wszystko to, z czym można mieć trudności w ściągnięciu przez internet we własnym zakresie....
Polacy zawsze byli kombinatorami :)

Trzeba zmienić ludzi, giełda teraz..? kto chodzi na giełdę (dojazd, wejściówka, możliwość zatrzymania)?

Nie stać mnie na zakup filmu ~50 zł idź do kina za ~15zł nie stać cię wypożycz w wypożyczalni za 5zł już nie przesadzajcie, w VOD chyba jest za 7zł.

Muzykę dobrą można nabyć za ~40zł, jak nie będzie haraczu dla zaiks zapewne 25, tak to każdy utwór 1$ to aż tak dużo?

Grę na PC w dniu wejścia 120 ale za 18-24 miesięcy już kosztuje ~20.

Oprogramowanie zawsze można kupić tańsze lub mieć za darmo.

To o co tu naprawdę chodzi? Można kupić tanio, lub nawet mieć za darmo, ale podstawa to mieć gdy wyjdzie, jeszcze się pochwalić innym że się spiraciło tak jakby to była super wiedza tajemna (ściąganie z neta) że się jest takim kul.. Przestańcie się okłamywać, że coś jest drogie, to tylko snobizm niektórych pociąga do kradzieży i czasem paserstwa.

25 sty 2012, o 01:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna strona