Jacaaaa, nadal nie rozumiesz dlaczego byłeś spisywany - ciuchy i deskorolka to jest powód pośredni. ZOMO, ORMO, MO - trafiają się w policji pojeby, tak samo w każdym innym towarzystwie czy grupie - wśród motocyklistów też są gamonie. TO nie powód, żeby szufladkować wszystkich. Co do nocy (a raczej dwóch) na dechach to przeżyłem: bez wyraźnego powodu nie dostaniesz takiego bonusa
20 kwi 2012, o 17:29
jacaaaa
SV Rider
Dołączył(a): 18 mar 2012, o 13:14 Posty: 1101 Lokalizacja: Rawicz WLKP
Moto: DM620dark
Re: Filmy o motocyklach
Słoniu napisał(a):
Jacaaaa, nadal nie rozumiesz dlaczego byłeś spisywany - ciuchy i deskorolka to jest powód pośredni. ZOMO, ORMO, MO - trafiają się w policji pojeby, tak samo w każdym innym towarzystwie czy grupie - wśród motocyklistów też są gamonie. TO nie powód, żeby szufladkować wszystkich. Co do nocy (a raczej dwóch) na dechach to przeżyłem: bez wyraźnego powodu nie dostaniesz takiego bonusa
Też przeżyłem , bo znajomy miał jarańsko ja nie miałem nic. Chociaż by cukier dawali do kawy...
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 12:22 Posty: 2362 Lokalizacja: Warszawa
Moto: VTR RIDER :D
ja z policja przeszedlem nie jedno, z perspektywy czasu widze sens w niektórych ich działaniach w innych nie, spisywali mnie niejednokrotnie, czy to za dres, czy lysy leb, czy szerokie spodnie i deche teraz juz wiem po co to robili, niestety stereotyp takiech ubran wskazuje na mozliwosc kombinowania, wiec spisuja wrazie co aby wiedziec kto i w jakich godzinach krecił sie po okolicy. Poza tym jest to ich praca, i jak w kazdej zdarzaje sie ludzie normalni i wredni, słuzbiści etc. jak nam szef cos karze musimy to robic choc czasem wydaje nam sie to idiotyczne i nie potrzebne
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
20 kwi 2012, o 18:46
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
Jak myślicie, wciskają kit bo nie mieli środków, żeby napakować elektroniki czy może naprawdę to polityka suzuki?
27 kwi 2012, o 14:51
skwaro
SV Rider
Dołączył(a): 2 lip 2010, o 09:24 Posty: 2373 Lokalizacja: Warszawa
Moto: CBR600RR PC40
Słoniu napisał(a):
Jak myślicie, wciskają kit bo nie mieli środków, żeby napakować elektroniki czy może naprawdę to polityka suzuki?
A kto ich tam wie, Honda też twierdzi że ich motocykle prowadzą się na tyle dobrze że kontrola trakcji nie jest potrzebna, a możliwe że pracują nad czymś wypasionym, żeby być wzorcowym systemem jak ichni C-ABS...
Ciężko im jest walczyć o pierwsze miejsce, więc wymyślają inną strategię. Koszt opracowania ABSu, TC, Anti-wheelie w sportowym motocyklu jest na pewno duży (inżynierowie, mechanicy, testy), a walczyć z równą ceną muszą z Kawą Yamahą i Hondą. Cena motocykla z Japonii zawiera podatki, cła itp. BMW zrobił drogi motocykl, ze wszystkimi dodatkami, a jakby był robiony w japonii byłby nieprzyzwoicie drogi. Panigale tak samo. Dlatego właśnie już niewiele aut jest robionych w Japonii. To jest moja teza. Do tego to jest dobre marketingowo- Suzuki dla prawdziwych Motherfucker'ów. Hondą nie jeżdżę bo ma abs, kawasaki traction control, yamaha jest zbyt łagodna (trochę to głupie mówiąc o 1000, ale wciąż), więc wybieram suzuki bo jestem prawdziwym facetem.
Suzuki troche sprytnie wymiguje sie z tematu kontroli trakcji ,ze niby takie dobre produkuja motocykle . Moze one sa i dobre ( mam nadzieje ) ale w kontroli trakcji chodzi o to ,zeby była pomocna w sytuacjach "podbramkowych" gdzie na przykład nastepuje uslizg koła tylnego i wtedy powinna być pomocna .nie każdy ma takie umiejętności jak jeżdziec na filmiku...Gdyby dany motocykl był najlepszy na świecie to i tak nie poradzi sobie jezdziec ani tym bardziej motocykl w sytuacjach np nagłej zmiany przyczepności podłoża . takze temat trakcji w kazdym motocyklu (większym) to tylko kwestia czasu.