Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 28 gru 2024, o 19:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ] 
sprzedaż sv 
Autor Wiadomość
motocyklista

Moto: SV650N 2004
Post sprzedaż sv
Kilka dni temu postanowiłem sprzedać swoją sv. Oczywiście wystawiłem aukcje na alledrogo i kilka innych stron z ogłoszeniami.
i do dziś nikt się nie zainteresował:(
Czy aż tak trudno jest sprzedać sv? czy może przeceniłem swój motocykl w który włożyłem wiele pracy i serca?

Już poprawiony :)
Wybacz ale dopiero wstałem :)

Ostatnio edytowano 16 kwi 2012, o 21:17 przez pawel19950415, łącznie edytowano 2 razy

16 kwi 2012, o 20:42
SV Rider

Post Re: sprzedarz sv
Popraw błąd ortograficzny w tytule ;)

Moją nikt nie interesował się przez półtora tygodnia, a potem zainteresowanie wzrosło lawinowo. Druga osoba, która oglądała moto od razu je kupiła.

16 kwi 2012, o 21:01
spamOWCA

Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
Post Re: sprzedaż sv
Na spokojnie jak się mówi każde auto ma swojego frajera to z moto jest to samo :).

17 kwi 2012, o 08:01
SV Rider

Moto: TT1050
Dałeś w swojej aukcji beznadziejne zdjęcia, które nijak nie zachęcą kupującego. Odpalam foty, chcę obejrzeć co do zaoferowania ma ten egzemplarz i bardziej to wygląda jak pół dupy zza krzaka niż piękna sv, którą muszę mieć :P Druga sprawa, w opisie jest bezwypadkowy. Na zdjęciach widzę zmieniony osprzęt kierownicy (lusterka, ciężarki), brakuje fabrycznych naklejek, chłodnica albo schowana pod osłoną albo jakaś chińska, więc nasuwa się pytanie o faktyczną bezwypadkowość. Mała parkingówka to nic złego, nowy ładny lakier też może być atutem, ale trzeba być w tych kwestiach bardzo precyzyjnym. Trzecia sprawa, motocykl ma 8 lat i 21tys przebiegu. Daje to 2,5tys rocznie - strasznie mało. Jeżeli przebieg jest prawdziwy i jesteś w stanie to udowodnić, to może warto napisać o nim parę słów? Warto też napisać więcej o historii przeglądów/wymian/napraw. Nikogo przy zdrowych zmysłach nie interesuje, że w Niemczech rzekomo jeździł nim starszy pan ;) Ciekawsze jest to, jak się nim zajmowano tu w PL. Jeśli miałbyś jeszcze jakieś kwity na czynności serwisowe, to w ogóle malina, bo opowiadać o regulacjach, wymianach płynów itd, to umie każdy :P Wybór SV na allegro jest taki, że zgłupieć idzie od ich ilości. Wiadomo, że duża część tych motocykli to parchy nie warte zachodu, ale to da się ocenić często tylko na żywo. Jeśli faktycznie masz perełkę, to rozgarnięty klient to szybko wychwyci podczas oględzin czy przejażdżki, ale żeby do tego doszło, musisz go wpierw zachęcić do przyjazdu czy w ogóle wykonania telefonu ;)

17 kwi 2012, o 08:19
SV Rider

Moto: GSR750_L1
O takie rzeczy najlepiej pytać ludzi, którzy niedawno kupowali swoje o2o - co takiego się stało, że wybrali akurat ten model a nie inny.
Moja "red bitch" nie była wystawiona na alledrogo/otomoto - jedynie dałem znać na naszym forum.

Jedna rzecz - jak nie będziesz mógł udowodnić przebiegu to sooory ale NIKT w jego autentyczność nie uwierzy. 2500km rocznie to moja matka rowerem robi ;)
Poza tym jeśli są jakieś niefabryczne elementy to warto mieć dokumentację foto, że są one wynikiem fantazji posiadacza a nie dzwona. Bezwypadkowy moto - niestety słowo wytrych, jednak uważam, że takie zapewnienie zobowiązuje. Jeśli Twoje moto nie miało dzwona - spoko, jeśli jednak ma jakąś historię - nie kłam. Powiedz jasno co się stało, jak zostało naprawione - lepsza taka wiedza niż niemiłe niespodzianki.

17 kwi 2012, o 09:41
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: 2x 650s K9 ..... 675
Oczywiście zdarzają się maszyny z małym przebiegiem, ale trzeba mieć to jakoś udokumentowane. Np. moja maszyna będzie miała mały przebieg jak na swój wiek, bo w tamtym sezonie ze względu na wypadek zrobiłem 1000 km, a w tym wygląda na to, że SV będzie stała w garażu.
A kupującego trzeba zachęcić - jak szukałem swojej maszyny, to ofert z małą ilością zdjęć, nie wyraźnych, gdzie SV była brudna nawet nie przeglądałem.

17 kwi 2012, o 10:15
motocyklista

Moto: SV650N 2004
Ok dzięki za szczere wypowiedzi :) Kwitów niestety nie mam bo wszystkie czynności serwisowe wykonywałem sam, ale mam wszystkie stare części które wymieniłem. Co do przebiegu to tak super nie jestem pewny, ale stan moto potwierdza ten przebieg.

17 kwi 2012, o 15:33
SV Rider

Moto: różne
snow napisał(a):
Bezwypadkowy moto - niestety słowo wytrych, jednak uważam, że takie zapewnienie zobowiązuje. Jeśli Twoje moto nie miało dzwona - spoko, jeśli jednak ma jakąś historię - nie kłam. Powiedz jasno co się stało, jak zostało naprawione - lepsza taka wiedza niż niemiłe niespodzianki.

Ludzie jak usłyszą, że moto miało jakąś przygodę, szlifa to ze strachem w oczach odkładają słuchawkę / odjeżdżają. Wolą kupić gorszego szrota, ale ważne, żeby sprzedający miał dobry bajer i zapewnił, że moto to igła, 100% bezwypadkowy, a ewentualne uszkodzenia to oczywiście parkingówka lub przewrotka podczas transportu. Taka jest rzeczywistość.

17 kwi 2012, o 20:37
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
Dono napisał(a):
snow napisał(a):
Bezwypadkowy moto - niestety słowo wytrych, jednak uważam, że takie zapewnienie zobowiązuje. Jeśli Twoje moto nie miało dzwona - spoko, jeśli jednak ma jakąś historię - nie kłam. Powiedz jasno co się stało, jak zostało naprawione - lepsza taka wiedza niż niemiłe niespodzianki.

Ludzie jak usłyszą, że moto miało jakąś przygodę, szlifa to ze strachem w oczach odkładają słuchawkę / odjeżdżają. Wolą kupić gorszego szrota, ale ważne, żeby sprzedający miał dobry bajer i zapewnił, że moto to igła, 100% bezwypadkowy, a ewentualne uszkodzenia to oczywiście parkingówka lub przewrotka podczas transportu. Taka jest rzeczywistość.

Nie wszyscy ;)

www.logo-ratio.pl

17 kwi 2012, o 20:53
Zobacz profil WWW
erotoman-gawędziarz

Moto: SV 1000N 2004
Ja mam gorszy problem. Nie mam zamiaru zmieniać sprzęta jeszcze ze 2 lata co najmniej, ale przez ten czas na pewno dobiję do 90 tys km... ciekaw jestem kto go kupi z takim przebiegiem pomimo tego że jest w bdb stanie technicznym, a silnik cały czas jeździ na full syntetyku i nic nie bierze oleju ;)
Ja sam kupiłem go jak miał 21 tys km.

17 kwi 2012, o 20:53
SV Rider

kozik napisał(a):
Dono napisał(a):
snow napisał(a):

Nie wszyscy ;)

Większość.

Razor napisał(a):
Ja mam gorszy problem. Nie mam zamiaru zmieniać sprzęta jeszcze ze 2 lata co najmniej, ale przez ten czas na pewno dobiję do 90 tys km... ciekaw jestem kto go kupi z takim przebiegiem pomimo tego że jest w bdb stanie technicznym, a silnik cały czas jeździ na full syntetyku i nic nie bierze oleju ;)
Ja sam kupiłem go jak miał 21 tys km.

Nikt go nie kupi. Ale jeśli za ~150zł "skorygujesz" przebieg na jakieś 30-40 tysięcy to przyszły kupujący będzie skłonny uwierzyć, że ma moto z realnym przebiegiem.

17 kwi 2012, o 21:06
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: KTM 790 Adventure R
Dono napisał(a):
Nikt go nie kupi. Ale jeśli za ~150zł "skorygujesz" przebieg na jakieś 30-40 tysięcy to przyszły kupujący będzie skłonny uwierzyć, że ma moto z realnym przebiegiem.

Wyjąłeś mi Dono to z ust :D

Nie powinieneś już sprzedawać Nerwusa, powinien mieć u Ciebie dożywocie :D

17 kwi 2012, o 21:18
Zobacz profil WWW
erotoman-gawędziarz

Moto: SV 1000N 2004
Bardzo możliwe że go nikt nie kupi, chociaż maszyna jest niezawodna i kompletnie bezawaryjna :)

Kurde, ja bardzo dużo jeżdżę motocyklem. Średnio w miesiącu wychodzi mi od 500 do 1000km. Wiem, że są lepsi ode mnie, ale też wiem że znaczna większość siedzi w garażu i tylko pucuje i tuninguje sprzęty zamiast ich używać (co mnie bardzo akurat śmieszy :] ). W tym roku już postanowiłem, że na zimę odmaluje Nerwusa :) Będzie wyglądał na 40 tys. km z jakąś ładną grafiką :)

Nie wie ktoś czy powyżej 100 tys km licznik przechodzi od 0km, tak jak np. jest w starszych fordach fiesta? :D

17 kwi 2012, o 22:15
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
Dono napisał(a):

A nawet taniej http://allegro.pl/listing.php/search?ch ... e+licznika ;)

Razor napisał(a):
Nie wie ktoś czy powyżej 100 tys km licznik przechodzi od 0km, tak jak np. jest w starszych fordach fiesta? :D

Dużo ci już nie brakuje, jak jest tak jak mówisz, że powyżej 100tys km licznik przechodzi od 0km to będziesz pierwszym na forum który tego dokona :D

www.logo-ratio.pl

17 kwi 2012, o 22:21
Zobacz profil WWW
Mister Apollo

Moto: Z1000
Szczerze, moje moto ma blisko 70kkm a powinno silnikowo "bić" większość 10-20kkm z allegro. Jeżeli trafię na moto w okolicach 30-50 kkm które będzie niedomagało, z czystym sumieniem zwyzywam "właściciela" od oszustów lub idiotów. Tak właśnie "klienci" kreują rynek, że jakiemuś sprzedającemu się za nie jego grzechy dostanie, cóż...

18 kwi 2012, o 00:31
chachar

Moto: Brak
bezprzygodowe motocykle to w salonach sa i to nie wszytskie. grunt zeby "awaria" byla dobrze naprawiona.

18 kwi 2012, o 08:44
SV Rider

spazz napisał(a):
bezprzygodowe motocykle to w salonach sa i to nie wszytskie. grunt zeby "awaria" byla dobrze naprawiona.

:spoko:

18 kwi 2012, o 10:18
Zobacz profil WWW
motocyklista

Moto: SV1000S 2005
Dono napisał(a):

Strzał w dychę! Też jak obserwuję zachowania kupujących to dochodzę do wniosku że ludzie po prostu uwielbiają być oszukiwani :D . Jak kupujący nie będzie dobrze oszukany to nie będzie usatysfakcjonowany. Wymień szczerze co jest do zrobienia i za ile to nikt nie przyjdzie i nie obejrzy nawet. Napisz że motocykl w pełni sprawny, niezawodny z jedną parkingówką (bo mi się noga omsknęła) - masz 10 chętnych na zakup :D

11 maja 2012, o 08:51
pieszy

Moto: SV650S 2006
Ponieważ nie mam doświadczenia w sprzedaży moto podłączę się do tematu i poproszę o pomoc i podpowiedzenie co sądzicie o mojej ofercie:
http://otomoto.pl/suzuki-sv-po-tuningu-M3174941.html

Z góry dzięki wielkie za wszelkie sugestie

22 maja 2012, o 16:18
SV Rider

Pepe napisał(a):
Ponieważ nie mam doświadczenia w sprzedaży moto podłączę się do tematu i poproszę o pomoc i podpowiedzenie co sądzicie o mojej ofercie:
http://otomoto.pl/suzuki-sv-po-tuningu-M3174941.html

Z góry dzięki wielkie za wszelkie sugestie

viewforum.php?f=32

22 maja 2012, o 16:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 20 ]