Ad. 1 Możliwe że da się wypolerować bez wyciągania, zależy jakie rysy. To jest chyba plastik więc spokojnie woskiem ściernym albo bardzo delikatną pastą. Nie chce mi się teraz iść do garażu Ad. 2 Wydaje mi się, że to kontrolka temperatury płynu chłodzącego.
Też sądzę, że to kontrolka temperatury chłodziwa - jeśli chcesz sprawdzić, to przetestuj wg serwisówki lub Haynesa (zmasowanie którejś tam kostki). Sam robiłeś obrotomierz czy z takim kupiłeś?
17 lis 2013, o 21:23
nata
motocyklista
Moto: SV 650 N 2001
Re: Dziwne zegary - a właściwie obrotomierz
Inkling napisał(a):
Też sądzę, że to kontrolka temperatury chłodziwa - jeśli chcesz sprawdzić, to przetestuj wg serwisówki lub Haynesa (zmasowanie którejś tam kostki). Sam robiłeś obrotomierz czy z takim kupiłeś?
Z takim kupiłem. Jeśli Cię to interesuje to porobię dokładne fotki jak on tam został polutowany....
Janek87 napisał(a):
Ad. 1 Możliwe że da się wypolerować bez wyciągania, zależy jakie rysy. To jest chyba plastik więc spokojnie woskiem ściernym albo bardzo delikatną pastą. Nie chce mi się teraz iść do garażu
Mógłbyś skoczyć jednak do tego garażu bo nie chce kupić byle czego
I jeszcze jedno - można gdzieś kupić samą tarcze obrotomierza? bo ta co mam jest słabo czytelna. To kawałek tworzywa do którego ktoś przymocował za pomocom kleju diody.
18 lis 2013, o 06:04
Marpol
SV Rider
Moto: CBR 1000 RR
bardzo ciekawy obrotomierz
tu masz nizej tarcze, co do diody to też sądzę że to od temp chłodn.
Wrzućcie, Panowie, swoje projekty albo efekt końcowy - sam jestem ich ciekaw, bo cena bardzo atrakcyjna
Mój masz u mnie na początku galerii, link w stopce. Nie ma wodotrysków bo właściwie to na wzór oryginalnych z drobną modyfikacją ale taki właśnie chciałem
Szkoda, że masz moto rozebrane, bo chętnie bym zobaczył je podświetlone, w nocy...
Ha i tu Cię zaskoczę bo mam stary filmik zaraz po montażu, jeszcze na starym tłumiku. Nagrywane telefonem w nocy więc trochę lipnie widać. Od razu mówię, że czerwone S specjalnie nie jest podświetlone, chciałem żeby tylko skala się świeciła i tak jest teraz. Na filmie widać jakby żarówka nie doświetlała w pewnych miejscach ale na żywo jest ok. Na led'y mi się tego przerabiać nie chce
diody masz jeden kolor czy zielony /zolty / czerwony ?
Do 6-7 tyś. niebieskie potem czerwone.
A nie wiecie czy dorobił bytarcze do mojego obrotomierza ? wiadomo dość niestandardowy, trzeba by dziury na diody wywiercić, a sam tego nie będę robił bo mogę zepsuć.
lessero napisał(a):
nata napisał(a):
Witam!
Oto mój obrotomierz:
Jesus, ale festyn.
W wartburgu exportowym takie były wskaźniki
Kiepski jest to fakt ! i nic w nocy nie widać (ile jest obrotów) bo ktoś jak go montował to celowo wyciągnął żarówkę od podświetlenia. Podejrzewam, że przyczyną było to, iż światło żarówki od spodu przebijało się przez diody i prawdopodobnie wyglądało to tak jak by diody cały czas świeciły. Spróbuje jednak wsadzić tam żarówkę z powrotem, zobaczymy jaki efekt.
17 gru 2013, o 15:07
Marpol
SV Rider
Moto: CBR 1000 RR
jeśli sam gość wytwarza to napewno tak w sumie masz tam kontakt to napisz do niego /zadzwoń podaj średnice diody on najlepiej Ci odpowie
Napisz na forum moze ktoś bedzie chciał sie zamienić jeśli bedziesz chciał standardowy co do podświetlania to jak wsadzisz żarówkę inny kolor to nie powinno kolidować
_________________ Hard Work Beats Talent.
17 gru 2013, o 15:09
nata
motocyklista
Marpol napisał(a):
Napisz na forum moze ktoś bedzie chciał sie zamienić jeśli bedziesz chciał standardowy co do podświetlania to jak wsadzisz żarówkę inny kolor to nie powinno kolidować
nie zamienię się z nikim bo w obudowie dokonano sporych modyfikacji - nieodwracalnych. Ten obrotomierz bedzie dobry tylko trzeba założyć podświetlenie i zmienić tarcze na jakąś przejrzystą najlepiej w kolorze białym.
17 gru 2013, o 15:22
nata
motocyklista
Jeśli w/w firma dorobi mi tarcze obrotomierz taką jak chce to tę mogę spylić . .. w zasadzie dać za darmo, ew. koszty znaczka pocztowego.
17 gru 2013, o 21:53
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
ciekawy byłby to paten kiedy była by do tego jeszcze wskazówka i diody mniejsze
pokaż mu wstępnie jak to wygląda, pogadaj z nim a potem może całość wysłać aby miał lepiej z niej dorabiać?