Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 28 gru 2024, o 19:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Dieta i inne cuda 
Autor Wiadomość
motocyklista

Post Re: Dieta i inne cuda
ja niestety dobijam 3 cyfrówki, bronie się bo mam 98 na liczniku, a co raz trudniej sie zmobilizować.. za dobrze mi się mieszka na własnym z mą lubą :mrgreen: do tego jeszcze we dwójke w czerwcu rzuciliśmy palenie.. rok temu było 81kg ;/

już raz mi się zdarzyło zrzucić prawie 20kg codziennymi 1-2 godzinnymi ćwiczeniami i ograniczeniem jedzenia + piciem dużej ilości płynów pare lat temu (79-80 to dobra waga dla mnie) ale zaniedbałem się a że teraz jakoś ciężko z postanowieniami to zastanawiam się nad skuteczną acz moim zdaniem max niezdrową dietą dukana.. :hmm: kumpel ma świetne rezultaty i utrzymuje się już ponad rok bez jojo..

18 lut 2012, o 00:51
Mister Apollo

Moto: Z1000
Z okazji imienin sobie karnecik na siłownię sprawiłem. W ciągu miecha prawie 10kg w dół, obecnie z wagą stoję (mnie złe ludzie na piwo ciągają :kerm: ) ale za to kondycha jak podskoczyła ^_^
Musiałem się przemóc do kardio i wizyty w katorżni co góra 2 dni, ale im dalej w las tym łatwiej idzie :jupi:

Ps. w ramach diety nie wp!@#my wieczorem, głównie mięsko lub inne białka i bez sosików. Wsio, żadnego ciężkiego reżimu nie potrzebowałem.

18 lut 2012, o 01:05
Mister SVforum 2014

Moto: VFR 800X Crossrunner
Kto jaką dietę będzie stosował oczywiście zależy o jego organizmu, bo przecież jeżeli ktoś ma kłopoty z sercem i nadciśnieniem to trudno będzie mu polecić dietę Atkinsa lub Kwaśniewskiego, chociaż ponoć i to nie jest przeciwwskazaniem, bo chyba lepsze to niż obtłuszczać się, poprzez jedzenie węglowodanów.
A ci co mają kłopoty z układem trawiennym sami czuja co im szkodzi :)
Moja dieta była związana ze zdecydowanym ograniczeniem węglowodanów, ale jednocześnie starałem się, żeby była jak najbardziej zróżnicowana. Praktycznie w miesiąc schudłem 10, a w trzy 20 kg. Samo schudnięcie to pikuś, ale uchronić się przed "jojem" to jest sztuka :) Do dzisiaj prawie wcale nie jem ziemniaków, makaronów, chleba itp. Przyzwyczaiłem się i już mi to nie przeszkadza - nawet nie myślę o tym :)
Oczywiście jestem też aktywny fizycznie - głównie pływanie.
No cóż życzę wam wytrwałości, a szczególnie kobietom, bo rozchwiane hormony (często farmakologicznie) potrafią być ściana trudną do przebicia...więc my faceci nie mądrujmy się za bardzo. :)

18 lut 2012, o 01:35
SV Rider

Moto: *
kaCZi napisał(a):
DANEK napisał(a):
kaczi widzę mamy podobną szkołę :D
Sol pewnie zafundujesz nam zaraz na spalanie trening HIIT znany bardziej jako zwykły trening interwałowy :D
Aeroby to podstawa by palić tłuszczyk.

I dieta, zgadzam się w 100%

Ale ja nie powiedziałam, że aeroby nie są dobre. Napisałam, że najlepsze i najszybsze efekty są w przypadku połączenia aerobów z ćwiczeniami siłowymi :) No co jak co, ale facetom siłownia nie zaszkodzi :P

A co do diety Dukana - przeprowadzać ją można tylko pod kontrolą lekarza, z regularnymi badaniami. Postępowanie na własną rękę może mieć przykre następstwa...

www.pustamiska.pl - nakarm zwierzaka.

18 lut 2012, o 01:43
SV Rider

Moto: MT01
Ja głównie skręciłem w dół węgle proste i tłuszcze :D złożone węglowodany z rana elegancko napędzają :D głodować też nie wolno :D

18 lut 2012, o 01:54
Mister SVforum 2014

Przerabiałem te całe płatki z miodem, bananem, rodzynkami, orzechami i czym bądź. Po godzinie ssie mnie i muszę zjeść coś konkretnego, np. jajecznicę, twaróg, flaczki, a latem jakąś sałatkę warzywną.
Możecie mi wierzyć, że głodny nie chodzę, a jem smacznie :)
Jednak każdy organizm inaczej reaguje i ma inne potzreby. Ja latem jem bardzo dużo sałatek, a zima organizm domaga się mięska i ryb - tak mam :)

18 lut 2012, o 02:06
SV Rider

Moto: MT01
Ja jem co 3-4 godziny :D też głodny nie chodzę :D

18 lut 2012, o 02:14
Mister SVforum 2014

Sol napisał(a):
A co do diety Dukana - przeprowadzać ją można tylko pod kontrolą lekarza, z regularnymi badaniami. Postępowanie na własną rękę może mieć przykre następstwa...

Bardziej tym straszą niż jest dowodów na to, a niby ten dany/przykładowy osobnik jakby dalej wpieprzał co bądź i obtłuszczał się to byłby zdrowszy!? Przykre następstwa to fundujemy sobie samym tyciem, a w ten sposób zaniedbaniem naszego organizmu.

18 lut 2012, o 02:15
SV Rider

Moto: GSXR k8
trening siłowy jest oczywiście wskazany, z tego względu, że gubiąc zbędne kg, razem z tymi kg nie tracimy tylko tłuszczu, część z nich właśnie, to mięśnie. Dlatego ważne jest żeby je budować, a przynajmniej walczyć by zostały na tym samym poziomie. Druga sprawa dotycząca ćwiczeń siłowych dotyczy tego, że im większe mięśnie np brzucha, tym brzuch lepiej wygląda mimo nakładu tkanki tłuszczowej. Mięśnie nadają mu kształt.
Co do diety Dukana to miliony osób ją stosują, nawet kiedyś był głośny proces (ktoś oskarżył tego lekarza) Z tego co wiem doktorek wygrał. Niestety nie wiem czy ta dieta jest szkodliwa, napewno jest bardzo efektywna. Można jeść do bólu, ale tylko potrawy z diety. Z drugiej strony to lekarze zawsze powtarzali, że zdrowe odchudzanie do gubienie 2-3kg na miesiąc, na Dukanie znajomy zgubił 10 w tydzień. Ogólnie zdaję sobie sprawę, że dieta ta może być niezdrowa, bo ma ograniczone, również w składniki pokarmowe, których nasz organizm potrzebuje.

18 lut 2012, o 09:42
Mister Apollo

kaCZi napisał(a):
Można jeść do bólu, ale tylko potrawy z diety.
No nie do końca, założenia są takie żeby jeść ilości przy których czujesz się komfortowo. Nigdy nie jesteś w stanie jeść 100% białka, a tłuszcze tam też trzeba ograniczać.

18 lut 2012, o 10:17
SV Rider

plastic napisał(a):
Sol napisał(a):

Bardziej tym straszą niż jest dowodów na to, a niby ten dany/przykładowy osobnik jakby dalej wpieprzał co bądź i obtłuszczał się to byłby zdrowszy!? Przykre następstwa to fundujemy sobie samym tyciem, a w ten sposób zaniedbaniem naszego organizmu.

A to nie lepiej zacząć wpierw odżywiać się zdrowiej zamiast korzystać z cudacznych diet? Dukanem nigdy się nie interesowałam, ale słyszałam, że zakwasza organizm, rozwala nerki i powoduje jakieś długofalowe negatywne zmiany, nie wiem. Dopiero jakby zdrowe odżywianie zawiodło to wtedy próbować diet.

Sądzę, że to wynika ze zwykłego ludzkiego lenistwa. Myślą sobie "pobędę sobie na dietce 2 miesiące, zgubię 50 kg, a potem znowu będę żarł śmiecie, a będę szczupły" taaa... Przy tym sportu brak - no bo przecież dietka-cud, samo wszystko się za nich zrobi, a wysiłek fizyczny taki męczący i czasu na niego brak. Więc wyobraź sobie, jakie ciało jest obwisłe, jak się chudnie w tak szybkim tempie ;)

Tu nie ma co oczekiwać cudów. Im szybciej ludzie pozbędą się złudzeń, tym szybciej będą mogli coś ze sobą zrobić ;)

18 lut 2012, o 10:59
Mister SVforum 2014

kaCZi napisał(a):
Z drugiej strony to lekarze zawsze powtarzali, że zdrowe odchudzanie do gubienie 2-3kg na miesiąc...

Tyle to możesz stracić w kilka godzin, kup sobie tylko odpowiednią herbatkę przeczyszczającą - więc żaden to sukces ;) Troszkę jest przesady w tej ostrożności.
Cytuj:
Ogólnie zdaję sobie sprawę, że dieta ta może być niezdrowa, bo ma ograniczone, również w składniki pokarmowe, których nasz organizm potrzebuje.

Jeśli tylko człowiek ma troszkę rozsądku i "posłucha" swojego organizmu, to może tak zmodyfikować dietę, że będzie zdrowsza od tego co jedliśmy przed nią. Węglowodany w takich ilościach jak się je je na co dzień, wcale nam nie są potrzebne :)
Sol napisał(a):
A to nie lepiej zacząć wpierw odżywiać się zdrowiej zamiast korzystać z cudacznych diet? Dukanem nigdy się nie interesowałam, ale słyszałam, że zakwasza organizm, rozwala nerki i powoduje jakieś długofalowe negatywne zmiany, nie wiem. Dopiero jakby zdrowe odżywianie zawiodło to wtedy próbować diet.

Są tacy (nawet lekarze) którzy twierdzą, że to zdrowa dieta. Jedzenie na okrągło zielska też nie jest zdrowe. Dieta nasza powinna być zróżnicowana z ograniczeniem, a nawet usunięciem z diety tego co nam ewidentnie szkodzi - mi np. szkodzi nie przetworzone mleko, kapusta kiszona, groch i fasola :)
A powtórzę jeszcze raz - za dużo spożywamy węglowodanów.

Ostatnio edytowano 18 lut 2012, o 13:13 przez plastic, łącznie edytowano 1 raz

18 lut 2012, o 11:11
SV Rider

plastic, wiesz, białko w zbyt dużych ilościach jet zapychające, powoduje zaparcia :P dlatego podziękuję za dietę Dukana :P

Mówisz, że za dużo węglowodanów spożywamy - ale chodzi Ci o te proste? Ja uważam, że właśnie za mało warzyw jemy ;)

18 lut 2012, o 11:46
SV Rider

Moto: sv 1000S 2005
Co do ćwiczeń to najlepiej dobierać sobie takie sporty które nas będą bawić a nie zanudzać, np. ktoś nie lubi biegać bo się nudzi będzie robił to z przymusu zamiast tego wsiądzie na rower i będzie happy. Jeden woli pograć w siatkę drugi iść pobiegać trzeci popływać najlepiej znaleźć coś w czym będziemy widzieć zabawę a nie ćwiczenia. Wtedy rezultaty pojawią się dużo szybciej i się nie zniechęcimy za miesiąc.

18 lut 2012, o 12:00
Mister SVforum 2014

Sol, a u ciebie się coś zmieniło? Jak cię ostatnio widziałem to byłaś szczupła ze wskazaniem na bardzo szczupła! A jeśli nawet zimą kilo czy dwa ci przybyło to raczej nie musisz stosować wymyślnych diet, a tak jak piszesz troszkę zieleniny, ruchu i już :)
A możesz mi wierzyc, że jeśli człowiek się zapuści, chce coś z tym zrobić katując się mało skutecznymi dietami, a efekt mizerny - zniechęca się szybko. Ja też odchudzałem się wcześniej i bez efektu, a odrzucając węglowodany (proste/oczyszczone), jedząc zdecydowanie mniej, ale zwracając uwagę, żeby w diecie było wszystko co organizm potrzebuje, jednocześnie uskuteczniając ruch - efekt był widoczny i mierzalny :)
Widząc efekty napędzałem się i było mi łatwiej. Teraz mam zupełnie inne przyzwyczajenia żywieniowe, mam ja na swój wiek znakomita kondycję - energii tez mi nie brakuję :)

18 lut 2012, o 12:22
SV Rider

plastic napisał(a):
Dieta nasza powinna być zróżnicowana

To właśnie miałem na myśli plastic
10kg w kilka godzin? Takiej herbatki o której piszesz to jeszcze nie widziałem, co prawda nie stosuję żadnej ale myślę, że trochę się rozpędziłeś :)
A na marginesie, bardziej do twarzy było Ci jak byłeś trochę większy :>

18 lut 2012, o 13:08
Mister SVforum 2014

kaCZi napisał(a):
10kg w kilka godzin? Takiej herbatki o której piszesz to jeszcze nie widziałem, co prawda nie stosuję żadnej ale myślę, że trochę się rozpędziłeś :)

Troszkę źle zacytowałem (już poprawiłem) chodziło mi oczywiście o 2-3 kg...tyle to mogłeś się sam domyślić, a nie robić ze mnie półgłówka :> ;P [edit] ;P ;P ;P :P :P :P :P

kaCZi napisał(a):

Nie, nie...tego mi nie wmówisz! Na żywo jestem przystojniejszy, no i teraz mam ładniejsze moto ;P

Ostatnio edytowano 18 lut 2012, o 13:40 przez plastic, łącznie edytowano 2 razy

18 lut 2012, o 13:19
SV Rider

:] nie miałem takiego zamiaru
Ze swojej strony powiem, że ja też trochę straciłem zbędnych kg. Przez pierwszy miesiąc to ok 10 kg. Siłownia, ćwiczenia siłowe i aeroby i przestałem póżno jeść. Po miesiącu trochę zwolniłem tempa, dalej staram się odżywiać racjonalnie i chodzę na siłownię, ale trochę obawiałem się takiego dużego spadku wagi więc przystopowałem ciut. Co prawda to nie jest jeszcze to co chciałbym osiągnąć, ale z czasem mam nadzieję to zmienić. Przy nadmiernej utracie wagi obawiam się o skórę - koleżanka żony zrzuciła 30kg w bardzo krótkim czasie, a teraz musi zrobić jakąś operację plastyczną żeby wycieli jej nadmiar. 8tyś kosztuję i sama musi zapłacić bo podczas diety nie była pod kontrolą lekarza. To też jeden z powodów dlaczego nie należy nadmiernie chudnąć w czasie. Dlatego sądzę, że nie należy również przesadzać i nie iść tą drogą żeby zgubić szybko 20kg, dajmy sobie na to czas. Pozdrawiam tych, którym się udało i tych wszystkich, którzy walczą :spoko:

Ostatnio edytowano 18 lut 2012, o 13:46 przez kaCZi, łącznie edytowano 1 raz

18 lut 2012, o 13:27
Mister Apollo

plastic napisał(a):
kaCZi napisał(a):

Nie, nie...tego mi nie wmówisz! Na żywo jestem przystojniejszy, no i teraz mam ładniejsze moto ;P
Wyglądałeś tak jakby ... dostojniej :P

18 lut 2012, o 13:34
Mister SVforum 2014

kaCZi napisał(a):
:] nie miałem takiego zamiaru, pozdr

Dołożyłem troszkę więcej uśmieszków, żebyś zrozumiał, że był to żart :)
Serio! Był to żart! Sorry jeśli... :)
kacperski napisał(a):
plastic napisał(a):
kaCZi napisał(a):

Wyglądałeś tak jakby ... dostojniej :P

I jeszcze choppera powinienem sobie kupić!? :)

18 lut 2012, o 13:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona