Dołączył(a): 8 sie 2010, o 17:34 Posty: 1327 Lokalizacja: Kielce
Moto: litr s k5---->
Re: Spyra's Garage. Sezon drugi ;)
piękne sprzęty! trochę ponosi ich tylko fantazja z ceną za takie przeróbki. ja mogę robic to za 50% tego . Bez problemu jeszcze dam coś utargować. Ktoś chętny?
mam kilka pomysłów. Jeszcze nie wiem na co padnie... pewnie znów a mix jakiś ;]
Moto: SV650 SS
A jak dla mnie to obrazek skwara nie wyświetla mi się. I w dalszym ciągu twierdzę, że robienie motocykla w jakimś stylu jest powielaniem czyichś koncepcji. Ja oczekuję czegoś absolutnie awangardowego. Nowej myśli, nowego spojrzenia na zagadnienie. Po tym jak zrobiłeś coś z niczego, jesteś dla mnie gościem na miarę Moneta, a nie jakimś rzemieślnikiem malującym jelenia na rykowisku w kubistycznym stylu.
Otwarło się. Euforii nie było.
_________________ Najlepszą metodą tunningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty.
4 gru 2013, o 21:54
spyra78
SV Rider
koroviov napisał(a):
...Ja oczekuję czegoś absolutnie awangardowego. Nowej myśli, nowego spojrzenia na zagadnienie. ....
I tak własnie planuję zrobić. W miarę swoich mozliwości oczywiście Chociaż naturalnie lubię popatrzeć na motocykle w różnych stylach i wybrać z nich o co lubię, a następnie dołożyć coś od siebie. Przedstawione obrazki były tylko przykładami fajnych motocykli wg mnie ale nie znaczy to, że mam zamiar któryś z nich kopiować..
W temacie garażowania: Dziś było z ołówkiem w ręku. Cyrklem, ekierką i innymi szkolnymi przyborami . Jakoś w domu nie umiem- w garażu za to odnajduję spokój i od razu coś wpada do głowy .
Dla niektórych to jest trochę zbyt old-schoolowe. Dla mnie to jest forma sztuki właśnie. Tego Indiana oglądam w koło i wkoło. Sorki za off.. to na temat rowerów z silnikami .. ale w ramach inspiracji wszystko się ogląda nie?
6 gru 2013, o 08:41
spyra78
SV Rider
Daug napisał(a):
trzeci od dołu trochę przypomina mi tego
Dla niektórych to jest trochę zbyt old-schoolowe. Dla mnie to jest forma sztuki właśnie. Tego Indiana oglądam w koło i wkoło. Sorki za off.. to na temat rowerów z silnikami .. ale w ramach inspiracji wszystko się ogląda nie?
Do mnie taki styl bardzo przemiawia. Piekny sprzet.
A wracajac do tematu: motor juz w garazu. Jest mierzone i glowkowane.. Pomyslalem tez o czyms takim: takie luźne szkice...
Moto: SV650 SS
Amortyzator mona okryć tak jak w HD softtail. A w pierwszym rysunku trzeba dorysować suwak jak w M72
_________________ Najlepszą metodą tunningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty.
6 gru 2013, o 19:01
piecus88
SV Rider
Dołączył(a): 25 mar 2012, o 18:38 Posty: 595 Lokalizacja: Choszczno / Szczecin
Moto: SV 650s `03
nr 2 i 3, miód
_________________ szoruję asfalt
6 gru 2013, o 19:26
spyra78
SV Rider
to tylko szkice. finalnie bedzie z amortyzacją z tyłu. Na jednym amorze podparte tak żeby wyglądało na sztywniaka. Pierwszy na pewno bardziej nowoczesny kszałt ale i kanciak z drugiego so mnie przmawia. początek ubiegłego wieku z tym motorem- myśle, że ciekawie to mogłoby się zgrać ..