Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Szybkie pytania i szybkie odpowiedzi
Autor |
Wiadomość |
Rozkosmany
SV Rider
Dołączył(a): 21 sie 2013, o 21:06 Posty: 2164 Lokalizacja: Crewkerne
Moto: SV 650S
|
Re: Szybkie pytania i szybkie odpowiedzi
Mam problem z córką. No bo psia kość taka mi sie udała niezmiernie zakręcona na motoryzację Zrobiła kat B, chwilę potem zaskoczyła mnie gdy zrobiła A i teraz trzeba coś jej kupić Przecież jej nie zabronię jeździć, skoro sam ją uczyłem. Poza tym naprawdę nieźle sobie radzi Wypatrzyła sobie niedaleko od nas Kawasaki ZXR 400 (z papierem na A2) Nie pytam czy jest dobry jako pierwszy motocykl, tylko czy to w miarę kupy się trzyma czy też będzie wieczną skarbonką. Miał ktoś takie pędzidło?
|
5 sty 2014, o 18:19 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Osobiście nie miałem, ale widywałem takie cudo u mojego kolegi, mechanika. Nie wiem czy to wada tego modelu czy po prostu ten konkretny egzemplarz był już wyjątkowo zajechany, ale ostatnio był problem z regulacją zaworów. Mianowicie krzywki zmieniły kształt na prawie okrągłe, przez co zawory ledwo się otwierały Oczywiście części na wymianę nie do zdobycia. Z plusów, to żwawy był jak cholera. Jeśli dobrze pamiętam, to coś koło 65KM i wagowo chyba ciut lżejszy nawet od SV650, więc całkiem fajna zabawka na tor, nie wiem czy do nauki też Z takich 400ccm w 4 cylindrach, to honda CB1 lub CB400 mają bardzo dobrą opinię, no i chyba też graty łatwiej znaleźć?
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
5 sty 2014, o 19:01 |
|
|
nasty
motocyklista
Dołączył(a): 5 gru 2012, o 18:39 Posty: 140 Lokalizacja: Szczecin
Moto: zx6r
|
Ma ktoś numer koloru farby pokryw silnika w k3, czy samemu to trzeba sobie dobrać ?
|
5 sty 2014, o 19:05 |
|
|
KAMIL_87
motocyklista
Moto: SV 650S 2004
|
_________________ = = = Gdy śćiągam kask, patrzę w niebo i myślę dziękuję = = =
|
6 sty 2014, o 12:01 |
|
|
Miles
SV Rider
Dołączył(a): 17 lip 2012, o 18:46 Posty: 1729 Lokalizacja: 3-miasto
Moto: Versys; SV650N
|
Będzie. Ale z tego co wyczytałem na zagranicznych forach, to poza śrubą ułatwiającą montaż/demontaż to nie ma w sobie nic nadzwyczajnego. Także nie wiem czy warto płacić ponad 4 dychy. Ale ja to tylko wyczytałem.
_________________ Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia.
|
6 sty 2014, o 14:03 |
|
|
hubi199
SV Rider
Moto: Sv 650N k3/mts1200
|
W tym tygodniu HF138 za 18zł kupiłem. KM ci nie przybędzie mając ten filtr, a zwykły Hiflo myśle, że również spełnia swoje zadanie.
|
6 sty 2014, o 23:48 |
|
|
k49x
motorowerzysta
Moto: Sv650s 2003
|
Powie ktoś z jakiego materiału macie wykonane zaślepki uchwytu pasażera ? Dzisiaj przyszła mi a tu zdziwienie że nie jest metalowa jak oryginalna..
|
7 sty 2014, o 15:28 |
|
|
Karol20
SV Rider
Moto: SV650s k8
|
| | | | Rozkosmany napisał(a): :hmm: Mam problem z córką. No bo psia kość taka mi sie udała niezmiernie zakręcona na motoryzację Zrobiła kat B, chwilę potem zaskoczyła mnie gdy zrobiła A i teraz trzeba coś jej kupić Przecież jej nie zabronię jeździć, skoro sam ją uczyłem. Poza tym naprawdę nieźle sobie radzi Wypatrzyła sobie niedaleko od nas Kawasaki ZXR 400 (z papierem na A2) Nie pytam czy jest dobry jako pierwszy motocykl, tylko czy to w miarę kupy się trzyma czy też będzie wieczną skarbonką. Miał ktoś takie pędzidło? | | | | |
Juz bardzej bym szukal gpz500 moc taka sama lzejsza od sv'ki a za czesciami przynajmniej nie trzeba jezdzic na koniec swiata.
|
7 sty 2014, o 16:36 |
|
|
ciastek329
SV Rider
Moto: SV650S 2001
|
Wiem, że to nie to samo ale 2 lata przejeździłem, więc muszę polecić GS500 części niemalże do niego rozdają, a mocą nie przestraszy córki ( ani taty )
|
7 sty 2014, o 19:51 |
|
|
Rozkosmany
SV Rider
|
Młodej bardzo podoba się ten bzyczek. Dzisiaj go sobie obejrzałem i muszę powiedzieć że zrobił na mnie dobre wrażenie. Zawias lepszy niż w SV-ce Stan jak na moje oko przynajmniej bardzo-dobry, przebieg 12 tys mil. Woda z niego kapała bo tylko pod plandeką stoi a leje u nas na okrąglo, zapalil na dotyk. Burczy jak spasiony trzmiel bez efektów dodatkowych no i buja się . Zainwestowac trzeba będzie w opony jedynie, bo na nim to chyba jeszcze fabryczne są. Czy on jest lżejszy od SV to nie jestem pewien, po prostu inaczej rozmieszczone masy i sprawia takie wrażenie. No a że ja mam miękkie serce rozmiękczone dodatkowo obietnicą trzmania błysku na chacie to cóz mi pozostało ? Zostawilem stówę zastawu i umówilem się że w piątek zabieram.
|
7 sty 2014, o 20:24 |
|
|
koroviov
SV Rider
Moto: SV650 SS
|
No gratuluję. Tacie. Córce współczuję. Myślałem kiedyś o tym motocyklu ale wyłącznie w kategoriach torowych. Wypasiony sprzęt! Jeszcze raz gratuluję. Powiedzcie mi jaką długość ma oryginalny amortyzator od gaźnikowej 650? Słoniu mi kiedyś podawał ale się zgubiło.
_________________ Najlepszą metodą tunningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty.
|
8 sty 2014, o 18:59 |
|
|
marta26
SV Rider
Dołączył(a): 15 kwi 2011, o 10:37 Posty: 1796 Lokalizacja: Dęblin/Piaseczno
Moto: suzuki sv650s
|
Do tej Kawy, w której zakochała się Twoja córka i ja się przymierzałam 3 miesiące na nią chorowałam, ale przejrzeliśmy oferty wówczas dostępnych egzemplarzy - nie było w czym wybrać. ...no i dostępność części do tego modelu ...musiałam się "wyleczyć" niestety
_________________ marta26-->>SV650S
www.logo-ratio.pl
|
8 sty 2014, o 19:13 |
|
|
kozik
SV Rider
Dołączył(a): 17 maja 2011, o 14:52 Posty: 5631 Lokalizacja: Dęblin-Piaseczno
Moto: suzuki sv 650S 99r.
|
większość kawasaki z tamtych lat miało problemy właśnie tego typu. ZX 400 nawet dziś wygląda konkretnie i konkretnie jedzie jak na tą pojemność ale nic nie bierze się z znikąd. Wtedy jeszcze nie było w użyciu takich materiałów jak dziś, nie te tolerancje pasowań itd a moce silników były rewelacyjne. Miałem dwie kawy z tamtych lat i z każdą były tego typu problemy wiec ja bym sobie darował zwłaszcza takiego ZX-a
_________________ SV 650 S '99/GSX-R 750 K1
www.logo-ratio.pl
|
8 sty 2014, o 21:58 |
|
|
Rozkosmany
SV Rider
|
Ta Kawka jest z 2002 roku. Pierwsza rejestracja marzec 2003. Z tego co zdążyłem wyczytac to praktycznie z końca produkcji i myslę że coś tam chyba poprawiali przez te lata. No i jak by nie było przebieg malutki, moja mała raczej nie ma ambicji koniecznie być najszybszym piratem na drodze. Moto nie za duże, tak w sam raz na nią bo też duża to ona nie jest. Wypadanie plomb z zębów jej nie grozi bo jeszcze ich sie nie dorobila. Plomb oczywiście To niech poszaleje trochę na tym twardym motorku. Gorzej jak mi z przejżdżki wróci z jakims gangiem motocyklowym
|
9 sty 2014, o 01:08 |
|
|
ruthi
motocyklista
Dołączył(a): 10 paź 2013, o 00:32 Posty: 114 Lokalizacja: Czestochowa Pl Nuneaton GB
Moto: SV 1000 SZ
|
Pytanie z innej beczki: Czy mozna zmienic przewody WN w SV1000 czy trzeba zrobic to z cewkami?
_________________ http://www.bikepics.com/members/ruthi/
|
9 sty 2014, o 01:20 |
|
|
Leppard
rowerzysta
Moto: brak
|
Jaki model łańcucha i zębatek do litra będzie najlepszy ?
Będę robić spory serwis w motongu (zawory, opona, łańcuch, klocki, oleje, filtry) ale nie mam zbytnio pojęcia co się serwisuje przy tym motocyklu przy wtrysku ? jakie tam są cuda i bajery wymagające obsługi ?
Dziękuje z góry
|
11 sty 2014, o 02:27 |
|
|
leon
motocyklista
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 06:10 Posty: 269 Lokalizacja: Kraków
Moto: SV 650S & XRX125
|
Jeśli chodzi o łańcuch, to do lytra chyba tylko DID (DID530VX lub DID530ZVMX) lub DC (X-ringowe DC530MZO-G lub QX-ringowe DC530MZX-G). Co do zębatek, to uważam, że nie ma większej różnicy czy założysz SUNSTARa, AFAMa, czy np. JT. Co do opon, to w zeszłym roku założyłem po raz drugi Dunlopy Road Smarty. Na pierwszym komplecie zrobiłem ponad 20tyś km i byłem z nich tak zadowolony, że zdecydowałem się na kolejny taki sam komplet. Klocki hamulcowe- w GSie miałem EBC, teraz w SVce i Romecie też mam EBC i nigdy nie miałem z nimi problemów. Tylko jak będziesz się decydował, to weź wersję HH. Olej i filtry - sam jeżdżę na Motulu 7100, ale nie uważam, żeby był jakiś super lepszy niż Motul 5100, Castrol czy Shell. Dowiedz się co było lane wcześniej i jeśli było to coś przyzwoitego lej dalej to samo. Z filtrami nie ma co wymyślać - powietrza HIFLOFILTRO, oleju HIFLOFILTRO lub ISON. Poza w/w możesz jeszcze pomyśleć nad wymianą płynu hamulcowego, płynu chłodzącego, doładowaniem akumulatora, sprawdzeniem łożyska główki ramy, przesmarowaniem linek i sprawdzeniem naciągu linki sprzęgła. Tyle mi do głowy przychodzi.
_________________ http://grupa-poludnie.info http://picasaweb.google.com/leon.1981.krk
Ostatnio edytowano 11 sty 2014, o 18:31 przez leon, łącznie edytowano 1 raz
|
11 sty 2014, o 12:00 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
Pytanie: czy jako ściągacz do koła zamachowego mogę użyć zwykłej, typowej śruby M20x1.5?
|
11 sty 2014, o 17:06 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Możesz, warto tylko pomiędzy wał i śrubę włożyć jeszcze np. jakąś kulkę łożyskową, żeby zmniejszyć tarcie. No i rzecz jasna obficie smaruj
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
11 sty 2014, o 17:32 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
W razie mocnego osadzenia kola zamachowego kulka nie wygniecie w wale śladu?
|
11 sty 2014, o 20:54 |
|
|