Wpadlem na pomysl by podmienic klakson w mojej suzi ze zwyklego na nieco bardziej dosadny tzn moglby byc z tego niezly ubaw pytanie tylko czy ten klakson bedzie pasowal do SV... co prawda napiecie 12V sie zgadza aczkolwiek nigdy nie grzebalem przy klaksonie i zastanawiam sie czy bez problemu da sie podpiac tego typu sprzecik. na tej aukcji widac jakie ma podlaczenie http://allegro.pl/mocny-klakson-jak-tir-fanfara-kompresor-filmik-i2089152493.html sprawdzil bym to sobie sam ale niestety od mojej sv dzieli mnie 50km i nie mam jak tego zrobic a chcialem juz zamawiac
Trochę zabawy jest z takim klaksonem. Zwykła fabryczna trąbka ma zerowy pobór prądu, tu jest sprężarka, więc chyba wypadałoby pociągnąć dodatkowe zasilenie, z bezpiecznikiem i przekaźnikiem, a fabryczne kable klaksonu wyzwalałyby prąd na przekaźniku.
I co ta trąbka będzie grałą?? AKUKARACZA?? czy LAMBADA ??
12 lut 2012, o 17:49
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
Re: Zamiana klaksonu na inny.
Nie Danek kolega poluje na taki klakson ale pewnie nie wie jak go upakować do malej Sv-ki i pewnie wstydzi się zdradzić jakie będzie jego jeszcze przeznaczanie
taki efekt jak na filmiku to bylby wymarzony ale niestety podlaczyc takiego sprzetu do motocykla to sobie nie wyobrazam dzieki lasooch za te schemaciki skontaktuje sie z kumplem czy pomoze mi ogarnac cos takiego
Ja się z kolei zastanawiam nad przeniesieniem klaskonu pod przednią półkę. Zostanie mi otwór po trójniku z przewodów hamulcowych, można by klakson zamontować poziomo pod półką. Plusem jest to, że chłodnica będzie miała nieco więcej powietrza, a klakson nie będzie się przegrzewał. Ale mam dwie wątpliwości: czy będzie słyszalny (to akurat można empirycznie sprawdzić) oraz czy warto zmniejszać prześwit pomiędzy półką i kołem/błotnikiem...
witam. wymyslił ktos cos z tymi klaksonami np. w 1000s?? bo u mnie nie działa, niby jest wydech ale przydałby sie klakson. Albo założe nowe (ciekawe ile wytrzyma) ale gdzie takowy dostanę?
to tak jak u mnie, tzn. wciskam przycisk klaksonu i coś tam lekko piknie ale praktycznie niesłyszalne, przeczściłem styki i dalej to samo więc pewnie klakson padł. . .
polecam jlaksony firmy stebel, do sv 650 s 2005 wszedl na sile w miejsce starego pod akcesoryjne owiewki. glosniejszy od wydechu:) maja linie klaksonow do moto:)
Dołączył(a): 28 mar 2013, o 22:09 Posty: 380 Lokalizacja: Zabrze
Moto: SV 650S 2003r.
Re: Zamiana klaksonu na inny.
Mogłby mi ktoś wrzucić zdjęcie gdzie i jak jest zamocowany oryginalny klakson,bo ja chyba nie mam,lub nie działa,więc będę instalował i nie wiem jak go zamocować.