Moto: Przygotowania
Re: To co mnie dzisiaj rozbawiło :).
misiuto No ok, rozumiem. Nie chcę już tutaj robić offtopiku i jak coś to przenieśmy się na PM albo właściwy temat tylko daj znać Nie wiem ile masz prawo jazdy i jakie doświadczenie, wiem że bywają różne sytuacje, bo nie raz sam i pewnie nie tylko ja na tym forum idąc chodnikiem wszedłem w znak Ale nie o to chodzi... Osobiście zawsze zwracam uwagę na grożące na drodze niebezpieczeństwa, a nawet jeżeli na pustej drodze jest krzyżówka w szczerym polu czy stoją pojazdy grzybiarzy. Dlaczego ? Bo leży to w moim interesie i nawet na prostej, pustej drodze nie można czuć się bezpiecznie, bo może coś z lasu wyskoczyć. Nie chcę być przemądrzały, bo mam w porównaniu z innymi userami nikłe doświadczenie drogowe, chcę przez to jedynie powiedzieć, że każdy "walczy" tu o swoje zdrowie nie tylko zachowaniem na drodze swoim ale też innych na tyle na ile możemy je kontrolować. Sam byłem świadkiem na szczęście nie przykrej sytuacji, którą już tutaj zdaje się gdzieś opisałem jak rozpędzony motocyklista wyjechał z za zakrętu i pacnął by gościa zbierającego puszki, miał tyle szczęścia, że facet przyśpieszył kroku widząc jadące pojazdy, bo były by 2 trupy jak nie więcej... I nie twierdzę, że idą tam jakieś "warzywa" czy "prędkość zabija", nie chcę oceniać Wałęsy czy innych tysięcy RÓŻNYCH przypadków -tamtą i tą wypowiedzią chcę tylko wyrazić, że to brak wyobraźni nas zabija i nie ważny tutaj pojazd. Jeżeli inaczej odebrałeś moje intencję to oczywiście bez złośliwości w tej wypowiedzi przeczytaj to jeszcze raz w tym kontekście. Przykro, że z tego wypadku poza szopką i kolejnym wylewaniem jadu na motocyklistów i vice versa nie wynikło nic konstruktywnego.
_________________ SV 650S K6 "Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
29 lut 2012, o 21:31
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.