Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Autor |
Wiadomość |
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
|
Re: Jaki motocykl po SV?
Odwinę tyle, ile będę potrzebował - do końca, 3/4, do połowy. W SV-ce odwiniesz do końca i...? Jakoś tam przyśpiesza, a Tobie akurat potrzeba trochę więcej i jest Oczywiście Głupoty gadasz. Lecisz w zakręcie powiedzmy 140. Jakie masz możliwości wyboru biegu? Tylko dwie. Na 4 silnikowi braknie pary, żeby sobie fajnie zebrać zakręt. Na 3 Jakoś tam da radę, tyle że w szczycie zakrętu wejdziesz na odcinkę. Nie można w nieskończoność redukować. 150 konną maszyną nie będziesz miał tego problemu, możesz wejść na 2, 3 lub 4 i będzie fajnie. Poza tym - może to tylko moje odczucia - nie wachluje się bigami w zakręcie, ale starasz się dobrać bieg przed zakrętem. Czasem zdarzy się źle dobrać bieg i trzeba coś zmienić już w winklu i raczej nie uważam tego za zbyt przyjemne i bezpieczne. Dokładnie jak pisze B2RT - to są wolne tory, tam liczy się zwinność i łatwość prowadzenia. Chyba nie muszę pisać, jak sytuacja wyglądała by na drodze lub na torze poznań?
|
12 lut 2012, o 20:23 |
|
|
skwaro
SV Rider
Dołączył(a): 2 lip 2010, o 09:24 Posty: 2373 Lokalizacja: Warszawa
Moto: CBR600RR PC40
|
Chciałbym zobaczyć jak to robisz na litrze, tak tylko przypomnę że mówimy o szczycie zakrętu gdy jeszcze jedziesz w pełnym złożeniu i dopiero odwijasz i prostujesz moto. Owszem, bieg dobieram przed zakrętem, ale zaraz po minięciu szczytu odwijam i wrzucam kolejne biegi, poza tym nie bardzo mam gdzie latać po winklach z prędkościami powyżej 160-170 a dopiero wtedy w SV-ce zaczyna brakować mocy. Ale plan jest żeby się przesiąść na rzędową 600, a tam granica jest już sporo wyżej. 250 by nie wystarczyło ale idę o zakład że 600 objechałaby spokojnie te litry :-)
12 lut 2012, o 20:32 |
|
|
Dono
SV Rider
|
SV-ce zaczyna brakować dużo wcześniej, z przeskoczeniem 3 biegu tj. ok 140km/h. A to już będzie zależeć od kierowcy, a nie od maszyny.
|
12 lut 2012, o 20:37 |
|
|
ooookermit
motocyklista
|
_________________ Żyć z pasją i dla pasji! Umierać z uśmiechem na ustach.
|
13 lut 2012, o 16:05 |
|
|
wojte
SV Rider
Dołączył(a): 14 paź 2010, o 22:38 Posty: 330 Lokalizacja: Brzesko
Moto: BMW f800s
|
Myślałem że takiego moto jak mój zakazali w tym kraju, a tu artykuł na ścigaczu i w dodatku Wojtek: http://www.scigacz.pl/Motocyklem,w,Alpy,w,krainie,agrafek,17665.html
_________________ wydruki 60x40 cm 19,99zł papier i tusze HP, maszyna hp 130r, wydruki do 61x180cm Fotografia ślubna http://www.poniewierski.com
|
13 lut 2012, o 21:23 |
|
|
pm2z
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 12:59 Posty: 1840 Lokalizacja: skądinąd
Moto: PW50, CBR600, CR125
|
Niby wszyscy wiemy, co to za moto, ale że miałem kiedyś na takiego chrapkę, to napisz, jak się tym lata
_________________ Lepiej mieć kamyk w bucie niż ziarnko piasku w prezerwatywie
|
13 lut 2012, o 22:39 |
|
|
browar
SV Rider
Moto: sv 1000S 2005
|
Myślisz że jakby jechali na cbr250 to by ją dogonili? Nie każdy dobiera swój kolejny motocykl tylko pod względem mocy i osiągów, co nie zmienia faktów że często jest mocniejszy. Każdy ma swoje predyspozycje dla jednych żeby był zwinny i łatwo się przekładał w zakrętach, dla innego jest to duży moment żeby obładowany kuframi na autostradzie przy 250 łatwo wyprzedził prosiaka dla innego będzie to zapierdalacz od świateł do świateł a dla innych musi łączyć po ileś % wszystkie cechy. Dlatego niech każdy dobiera co tam sobie chce byle był On zadowolony a nie koledzy z baru.
_________________ http://www.acebiker.pl https://www.facebook.com/acebiker.polska
|
14 lut 2012, o 16:44 |
|
|
wojte
SV Rider
|
Moto bardzo ciekawe, trzeba go zobaczyć na żywo jest piękny, jeździ też się ok tyle że dopiero mam 1kkm najechany.. i kiepsko coś opowiadać. Koleś w artykule ma KR więc w województwie już są dwa takie
_________________ wydruki 60x40 cm 19,99zł papier i tusze HP, maszyna hp 130r, wydruki do 61x180cm Fotografia ślubna http://www.poniewierski.com
|
14 lut 2012, o 18:37 |
|
|
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
|
Słuchaj twój motocykl mimo wszystko jest popularny. Po prostu czegoś mu zabrakło (według opinii) aby był hitem
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
14 lut 2012, o 18:41 |
|
|
wojte
SV Rider
|
Moto bardzo ciekawe, trzeba go zobaczyć na żywo jest piękny, jeździ też się ok tyle że dopiero mam 1kkm najechany.. i kiepsko coś opowiadać. Koleś w artykule ma KR więc w województwie już są dwa takie Myślę że to prawda i należy nam się spełnianie marzeń, byle z głową
|
14 lut 2012, o 18:44 |
|
|
wojte
SV Rider
|
Tyle że ten moto jest zajebiaszczy i bardzo tani jak na swoje walory okolice ceny sv i dalej nikt go nie chce.. muszę pokazywać go chyba na jakiś zlotach żeby było zainteresowanie, nawet nie ma ich rozkręconych na all o używkach nie wspomnę. Tak jak LANCIA THESIS ostatnio chciałem nabyć, ale auto nieodsprzedawalne, siedziałem w takim za 11 000zł z 2004 w niesamowitym wyposażeniu, silnik fiata zawieszenie alfa 156 i tak się nie sprzedaje.. Polacy nie lubią indywidualnego podejścia do projektowania.
Ostatnio edytowano 14 lut 2012, o 22:09 przez wojte, łącznie edytowano 1 raz
|
14 lut 2012, o 18:53 |
|
|
B2RT
SV Rider
Dołączył(a): 23 kwi 2010, o 07:03 Posty: 697 Lokalizacja: Wrocław
Moto: SV650 2003
|
Generalnie każda dyskusja na temat moto powinna się kończyć właśnie takim wnioskiem. Lepsze, dobre, dla każdego znaczy co innego.
_________________ BMW K1200S
|
14 lut 2012, o 20:43 |
|
|
Razor
erotoman-gawędziarz
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 02:34 Posty: 3871 Lokalizacja: Otwock
Moto: SV 1000N 2004
|
Ja bym powiedział że to auto dla snobistycznego geja. Co z tego co w nim siedzi jak wygląda nieładnie To że auto jest ciekawe i orginalne dizajnersko, to nie znaczy że będzie schodzić z salonu jak świeże bułeczki ze sklepu. I nie tylko tak jest w Polsce. Chociażby ta starsza Multipla - cholernie funkcjonalne auto, ale paskudne z wyglądu
_________________ SVNERWUS
|
14 lut 2012, o 22:16 |
|
|
wojte
SV Rider
|
Osobiście lubię nieprzeciętne pomysły desingu i odważne projekty. Auto pomijając tylną ogrzewaną kanapę, tv i dvd.. w podłokietniku z tyłu masz między innymi odsuwanie przedniego fotela jakieś pierdoły szok, wygląd niesamowity - nie jakieś bmw, merc, prawdziwe drewno doskonała jakość V6, 4cyl turbo.. Cena śmieszna jak za działający samochód tak młody. Multipla to niewypał był i podobno jest, złe rozmieszczenie foteli. Mam grand scenica i uważam że tylko takie funkcjonalne powinny jeździć samochody.
|
14 lut 2012, o 22:30 |
|
|
barteq
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:42 Posty: 306 Lokalizacja: ok. Oświęcimia
Moto: XT 600
|
Kto Ci tak powiedział? Siedziałeś w niej choć raz? Mogę powiedzieć że "wychowałem" się na mulipli, toteż ją dobrze znam. Rozmieszczenie foteli jest wręcz idealne. Każdy ma taki sam duży fotel, w pełni regulowany. Fotele można składać i wyciągać. W środku przy tym jest dużo miejsca, jest też normalnych rozmiarów bagażnik, a nie coś malutkiego jak w tych nowych, 7 miejscowych vanach. Jest to bardzo funkcjonalne auto, w dobrej cenie, choć obecnie ciężko znaleźć porządny egzemplarz. Wiem coś o tym bo szukałem i nie znalazłem. Apeluję przy okazji żeby nie zmieniać tematu!! To wstyd żeby tu pisać o samochodach
|
15 lut 2012, o 21:13 |
|
|
Dono
SV Rider
|
Kalesony zamiast tapicerek w multipli - gratis Grand scenic - super auto, bardzo ładne i dość awaryjne. O przepraszam, faktycznie to nie temat o puszkach.
|
15 lut 2012, o 21:16 |
|
|
lessero
motocyklista
Dołączył(a): 18 paź 2011, o 21:04 Posty: 191 Lokalizacja: Oberschlesien
Moto: SV 650N K3
|
Wygląd - gust jest jak dupa, każdy ma inną i o tym się nie dyskutuje. Silniki Fiat MJTD - bardzo udana seria, nie powiem. ale zawieszenie fiatowskie a wiem, bo jeżdżę od 2002 różnymi modelami... I jeszcze jedna rzecz: jakkolwiek to nie zabrzmi - to Alfa i Lancia są autami klasy premium (wyższa średnia). i jak przychodzi do zakupu części - to ich cena też jest klasy premium... Kupić nie sztuka - utrzymaj to w dobrym stanie.
|
15 lut 2012, o 23:07 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
Co tu dużo mówić o f800s...poprostu jest piękny.
|
15 lut 2012, o 23:30 |
|
|
wojte
SV Rider
|
| | | | lessero napisał(a): Wygląd - gust jest jak dupa, każdy ma inną i o tym się nie dyskutuje. Silniki Fiat MJTD - bardzo udana seria, nie powiem. ale zawieszenie fiatowskie a wiem, bo jeżdżę od 2002 różnymi modelami... I jeszcze jedna rzecz: jakkolwiek to nie zabrzmi - to Alfa i Lancia są autami klasy premium (wyższa średnia). i jak przychodzi do zakupu części - to ich cena też jest klasy premium... Kupić nie sztuka - utrzymaj to w dobrym stanie. | | | | |
Zawieszenie ma alfy 156, jak ją widziałem pierwszy raz oniemiałem, to było to co chciałem mieć.. ale wejściu z powrotem do matrixa kupiłem focusa.. Gscenic do sprzedania . To bmw f800s jest naprawdę piękne, jak po nie jechałem to tak raczej dla marki, bo zdjęcia jakoś mnie nie przekonywały (niezawodności, niskiego spalania, dobrej mocy/Nm i bajerów). Bo tak to przecież plastiki mają 100000 malowań itd.. a ten miał jeden kolor w dodatku żółty i to nie metalik, moja jak go zobaczyła, to że taki stary jakiś-malowanie, pewnie rozbity był i ktoś go tak pomalował.. Zrobiła pierwszą trasę i powiedziała że to jest najlepszy moto na jakim jechała/tylko plecak/. Zobaczymy się na jakimś zlocie to sobie go oblukacie, pierwszy na jaki się wybiorę to pewnie Częstochowa 14-15 kwietnia /założyłem wątek osobny/.
|
16 lut 2012, o 00:15 |
|
|
B2RT
SV Rider
Dołączył(a): 23 kwi 2010, o 07:03 Posty: 697 Lokalizacja: Wrocław
Moto: SV650 2003
|
Pewnie zobaczymy się w Częstochowie to chętnie oblukam małego brata mojego K
_________________ BMW K1200S