Jutro z miejscowości BANIOCHA koło Piaseczna w mazowieckim z CPN orlen o godzinie 19:00 wyrusza ekipa quadów i enduro. Lecimy gdzieś w teren i będziemy zwiedzać leśne nieznane zakamary. Każdy chętny może podjechać. W razie co czekam na telefon 507-355-397
Gruby, Ty jutro bierz XT i ruszaj dupsko w kierunku Torunia. 200km asfaltem da się zrobić, a na miejscu masz taki las, że w życiu jeszcze większego nie widziałeś A jakbyś chciał większy wypas, to Ci mogę podesłać nawet ślad, jak z Wawy do Infi dolecieć +/- legalnym offem
Co do dzisiejszego offa. Początek terenu był trudny. Sam byłem na moto,a reszta na quadach. 4 na Grizzly 700, 1 na Grizzly 450 i 2 na czymś tam
Początek terenu odpuściłem 75% tego co chłopaki pokonali i jechałem ścieżką dla amatorów Bo moja krowa jest za ciężka na takie tereny i po 40min po glebie nie miałem nawet siły moto podnieść Odpuściłem sobie jak chiałem wjechać na kilkunastu metrowy podjazd o pochyle +/- 70 stopni. Będąc w połowie już uchachany nagle Yamaszka zaczęła zwalniać bo był miękki torf. Więc lekko dodałem gazu..ii....ja zostałem na podjeździe a Yamaszka poszybowała na jednym kole wyskakując z pod dupska i zatrzymała się na pobliskim krzaku (dobrze, że nie poleciała w dół ). Potem próbowałem zjechać i fart chciał, że przechyliło mnie akurat na stronę małego 2-3m urwiska i poleciałem w dół Później przy tym był już lajt bo były nadwiślańskie tereny. Więc dużo piachu i dołków ale za to bez stromych podjazdów
P.S Miałem kamerkę. Wszystko było ładnie pięknie przez 10min do póki nie wjechałem do lasu i nie zdjąłem Fisheye co by nie zgubić. W wyniku czego jak teraz oglądam film bez fisheye nagrało siętylko przednie koło i parę metrów w przód...
Rozważam zakup crossa/enduro. Totalnie się na takich motocyklach nie znam, wiem tylko że ma być: - łatwy do opanowania przez świeżaka - z homologacją (jeśli mnie wciągnie to następny może bez homologacji) - niedrogi (powiedzmy 4 tys)
Za czym się rozglądać? W kilku miejscach polecają DR 350. Może macie jakieś inne sugestie?
_________________ GSF600 N || SV650 S K4 || ZXR400 || CBR600RR || GSF1250 GT || Street Triple || SV650 S '99 || Versys 650
Przyłączam się do pytania ...widać tutaj sporo ludzi ma jakieś doświadczenia i niejednokrotnie ciekawe propozycje
_________________ ...najlepsze co można robić w ubraniach? szybko zaraża i wciąga ? ...
8 paź 2013, o 19:20
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
Re: Enduro...
DR to dobra konstrukcja nie wiem jakie masz wymagania bo to trochę ciężki i ospały koń w sumie w tej kasie ciężko o coś dobrego i jeszcze z prawem rejestracji. Dobrym sprzętem w tym przedziale jest też np. Yamaha XT 600 tenere ale osobiście poleciłbym Ci Hondę XR 600 miałem do czynienia z tym rumakiem i byłem bardzo mile zdziwiony jak to jedzie ma nawet kopa i eksploatacja jest taka jak wiesz co to są narzędzia i troszkę się znasz na mechanice to dasz radę
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
Zależy co i jak, na sćigaczu (chyba) liczyli koszty eksploatacji ktm 2T vs 4T i wyszło, że 2 przeglądy 2T to niewiele większe pieniądze co jeden 4T, a moto sporo tańsze.
Dla amatorów SX to motocykl crossowy, EXC to enduro, mają inne przeznaczenie. SX miewały 4 biegi, EXC 6, inne zawieszenia, inna charakterystyka silnika. Oba sponiewierają tak samo dotkliwie Jeżeli faktycznie budżet jest w granicach 4tys, to ktm nie ma co sobie zawracać nawet głowy...