Słoniu spoko, ja tego nie neguje, no jak najbardziej sprawę rozumiem ale akcje typu wjeżdżanie między ludzi i jeżdżenie po chodniku zakrawa na głupotę rodem z gimnazjum, tylko tego się czepiam. Jakby tego nie było to spoko filmik i super skill.
Zazdrościcie i tyle samo zuo i terror przecież codziennie mówią że na ulicach jest nie bezpiecznie, na chodnikach tylko czasami. Krzywda jak się komuś stanie wtedy się martw panie, a jak jest git to po co trząść portami
-Pan wie czym to się mogło skończyć? - nie nie wiem opowie mi Pan - mógł Pan komuś i sobie krzywdę zrobić! - nie wieżę jak to dlaczego? itd.
Ojciec Mateusz na motocyklu Trochę naciągany ale można obejrzeć.
12 lut 2013, o 23:44
terminant
SV Rider
Dołączył(a): 5 sty 2013, o 19:01 Posty: 1318 Lokalizacja: gdzie zawieje
Moto: Diabeł
Re: Filmy o motocyklach
jak jest sezon to w centrum Sosnowca przy dworcu i komendzie robią wyścigi na kole, heh widziałam nawet głupka, który na skuterku popierniczał stojąc na siedzisku
_________________ nil mirari, nil indignari, sed intellegere viewtopic.php?t=9443
13 lut 2013, o 11:06
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
fincher napisał(a):
Jak dla mnie filmik z Katowic jest świetny i za każdym razem oglądam go z uśmiechem na twarzy, zwłaszcza przy takiej pogodzie.
_________________ ...najlepsze co można robić w ubraniach? szybko zaraża i wciąga ? ...
13 lut 2013, o 15:58
spazz
chachar
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:29 Posty: 2311 Lokalizacja: Oberschlesien
Moto: Brak
terminant napisał(a):
jak jest sezon to w centrum Sosnowca przy dworcu i komendzie robią wyścigi na kole, heh widziałam nawet głupka, który na skuterku popierniczał stojąc na siedzisku
_________________ CHŁOP BEZ POLERKI JEST JAK MIĘSNY BEZ WINERKI!!!
13 lut 2013, o 18:21
Unknow00
SV Rider
Dołączył(a): 12 sty 2013, o 12:42 Posty: 488 Lokalizacja: Wola k Pszczyny
Moto: r1 RN09 02r
zajebisty ten filmik pokazujący jak działa silnik ;D nie znam się na tym ale powiedzcie mi po co te wałki na sprężynach nad tłokiem, one też emitują jakiś moment obrotowy? jak to działa?
Wałki rozrządu popychają zawory przez jakieś takie dziwne popychacze, sprężyny są odpowiedzialne za powrót zaworów. Ciekawy ten patent ze wspólnym kołem zębatym w rozrządzie, ale goeringi to już pewnie sobie dobrze obmyśliły.
Obejrzałem jeszcze raz filmik. Patent z kołami przy rozrządzie niezły, nie trzeba by ściągać łańcucha przy regulacji zaworów (o ile się to robi przy takim zestawie) i na dużym kole będzie mniejsza szansa zużycia zębatki od łańcucha. Tylko chwalenie się "integrated gearbox" razi po ich wyczynach z suchym sprzęgłem i samoukręcającymi się wałami w starej serii R
Patent z kołami przy rozrządzie niezły, nie trzeba by ściągać łańcucha przy regulacji zaworów (o ile się to robi przy takim zestawie) i na dużym kole będzie mniejsza szansa zużycia zębatki od łańcucha
SV1000 ma identycznie rozwiązaną głowicę i faktycznie wymiana płytek jest o niebo szybsza niż w 650tce