Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 11:38 Posty: 49 Lokalizacja: Dębica / Kraków
Re: Jaki motocykl po SV?
...gdyby tak wymiana przedniego amora na porządnego UD była w SV czymś banalnym i w miarę przystępnym cenowo...
no właśnie, przednie zawieszenie w 650 to moim zdaniem jedna z największych wad (jeżeli nie jedyna ), inwestować i kombinować się nie opłaca, więc pozostaje zmiana moto. Na mojej liście są więc: - Ducati, bo głośny no i to jednak Ducati - VFR 800, bo wygodny i widlasty - Triumph Daytona 675, bo ciekawy i rzadki widok na naszych ulicach
Generalnie najlepiej gdyby silnik był widlasty ale to też nie wyznacznik...
_________________ była Czarna SV650S 2006r jest Fazer FZ6 S2 - na sprzedaż ...
21 lut 2012, o 03:30
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
Bierz Triumpha super koń i jak na 3 tłoki w rzędzie to bardzo ładnie chodzi i jedzie. Mi jakiś czas po głowie chodził BENELLI TRE-K 899. Również 3 tłoki w rzędzie ale zawieszenie szyba kierownica hmmm musi być wygodny może ktoś miał do czynienia z tym motocyklem???
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
a TO? (Aprilia Shiver... 750, V2, 95KM/9000obr, 79NM/7250obr)
_________________ GSR750_L1 Glass Sparkle Black skąd ja to wiem, że ogon nie merda psem?!
22 lut 2012, o 13:57
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
To coś ma gaz na kabelek i potencjometr i z testów co czytałem nie jest aż taka fajna bo dziwnie jeździ "zmienna mapa w sposób dodawania gazu" czy coś w tym stylu, ale ładne jest. I taki złoty środek pomiędzy 650, a 1000 .
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
Producent zaleca przeglądy co 20000km (!) a polski importer już co 8k dziwne - co nie? Co do gazu po kablu - brzmi interesujaco. Ma 3 mapy S-sportowa, T turystyczna i R deszczowa (gdzie sa moje polskie znaki????)
_________________ GSR750_L1 Glass Sparkle Black skąd ja to wiem, że ogon nie merda psem?!
22 lut 2012, o 14:42
skwaro
SV Rider
Dołączył(a): 2 lip 2010, o 09:24 Posty: 2373 Lokalizacja: Warszawa
Moto: CBR600RR PC40
snow napisał(a):
Producent zaleca przeglądy co 20000km (!) a polski importer już co 8k dziwne - co nie?
Kasa za przeglądy gwarancyjne potrzebna?
22 lut 2012, o 14:46
Notturno SV
Mister Budda
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
Słuchaj gaz bardzo fajnie działa na mapie rain opóźnia zamkniecie gazu i robi to równomiernie, dzięki czemu jak na V nie ma takiego szarpania Zacne moto i pięknie brzmi na leosiach przejechałem parę metrów ale wrażenia fajne moc jest i to jest zdjęcie starego shivera
Producent zaleca przeglądy co 20000km (!) a polski importer już co 8k dziwne - co nie?
Kasa za przeglądy gwarancyjne potrzebna?
Eeee tam warunki klimatyczne
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Panowie - panie może nie - najlepszy sprzęt wybrać!
_________________ Byle dalej, byle w przód, absolutnie, absolutnie. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa. Fa fa fa fa fa fa fa fa fa ra fa fa....
23 lut 2012, o 03:11
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
plastic napisał(a):
Panowie - panie może nie - najlepszy sprzęt wybrać!
Ciekawe co by powiedzieli teraz o najnowszej ZZR1400 z mocą 210KM Różnice są tak małe pomiędzy najnowszą buzą i kawą, że jeden i drugi motocykl to piekielnie mocne maszyny