Re: Bagażnik na kufer centralny
Kilka osób pytało się mnie czy bagażniki są jeszcze dostępne. Oczywiście wszystkie z zeszłorocznej produkcji już dawno temu wyprzedane, więc któregoś wieczora siadłem sobie do autocada i w ten sposób powstał nowy model - bagażnik ADV 2 na sezon 2013
Zeszłoroczny produkt z tego co wiem, spisywał się bardzo dobrze. Wiele osób objeździło z nimi Europę i spływały do mnie pozytywne komentarze. I to bardzo cieszy, że sprzęt się przydał
Mam nadzieję, że teraz po poprawkach będzie tylko lepiej
Co się zmieniło?
- Nowy, odświeżony wygląd.
(Moim zdaniem bardziej nowoczesny, lepiej pasuje do aktualnie modnych ostrych kształtów.)
- Poprawiona sztywność bagażnika.
(Nie żeby stary był wiotki, ale skoro można coś poprawić, to warto to robić, zachowując nadal wagę piórkową.)
- Minimalnie zmniejszona powierzchnia.
(Ludzie mają przeróżne kufry centralne, od 30 do 55 litrów, duży bagażnik wyglądałby komicznie na tych mniejszych. Bagażnik nadal pozwala na stabilne przytroczenie np. namiotu, a jednocześnie dobrze prezentuje się na wszystkich kufrach.)
- Zmienione punkty mocowania, dostosowane do standardu givi.
(To akurat na wniosek kilku użytkowników. Teraz bagażnik pasuje w fabrycznie wyznaczone otwory w kufrach maxia 2 czy maxia 3, chociaż oczywiście nadal można go też przykręcić do dowolnego innego kuferka.)
Dziś zawiozłem całą partię do lakierni proszkowej, gdzieś w połowie tygodnia powinny być gotowe i wtedy pochwalę się zdjęciami
Na razie na zachętę rysunek pokazujący stary i nowy model: