Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 26 gru 2024, o 20:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Jak bardzo trzeba mieć nasrane we łbie... 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: GSR750_L1
Post Jak bardzo trzeba mieć nasrane we łbie...
... żeby coś takiego wymyślać:

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... rowcy.html

[...to trzeba być z PiSu chyba...] :mur: :razz2: :silent: :dupa: :obity: :bojesie:

8 kwi 2010, o 17:47
Zobacz profil WWW
SV Rider

Post Re: Jak bardzo trzeba mieć nasrane we łbie...
Wydaję mi się, że jeżeli wszyscy będą śmigali puszkami bez świateł to brak możliwości wyłączenia oświetlenia w moim moto poprawi moje bezpieczeństwo ponieważ będę na drodze czymś świecącym i rzadziej spotykanym przez co będę rzucał się w oczy :) Tak jak kamizelka odblaskowa ;)

8 kwi 2010, o 18:42
SV Rider

Moto: różne
Jak będziesz czymś świecącym i rzadziej spotykanym to wszystkie puszki będą na Ciebie polować ]:->

8 kwi 2010, o 19:17
Zobacz profil WWW
przewrotowiec

Moto: 1100xx
Wybory się zbliżają więc czymś moherów trzeba zmobilizować.

8 kwi 2010, o 19:32
Zobacz profil WWW
spamOWCA

Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
To chyba idzie z ekologią bo wtedy puszki mniej palą :D.

8 kwi 2010, o 20:07
motocyklista

Z ekologią może tak, ale podniesiono argument ekonomii - a tu to walnęli.. ehh.. Powinni jeszcze w takim razie pokazać ile więcej kosztuje leczenie ofiar wypadków (i zabezpieczanie miejsc wypadków i kolizji) - bo to wyciąga kasę z kieszeni każdego obywatela tego jakże cudownego kraju ;) ("...i kto za to płaci? Pan płaci, pani płaci... społeczeństwo(...)"
No ale, "ciemny lud to kupi" ;)

8 kwi 2010, o 20:24
motocyklista

Moto: SV 650N 01r. blue :)
Dajcie spokój PiSowi Gdyby nie ta partia to Polskę już dawno by sprzedali. Zobacz co robi PO, włącz sobie tv połowa reklam jest już niemiecka, czasami się zastanawiam w jakim ja kraju żyję. Szok
A co do świateł jestem za tym żeby to znieśli, bo głupotą jest jeździć na światłach w słoneczne popołudnie w lipcu, no i ekologia :D

8 kwi 2010, o 20:25
motocyklista

Cytuj:
Gdyby nie ta partia to Polskę już dawno by sprzedali

Generalnie nie pasjonuję się polityką, zwłaszcza na forach ale wybacz - ale to jest tak oklepane i populistyczne, że aż śmieszne. Kto to to są 'oni' (wiem, oni są wszędzie.. ;) i komu by sprzedali i co najważniejsze... po co? ;))

Dobra, każdy ma swoje sympatie i antypatie polityczne, ale please - bez populizmu bo spada poziom ;)

Ja jestem zdania, że niestety każdy z rządów przedsiębiorcom działania nie ułatwia. Czy to lewo, czy prawo czy cokolwiek. Cytując Młynarskiego: "róbmy swoje"...

8 kwi 2010, o 20:29
motocyklista

"oni" czyli PO można by tu dużo dyskutować i tak by nic to nie dało, mam nadzieje że w naszym kraju będzie kiedyś lepiej :/

8 kwi 2010, o 20:34
SV Rider

http://www.youtube.com/watch?v=IGm-wGox ... re=related

8 kwi 2010, o 20:40
Zobacz profil WWW
spamOWCA

Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
snow napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=IGm-wGoxlVw&feature=related

Lepiej tego ując się nie da :D.

8 kwi 2010, o 20:45
motocyklista

Tani chwyt ze strony PO na poziomie dziecka z przedszkola.

8 kwi 2010, o 20:51
SV Rider

Tak, Longer.
Wydałeś mnie
Jestem nasłanym przez PO tajnym wichrzycielem, który pod płaszczykiem pasji motocyklowej chce propagować żydokomunę, homoseksualizm, masonerię, Donalda Tuska i Balcerowicza dusząc przy okazji skrycie i w ciemnej uliczce Wszechprawdziwy głos Radia M , sprzedając przy tym Polskę zachodnim krwiopoijcom a uzyskane z tego pieniądzę przeznaczam na otwartą kampanię przeciw Kaczyńskim.

żal.pl

... a wydawało mi się, że nie każdy zwolennik PiS musi mieć na ustach same puste slogany...
[sorry za OT]

8 kwi 2010, o 21:26
Zobacz profil WWW
motocyklista

Po prostu nie lubię tego typu zagrywek jak ten filmik. Jeżeli ktoś chce się wypowiedzieć na temat danej partii niech to przedstawi w normalny sposób a nie zakrywa się durnymi filmikami które nie są nic warte. Jeśli do was trafia taki rodzaj przekazu informacji to oglądajcie wieczorynkę zamiast wiadomości.

8 kwi 2010, o 21:39
erotoman-gawędziarz

Moto: SV 1000N 2004
Ja skończyłem nauki polityczne na Uniwersytecie Warszawskim i powiem, że nie jestem za żadną partią, chociaż lubię UPR za logiczne i sensowne podchodzenie do spraw z dobrą dawką humoru :) Sam Korwin, który niedawno opuścił UPR mieszka niedaleko mnie (jakieś 10 km) w Józefowie koło Otwocka i gdybyście się wsłuchali co on próbuje powiedzieć ludziom i w jakim świetle stawia różne sprawy to zobaczylibyście, że to jeden z najinteligentniejszych polityków jakich mamy w RP. Z drugiej strony natomiast 80% jego pomysłów jest nierealna do wprowadzenia w RP ze względu na charakter narodowo mentalny polaków, więc wg opinii publicznej uważany jest za oszołoma :D Nie mówię, że popieram wszystkie jego pomysły ale naprawdę dużo rzeczy, o których on mówi jest całkiem sensowna :)

Inne Partie:
PiS - knocili wszystko od początku do końca robiąc borutę w sejmie, typowa piłsudczykowska szkoła - niedługo by otworzyli więzienie dla przeciwników politycznych, tak jak to zrobił Marszałek w Berezie Kartuskiej za czasów sanacji
PO - pod płaszczykiem dobrych manier, elegancji ukrywają wielkie przekręty na boku (jak Chlebowski) ale co prawda dzięki rządowi PO jesteśmy w czołówce krajów EU, którzy najlepiej radzą sobie z kryzysem. PO naprawiło wszystkie zagraniczne kontakty, które swoją zapalczywością popsuł PiSuar
PSL - szara eminencja obszarników ziemskich, niech oni się kłócą a my i tak będziemy robić swoje
SLD - tych najbardziej nie lubię, najbardziej zakłamana partia o niesławnej historii. Wszystkie największe afery wychodzą z jej czasu rządzenia. Podchodzą bardziej logicznie do spraw niż PiS (Lenin mówił - ucz się!) ale ich postulaty są raczej śmieszne i stricte nie na czasie.

8 kwi 2010, o 22:30
motocyklista

~Longer - a jak w wieczorynce wystąpi teletubiś...no, to co wtedy...? ;))

Oki, oki, nie zaperzajcie się tak - myślałem, że diskaszyn rozwinie się w kierunku: "a wcale nie prawda, że się oszczędza" albo "a to wcale nie powoduje. ≤e lepiej widać pojazd" itp, itd. A tu normalnie...kampania, yeah...

Wracając do tematu - dbając o zasobność naszych kieszeni może by naszych 460 ciu legislatorów pomyślało o zmniejszeniu stawki VAT (ogólnie traktując) - największej w całej Europie. A to przecież obciążenie nakładane na końcowego odbiorcę.

Swoją drogą - moim zdaniem jednak włączone światła mijania zwiększają jednak widoczność pojazdu, który to stosuje. Nawet w jasny, słoneczny dzień - po prostu szybciej zauważa się choćby refleks światła i na pewno lepiej ocenia prędkość czy odległość obiektu ze światłami (i nie mówię o UFO ;)))

I na koniec:
"Polacy są tak agresywni a to dlatego, że nie ma słońca
przez większą część roku, a lato nie jest gorące(...)"

[edit]
~Razor - ubiegłeś mnie ;) Co do Korwina - zgadzam się. Fantastyczne teksty, niesamowite czasem analizy. Ale fakt - kosmos niekiedy i nierealne wizje. Ale za dowcip i cięty język - 5+.

A jeszcze co do partii - zobaczcie co było z ustawą o swobodzie działalności gospodarczej - jedna partia zaczęła, druga dokończyła...Coś co miało być lepsze, ograniczać biurokrację, znosić bariery i ułatwiać, zostało przekręcone przez maszynkę MF i wyszła z tego kupa gorsza niż była :[ A najgorsze, że głosowania przeszły szybciutko, bez echa, bo tematy zastępcze były na pierwszych stronach gazet (lub czasopism.. ;) A śmiech (ale ze złości), że partia rządząca i opozycyjna bierze kasę z... naszych kieszeni... Ot "kasa Misiu, kasa..."

8 kwi 2010, o 22:37
SV Rider

Jak dla mnie nie ma nikogo specjalnego.

PO to mniejsze zło. Umieją się przynajmniej taplać w bagienku i manipulować ludźmi.
Jak wszyscy mówią PR to podstawa w PO.

Przynajmniej nie ośmieszają Polski i nie :cenzura: mnie tak bardzo, choć nie mogę już ich słuchać i ich pięknej polszczyzny.

Szkoda, ze Sikorski przegrał z Komorowskim - to był mój kandydat na prezydenta. A tak raczej nie pójdę na wybory.

8 kwi 2010, o 23:06
SV Rider

Czemu ten wątek ma taki tytuł? Lepiej byłoby: Na jaką partię głosujesz :hmm:
Merytorycznie: światłom przez cały rok jestem przeciwny. Zauważcie, że przy tym systemie, jak coś nie świeci, to może nie istnieć :wtf: Przykład rowerzyści. Z naszego, motocyklowego punktu widzenia, bylibyśmy bezpieczniejsi jeżdżąc na światłach wśród setek nieoświetlonych pojazdów. W takiej sytuacji światła działają jako przykuwacz wzroku.
Niemerytorycznie: W dzisiejszych realiach generalnie prawa jednostki się nie liczą. Operuje się rozumowaniem na jakimś parastatystyczno-obiektywnym poziomie. Statystyki wskazują, że o ileśtam % zmniejszy się liczba wypadków, jak jeździ się na światłach. Pomijając już inne sprawy... Jak pisałem powyżej, z punktu widzenia motocyklistów, moto- i rowerzystów lepiej byłoby, gdyby większość użytkowników dróg nie jeździła na światłach. A jakie są konsekwencje wypadków z udziałem jedno- i dwuśladów? Ale ci użytkownicy dróg to zaledwie ułamkowy odsetek elektoratu, więc co się przejmować :O A może tak nie na każdą strefę życia musi być przepis, czyli możnaby uznać, że obywatele coś myślą i mogą wybrać dobre dla siebie rozwiązanie? LPR górą :mrgreen:
Ależ się rozpisałem :hmm:
PZDR.

8 kwi 2010, o 23:18
motocyklista

~VInca, ja się nie zgadzam (no, nie tak na 150% ale.. ;):
Cytuj:
Jak pisałem powyżej, z punktu widzenia motocyklistów, moto- i rowerzystów lepiej byłoby, gdyby większość użytkowników dróg nie jeździła na światłach.

jak jadę motocyklem, to w lusterkach szybciej zauważę auto na światłach niż bez nich (nie to, że z dziurami po... ;) Rozumiem, że chodzi Ci o ogólną masę 'oświetlonych' i co za tym idzie - w masie - nierozpoznawalnych. No ale aż takiego zagęszczenia ruchu to jeszcze nie ma ;)

To trochę jak z jazdą w pasach - znam takich, dla których to zamach na wolność - a ja pytam - czemu mam płacić za rehabilitację gościa, który nie zapiął był pasów i jak worek ziemniaków poleciał w dal roztrzaskując sobie, np. kręgosłup? Jak nie zapiął - to niech się sam leczy. Kolega mojej żony zginął właśnie przez brak zapiętych pasów. Wspomniany wyżej Korwin-Mikke był zawsze przeciwnikiem zapinania pasów - ale tu uporu już nie rozumiem.

Ugh, ale się topic zrobił - ogólno/polityczno/rozwojowy hehehe ;))

8 kwi 2010, o 23:30
SV Rider

Co do świateł i ekologi proponuje rower tanio cicho i bezpyłowo. A poważnie dziękuje że ktoś się martwi o moje 300 złotych rocznie obniżyć podatki i będzie fajniej.

Trzeba w OT nowy temat zawiązać pt POLITYKA

Razor lepiej ująć się nie da.
Longer mniej frustracji.
Snow ukłon w twoją stronę stary to było piękne.

d4ce pracuje z PiS-owcami (nikt od owcy :)) najdłuższy staż, głupi bo się spuszcza, nie boi się śmiać z głupoty = mniej zarabia i nie nosi ulotek :)

niebieska SV 650S '99

8 kwi 2010, o 23:31
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona