Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 28 gru 2024, o 18:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Czemu zdechła Sv-ka ?? hm 
Autor Wiadomość
motorowerzysta

Moto: SV650s 2001
Post Re: Czemu zdechła Sv-ka ?? hm
Odebrałem dziś Sv-ke od mechaniora :) powodem kłopotów było zwarcie w instalacji które spowodowało znaczne uszczerbki. Popaliło mi wszystkie bezpieczniki oraz kostki i na koniec dobrało się do Regulatora który dosłownie eksplodował :-> widziałem go na żywo i jeszcze przy mnie jakaś dziwna substancja z niego ciekła :) teraz Suz chodzi tak jak trzeba i nie ma z nią problemu. Wreszcie można wrócic a drogę :jupi:

21 sie 2013, o 00:15
SV Rider

Moto: SV650S 1999
Nie żebym się czepiał. Ale sprawdzałeś przecież bezpieczniki i miały być OK. Tak... Wiec co nagle u mechanika spłonęły...?

Cztery kółka potrafią poruszyć ciało,ale dwa ruszają dusze.

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej!

21 sie 2013, o 08:13
SV Rider

Moto: TT1050
Tak to już czasem bywa u mechanika ;) Wiele wiele lat temu w moim motocyklu zabrakło prądu, była to yamaha xt600. Zacząłem grzebać w kablach, sprawdzając po kolei wszystkie możliwe przyczyny i nic. Ściągnąłem do pomocy kumpla, który jest z zawodu elektronikiem, jeszcze raz we dwóch sprawdziliśmy wszystko - nic. W sumie bezskutecznie bujałem się ponad miesiąc, aż w końcu wkurzyłem się i oddałem do warsztatu, który miał autoryzację yamahy oraz specjalizował się w sprawach elektrycznych. Po dwóch dniach motocykl do odbioru i pali. Jak zapytałem się, co było źle, to powiedzieli, że wymienili cewkę zapłonową i killswitcha, że obie te rzeczy były uszkodzone. Nawet pokazali mi jakąś cewkę i jakiś przełącznik, że to niby te moje zepsute, a do mnie włożyli używane sprawne części z jakiegoś rozbitka. Należy się 300zł. Ok, zrobili, motocykl pali, to płacę. Chociaż dziwne, że dwie rzeczy padły jednocześnie. W domu rozebrałem moto i zarówno na cewce, na killswitchu jak i na wszystkich innych kluczowych podzespołach znalazłem swoje inicjały, które delikatnie wydrapałem nożykiem przed oddaniem motocykla, tak na wszelki wypadek ;) Serwis nie wymienił nic, ukradli mi tylko żarówkę z kierunkowskazu, 300zł skasowali pewnie za jakąś pierdołę. Ale faktem jest, że motocykl został naprawiony, czego klient sam nie był w stanie zrobić, więc serwis uczciwie te pieniądze zarobił. Po prostu zgrabniej było brać pieniądze w ten sposób niż mówiąc - panie, jakaś kostka się poluzowała czy jakiś tam inny kabelek się przetarł.

21 sie 2013, o 08:26
motorowerzysta

Moto: SV650s 2001
Może znaleźli jakiś co powodował zwarcie czego ja nie zauważyłem. ważne ze moto ładnie jeździ juz :)

21 sie 2013, o 23:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2