Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Autor |
Wiadomość |
Arek1
SV Rider
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 00:41 Posty: 2924 Lokalizacja: Bezrzecze/Szczecin
Moto: Bawaria...
|
Re: Telewizja Satelitarna
W tej chwili mam Multimedię i zmiana kanałów też jest nieco opóźniona, ale nie tak jak piszesz na satelicie. Co do nagrywania, to kiedyś chodziła mi po głowie nagrywarka, ale jakoś przyzwyczaiłem się do standardowego korzystania z TV. Odnośnie konwertera to zastanawiam się nad monoblockiem, który umożliwi odbiór Astry i Hot-Birda z jednej anteny i na jednym dekoderze. Nie wiem, czy można wtedy cokolwiek nagrywać i oglądać jednocześnie, bo do tego są potrzebne dwa te same sygnały z konwertera na dekoder. Jeżeli ktoś będzie zastanawiał się nad Multimedią to ja szczerze odradzam. Zaznaczam, że jest to moja prywatna opinia i może fakt tego, że co chwilę mam problemy z brakiem zarówno telewizji, jak i internetu wynika z lokalizacji - Bezrzecze pod Szczecinem. Rodzice też mają TV i internet od tego samego dostawcy i nie mają żadnych problemów, mieszkają w samym Szczecinie. Jedyne co jest niezależne od lokalizacji, to małe podwyżki abonamentu, o których informacja podawana jest drobnym druczkiem razem z comiesięcznym rachuniem.
_________________ www.poomoc.pl
|
25 paź 2012, o 13:23 |
|
|
Arek1
SV Rider
|
To od wczoraj jestem posiadaczem cyfry plus. Zobaczymy jak się to ustrojstwo będzie spisywało. Na tą chwilę wszystko działa. Co prawda podłączenie zajęło mi chwilę, ale to wina zbyt grubego kabla, którego nie dało rady zakończyć wtyczkami. Obraz jest, zobaczymy jak będzie z nagrywaniem (dekoder wzięliśmy PACE PVR). Zegnam sie z Multimedia definitywnie. Pozdrawiam
|
6 lis 2012, o 16:20 |
|
|
Ekim
SV Rider
Dołączył(a): 1 mar 2011, o 13:27 Posty: 368 Lokalizacja: WWL, Marki
Moto: Sv650S 2005
|
Pożyj z tym dekoderem z miesiąc ... nie wrócisz do standardowej metody oglądania TV. Z ciekawości jakie dali Ci warunki?
_________________ Romet Komar >> Zephyr 550 B '91 >> SV 650 S '05 >> ER 6N '14
|
9 lis 2012, o 17:27 |
|
|
Arek1
SV Rider
|
C+ brałem w salonie Vobisa. Sprzedawca się trochę rozpędził i zaproponował nam połączenie promocji, ale po telefonicznej konsultacji z centralą okazało się, że żadne aktualne promocje się nie łączą. Dostałem więc to co cennik przewiduje. Umowę wzięliśmy na 18 m-cy, pierwszy niepełny i 5 kolejnych gratis.
|
10 lis 2012, o 08:34 |
|
|