krzychu i reszta poprostu macie coś zjeb***... u mnie na lampie z kierunkami wszystko jest ok żadnej choinki ;D
10 wrz 2013, o 15:00
xairo
SV Rider
Dołączył(a): 10 mar 2011, o 23:32 Posty: 609 Lokalizacja: Białystok
Moto: cafe racer
Re: Światła awaryjne, a tylne oświetlenie
Ale zwróciliście uwagę że to występuje tylko w SV w roczniku 2004? Może faktycznie tak ma być... nie che mi się przeglądać dokumentacji bo mnie to nie obchodzi i nie mam na to czasu, ale wszystko tam na pewno jest.
W moim K9 troszkę przygasa tylna lampa w momencie rozpalania się kierunków (przy włączonych awaryjnych oczywiście), na włączonym silniku nie próbowałem.
Sprawdzone dzisiaj: U mnie jest tak: Włączone postojówki i awaryjne(bez odpalonego silnika)-cała lampa świeci i leciutko przygasa 6 górnych diód Odpalony-przygasanie jest ledwie widoczne ale jednak jest Zimą,kiedy przywlokłem gadzinę do garażu,podładowałem aku i próba odpalania-nie paliło się wcale tych 6 diód.Winny był padnięty akumulator
Najpierw na postojowych później z przekręconą stacyjką i znów na postojowych. Nic nie mruga.... a jeżeli ktoś twierdzi, że on ma mrugające światła stopu i to normalne (czyli to ja mam nienormalne) to nie ma o czym rozmawiać.
Najpierw na postojowych później z przekręconą stacyjką i znów na postojowych. Nic nie mruga.... a jeżeli ktoś twierdzi, że on ma mrugające światła stopu i to normalne (czyli to ja mam nienormalne) to nie ma o czym rozmawiać.
i to jest prawidłowe działanie oświetlenia a nie choinka...
Przecież wiele SVek ma jakieś problemy z tylną lampą. Zdarza się, że górna połówka tylnej lampy w ogóle przestaje świecić. Zazwyczaj przygasające światła pozycyjne/stop mrugające na przemian z kierunkami są objawem braku masy.
Ja sobie przejrzałem zimą instalację i nie mam problemu z masą,połączeniami,zaśniedzaiłymi kostkami.Moto stoi w ogrzewanym garażu. Myślę,że to jest po prostu duży pobór prądu-awaryjne u mnie biorą 84 W więc coś ma prawo "przygasać". Zresztą mnie to wali,bo gad jest sprawny.Odpala na dotyk,zapierdala,jest suchy i nie gubi prądu Chyba nie ma co się przejmować
Ja sobie przejrzałem zimą instalację i nie mam problemu z masą,połączeniami,zaśniedzaiłymi kostkami.Moto stoi w ogrzewanym garażu. Myślę,że to jest po prostu duży pobór prądu-awaryjne u mnie biorą 84 W więc coś ma prawo "przygasać". Zresztą mnie to wali,bo gad jest sprawny.Odpala na dotyk,zapierdala,jest suchy i nie gubi prądu Chyba nie ma co się przejmować
dokładnie, a xairo ma LEDy z tego co widzę, które tyle prądu nie pobierają, więc lampa nie przygasa