Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 31 paź 2024, o 13:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14272 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370 ... 714  Następna strona
Szybkie pytania i szybkie odpowiedzi 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: SV 1000S K3'
Post Re: Szybkie pytania i szybkie odpowiedzi
Ok, dzięki za info ;)

19 sie 2013, o 13:42
motocyklista

Moto: yamaha r6 rj11
Kamyk napisał(a):
Dzieki serdecznie za odpowiedz. Poobserwuje jeszcze i moze na nastepny sezon zakupie aku. Ale tylko wtedy gdy bedzie sie to czesciej dzialo :)

Kamyk

ale to jest normalne, dlugo nie odpalales motor sie zastal a jak kreciles to aku troche siadlo to nie jest bateria jak w pilocie ze musisz wymieniac ;) wystarczy ze podladujesz go prostownikiem a podczas jazdy sam bedzie Ci sie ladowal i wszystko powinno byc ok nop chyba ze nie masz ladowania ale masz na pewno ;) i nie zapomnij wyciagnac aku na zime ;) mrozy go zalatwia dlatego najlepiej wziac go ze soba do domu ;p

19 sie 2013, o 15:57
rowerzysta

Moto: Suzuki SV 650 N
Witam wszystkich ;) mam myły problem ze swoim sprzętem tzn. mam sv 650 n 2002 r. gaznikacza jeszcze, potrzebuje pomocy bo nie wiem co jest grane tzn. w trakcie jazdy gasnie przy małych jak i wiekszych obr. calkowicie odcina mi zaplon,a po chwili znowu sie wlancza moto i chodzi ,ale tez jest tak ze jak gasnie to juz przez jakas chwile nie moge go wogole odpalic,wciskam na starter a tu nic,zadnego dzwieku, a jak juz odpali na np. luzie to jak wbijam bieg to gasnie,momentalnie obr spadaja i gasnie,co do biegu to probowalem odpalic tez na biegu po przez wcisniecie sprzegla ,ale nie da rady tym bardziej,nie wiem co jest tego przyczynom..rowniez daje bicie absem z rury ale to chyba przez wydech bo mikrona mam zamontowanego, ale chocby nawet to strzeli a zaraz po jakims czasie gasnie.. prosze o pomoc, z gory dziekuje ;)pozdrawiam

19 sie 2013, o 16:31
motocyklista

Moto: SV650 N '99
Wygląda na czujnik przy stopce bocznej, podczas jazdy stopka za bardzo drga i czujnik się załącza. Jest chyba na forum jak rozwiązać taki problem, poszukaj ;)

19 sie 2013, o 16:54
rowerzysta

thx za pomoc spradze to ;)

19 sie 2013, o 16:55
Mister Apollo

Moto: Z1000
Masz gaźnik, więc pomimo braku zapłonu silnik zaciąga paliwo, to trafia w rozgrzany wydech i strzela. Tu bym nie szukał przyczyny problemu. Nie wspomniałeś też drobnego faktu który podałeś na czacie - zdychają zegary. Czyli stopka odpada jako potencjalny problem.

19 sie 2013, o 16:57
rowerzysta

wymieniłem sprężyne przy stopce bocznej na mniejszą która daje większy upór stopki na złożeniu przy czym jest sztywniejsza co wyeliminowało ten problem :D oczywiscie na krótsza trase,a co do dluzszej wydaje mi sie ze tez powinno być ok,ale jeszcze okaże się jak wyjade to wtedy napewno napisze czy jest ok czy tez nie, w każdym razie dzięki wszystkim za pomoc ;):D, pozdrawiam i życze szerokości ;))

19 sie 2013, o 20:34
SV Rider

Moto: Sv 650N k3/mts1200
Witam czy stopka kierowcy pasuje do wtrysku z gaźnika? Chodzi mi o sam podnóżek
Oraz czy wąż id pompy do chłodnicy z litra będzie pasował do małej ?
Pozdrawiam

20 sie 2013, o 11:21
motocyklista

Moto: SV 650 1999
Czy warto naciągać łańcuch co koło 150 km aż naciąg się skończy, czy to już oznaka, że należałoby go wymienić ?

Blog : www.podrozenamoturze.blogspot.com

20 sie 2013, o 20:00
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: SV 650s k3
co 150km??? Co ty z gumy go kupiłeś ??

20 sie 2013, o 20:12
motocyklista

Moto: SV 650 1999
autentycznie, naciągam ostatnio co 150 km tak się luzuje :D i na dodatek zaczyna coś dziwnie szurać

Blog : www.podrozenamoturze.blogspot.com

20 sie 2013, o 20:44
Zobacz profil WWW
Mister Apollo

Moto: Z1000
goleniu napisał(a):
Czy warto naciągać łańcuch co koło 150 km aż naciąg się skończy, czy to już oznaka, że należałoby go wymienić ?
Jak nie jest nierówno wyciągnięty to możesz jeździć, ale na długo go tak nie starczy :P

20 sie 2013, o 21:12
motocyklista

FUNIACZ napisał(a):
Czy dokręcę ręcznie filtr oleju czy potrzebuję klucz?

proponowal bym kluczem, zakrec jakotako recznie i podjedz do pierwszego lepszego mechanika z prosba zeby ci dokrecil specjalna "opaska" do filtrów
Obrazek

22 sie 2013, o 10:15
SV Rider

Moto: SV650N AD2000
Chyba nikt nie dokręca kluczem - ewentualnie właściciele k&n'ów i oryginałów, gdzie jest podejście pod klucz oczkowy. Dokręca się z wyczuciem ręką.

22 sie 2013, o 10:18
motocyklista

herbek88 napisał(a):
Witam wszystkich ;) mam myły problem ze swoim sprzętem tzn. mam sv 650 n 2002 r. gaznikacza jeszcze, potrzebuje pomocy bo nie wiem co jest grane tzn. w trakcie jazdy gasnie przy małych jak i wiekszych obr. calkowicie odcina mi zaplon,a po chwili znowu sie wlancza moto i chodzi ,ale tez jest tak ze jak gasnie to juz przez jakas chwile nie moge go wogole odpalic,wciskam na starter a tu nic,zadnego dzwieku, a jak juz odpali na np. luzie to jak wbijam bieg to gasnie,momentalnie obr spadaja i gasnie,co do biegu to probowalem odpalic tez na biegu po przez wcisniecie sprzegla ,ale nie da rady tym bardziej,nie wiem co jest tego przyczynom..rowniez daje bicie absem z rury ale to chyba przez wydech bo mikrona mam zamontowanego, ale chocby nawet to strzeli a zaraz po jakims czasie gasnie.. prosze o pomoc, z gory dziekuje ;)pozdrawiam

1. mozesz sprawdzic tak jak wlasnie pisal kolega czujke przy nozce bocznej, bo jak wiesz gdy nozka jest rozlozona moto nie odpalisz. odczep kostke przeczysc ja i wcisnij dobrze sprawdz czy ni ema luzu zadnego. przy skladaniu stopki sprawdz czy dochodzi ona do konca i czy napewno rozlacza czujnik, tam chyba jest sprezynka o ile dobrze pamietam to ja tez sprawdz. ogolnie to odkrec ja, tam masz 1 srube tylko odebnij kostke i na spokojnie sobie ja na wylocie przemyj i ogladnij ;)
2. drugie co mozesz sprawdzic to polaczenie kabli na akumulatorze ;) ja mialem tak kiedys w z750 ze jak jechalem np 150km/h nagle gasl mi gasily sie liczniki itp no i jadac puszczalem wtedy sprzegla i odpalal, ale mialem tak przy jezdzie na postoju sie raczej nie darzylo i wlasnie powodem byl luzny kabel na aku. te kable odkrec przeczysc i zakrec mocno.
3. na poczatku sprawdzil bym te 2 rzeczy, no i mozesz jeszcze sprawdzic i podkrecic obroty ale to chyba raczej nie to. z prawej strony pod rama bedziesz mial gdzies linke z koleczkiem wychodzaca z gaznikow ktora regulujesz wolne obroty...
4. a moze gazniki do regulacji? ale nie wiem jakie sa objawy niewyregulowanych gaznikow (jezdze na wtryskach ;p)i tu juz ci nie pomoge. pzdr

22 sie 2013, o 10:26
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
jacekjj02 napisał(a):
FUNIACZ napisał(a):
Czy dokręcę ręcznie filtr oleju czy potrzebuję klucz?

proponowal bym kluczem, zakrec jakotako recznie i podjedz do pierwszego lepszego mechanika z prosba zeby ci dokrecil specjalna "opaska" do filtrów
Obrazek

taki klucz jest bardzo pomocny do aut kiedy filtr jest umiejscowiony w bardzo niewygodnym miejscu do jego odkręcenia/przykręcania.

www.logo-ratio.pl

22 sie 2013, o 10:29
Zobacz profil WWW
motocyklista

goleniu napisał(a):
autentycznie, naciągam ostatnio co 150 km tak się luzuje :D i na dodatek zaczyna coś dziwnie szurać

no to juz ci zaczyna siadac, niech zgadne nie smarowales lancucha? ;)
do konca sezonu przejezdzisz naciagnij go ale to ci i tak nic nie da bo za jakies 150km tak jak pisales znowu Ci sie rozciagnie. juz nic nie poratujesz dobij go do konca no i na przyszly sezon wymienisz.a zeby nie szural to prysnij go sprayem do lancuchow.

22 sie 2013, o 10:30
motocyklista

Inkling napisał(a):
Chyba nikt nie dokręca kluczem - ewentualnie właściciele k&n'ów i oryginałów, gdzie jest podejście pod klucz oczkowy. Dokręca się z wyczuciem ręką.

moj ojciec jest mechanikiem i mowi ze zalezy kto jaka ma reke ;) niektorzy nie potrafia sloika odkrecic to takiemu by proponowal dokrecic opaska. chodzi o to zeby scisnac ta gume.mowil ze kiedys reka przykrecili to po czasie zaczela kapac. kazdy zrobi jak chce ale ja zrobilbym tak:
dokrecic na maxa rekoma, a pozniej lekko docisnac opaska/kluczem tak zeby gume scisnac i dla pewnosci ;)

22 sie 2013, o 10:35
SV Rider

Moto: Retro 7 125
jacekjj02 napisał(a):
Inkling napisał(a):

moj ojciec jest mechanikiem i mowi ze zalezy kto jaka ma reke ;) niektorzy nie potrafia sloika odkrecic to takiemu by proponowal dokrecic opaska. chodzi o to zeby scisnac ta gume.mowil ze kiedys reka przykrecili to po czasie zaczela kapac. kazdy zrobi jak chce ale ja zrobilbym tak:
dokrecic na maxa rekoma, a pozniej lekko docisnac opaska/kluczem tak zeby gume scisnac i dla pewnosci ;)

Klucz jest do odkręcania ale jeśli nie jesteś w stanie dokręcić ręką tak jak mówi serwisówka (2,25-2,5 obrotu od momentu dotknięcia uszczelki do silnika) to lepiej użyć klucza niż jeździć ze słabo dokręconym.

22 sie 2013, o 15:47
SV Rider

Moto: CBR 600 F4I 2005
Ja filtr przedziurawiam śrubokrętem a potem nim go wykręcam.

22 sie 2013, o 21:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14272 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 364, 365, 366, 367, 368, 369, 370 ... 714  Następna strona