Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 30 paź 2024, o 17:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14272 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398 ... 714  Następna strona
Szybkie pytania i szybkie odpowiedzi 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: SV 650S
Post Re: Szybkie pytania i szybkie odpowiedzi
:hmm:
Mam problem z córką. No bo psia kość taka mi sie udała niezmiernie zakręcona na motoryzację :mrgreen:
Zrobiła kat B, chwilę potem zaskoczyła mnie gdy zrobiła A i teraz trzeba coś jej kupić :smutas:
Przecież jej nie zabronię jeździć, skoro sam ją uczyłem. Poza tym naprawdę nieźle sobie radzi :mrgreen:
Wypatrzyła sobie niedaleko od nas Kawasaki ZXR 400 (z papierem na A2)
Nie pytam czy jest dobry jako pierwszy motocykl, tylko czy to w miarę kupy się trzyma czy też będzie wieczną skarbonką.
Miał ktoś takie pędzidło?

5 sty 2014, o 18:19
SV Rider

Moto: TT1050
Osobiście nie miałem, ale widywałem takie cudo u mojego kolegi, mechanika. Nie wiem czy to wada tego modelu czy po prostu ten konkretny egzemplarz był już wyjątkowo zajechany, ale ostatnio był problem z regulacją zaworów. Mianowicie krzywki zmieniły kształt na prawie okrągłe, przez co zawory ledwo się otwierały :obity: Oczywiście części na wymianę nie do zdobycia. Z plusów, to żwawy był jak cholera. Jeśli dobrze pamiętam, to coś koło 65KM i wagowo chyba ciut lżejszy nawet od SV650, więc całkiem fajna zabawka na tor, nie wiem czy do nauki też :P Z takich 400ccm w 4 cylindrach, to honda CB1 lub CB400 mają bardzo dobrą opinię, no i chyba też graty łatwiej znaleźć?

5 sty 2014, o 19:01
motocyklista

Moto: zx6r
Ma ktoś numer koloru farby pokryw silnika w k3, czy samemu to trzeba sobie dobrać ?

5 sty 2014, o 19:05
motocyklista

Moto: SV 650S 2004
http://motul.sklep.pl/filtry-oleju-moto ... kn138.html

bedzie pasował do SV?

6 sty 2014, o 12:01
SV Rider

Moto: Versys; SV650N
Będzie. Ale z tego co wyczytałem na zagranicznych forach, to poza śrubą ułatwiającą montaż/demontaż to nie ma w sobie nic nadzwyczajnego. Także nie wiem czy warto płacić ponad 4 dychy. Ale ja to tylko wyczytałem.

6 sty 2014, o 14:03
SV Rider

Moto: Sv 650N k3/mts1200
W tym tygodniu HF138 za 18zł kupiłem. KM ci nie przybędzie mając ten filtr, a zwykły Hiflo myśle, że również spełnia swoje zadanie.

6 sty 2014, o 23:48
motorowerzysta

Moto: Sv650s 2003
Powie ktoś z jakiego materiału macie wykonane zaślepki uchwytu pasażera ? Dzisiaj przyszła mi a tu zdziwienie że nie jest metalowa jak oryginalna.. :(

7 sty 2014, o 15:28
SV Rider

Moto: SV650s k8
Rozkosmany napisał(a):
:hmm:
Mam problem z córką. No bo psia kość taka mi sie udała niezmiernie zakręcona na motoryzację :mrgreen:
Zrobiła kat B, chwilę potem zaskoczyła mnie gdy zrobiła A i teraz trzeba coś jej kupić :smutas:
Przecież jej nie zabronię jeździć, skoro sam ją uczyłem. Poza tym naprawdę nieźle sobie radzi :mrgreen:
Wypatrzyła sobie niedaleko od nas Kawasaki ZXR 400 (z papierem na A2)
Nie pytam czy jest dobry jako pierwszy motocykl, tylko czy to w miarę kupy się trzyma czy też będzie wieczną skarbonką.
Miał ktoś takie pędzidło?

Juz bardzej bym szukal gpz500 moc taka sama lzejsza od sv'ki a za czesciami przynajmniej nie trzeba jezdzic na koniec swiata.

7 sty 2014, o 16:36
SV Rider

Moto: SV650S 2001
Wiem, że to nie to samo ale 2 lata przejeździłem, więc muszę polecić GS500 ;) części niemalże do niego rozdają, a mocą nie przestraszy córki ( ani taty ) ;)

7 sty 2014, o 19:51
SV Rider

Młodej bardzo podoba się ten bzyczek. Dzisiaj go sobie obejrzałem i muszę powiedzieć że zrobił na mnie dobre wrażenie. Zawias lepszy niż w SV-ce :hmm: Stan jak na moje oko przynajmniej bardzo-dobry, przebieg 12 tys mil. Woda z niego kapała bo tylko pod plandeką stoi a leje u nas na okrąglo, zapalil na dotyk. Burczy jak spasiony trzmiel :mrgreen: bez efektów dodatkowych no i buja się :omg: . Zainwestowac trzeba będzie w opony jedynie, bo na nim to chyba jeszcze fabryczne są. Czy on jest lżejszy od SV to nie jestem pewien, po prostu inaczej rozmieszczone masy i sprawia takie wrażenie.
No a że ja mam miękkie serce rozmiękczone dodatkowo obietnicą trzmania błysku na chacie to cóz mi pozostało ?
Zostawilem stówę zastawu i umówilem się że w piątek zabieram.

7 sty 2014, o 20:24
SV Rider

Moto: SV650 SS
No gratuluję. Tacie. Córce współczuję. Myślałem kiedyś o tym motocyklu ale wyłącznie w kategoriach torowych. Wypasiony sprzęt! Jeszcze raz gratuluję.
Powiedzcie mi jaką długość ma oryginalny amortyzator od gaźnikowej 650? Słoniu mi kiedyś podawał ale się zgubiło.

8 sty 2014, o 18:59
SV Rider

Moto: suzuki sv650s
Rozkosmany napisał(a):
Młodej bardzo podoba się ten bzyczek. Dzisiaj go sobie obejrzałem i muszę powiedzieć że zrobił na mnie dobre wrażenie. Zawias lepszy niż w SV-ce :hmm: Stan jak na moje oko przynajmniej bardzo-dobry, przebieg 12 tys mil. Woda z niego kapała bo tylko pod plandeką stoi a leje u nas na okrąglo, zapalil na dotyk. Burczy jak spasiony trzmiel :mrgreen: bez efektów dodatkowych no i buja się :omg: . Zainwestowac trzeba będzie w opony jedynie, bo na nim to chyba jeszcze fabryczne są. Czy on jest lżejszy od SV to nie jestem pewien, po prostu inaczej rozmieszczone masy i sprawia takie wrażenie.
No a że ja mam miękkie serce rozmiękczone dodatkowo obietnicą trzmania błysku na chacie to cóz mi pozostało ?
Zostawilem stówę zastawu i umówilem się że w piątek zabieram.

Do tej Kawy, w której zakochała się Twoja córka i ja się przymierzałam :] 3 miesiące na nią chorowałam, ale przejrzeliśmy oferty wówczas dostępnych egzemplarzy - nie było w czym wybrać.
...no i dostępność części do tego modelu :/ ...musiałam się "wyleczyć" niestety :/

www.logo-ratio.pl

8 sty 2014, o 19:13
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
lasooch napisał(a):
Osobiście nie miałem, ale widywałem takie cudo u mojego kolegi, mechanika. Nie wiem czy to wada tego modelu czy po prostu ten konkretny egzemplarz był już wyjątkowo zajechany, ale ostatnio był problem z regulacją zaworów. Mianowicie krzywki zmieniły kształt na prawie okrągłe, przez co zawory ledwo się otwierały :obity: Oczywiście części na wymianę nie do zdobycia.

większość kawasaki z tamtych lat miało problemy właśnie tego typu. ZX 400 nawet dziś wygląda konkretnie i konkretnie jedzie jak na tą pojemność ale nic nie bierze się z znikąd. Wtedy jeszcze nie było w użyciu takich materiałów jak dziś, nie te tolerancje pasowań itd a moce silników były rewelacyjne. Miałem dwie kawy z tamtych lat i z każdą były tego typu problemy wiec ja bym sobie darował zwłaszcza takiego ZX-a

www.logo-ratio.pl

8 sty 2014, o 21:58
Zobacz profil WWW
SV Rider

Ta Kawka jest z 2002 roku. Pierwsza rejestracja marzec 2003. Z tego co zdążyłem wyczytac to praktycznie z końca produkcji i myslę że coś tam chyba poprawiali przez te lata. No i jak by nie było przebieg malutki, moja mała raczej nie ma ambicji koniecznie być najszybszym piratem na drodze. Moto nie za duże, tak w sam raz na nią bo też duża to ona nie jest. Wypadanie plomb z zębów jej nie grozi bo jeszcze ich sie nie dorobila. Plomb oczywiście :) To niech poszaleje trochę na tym twardym motorku.
Gorzej jak mi z przejżdżki wróci z jakims gangiem motocyklowym

9 sty 2014, o 01:08
motocyklista

Moto: SV 1000 SZ
Pytanie z innej beczki: Czy mozna zmienic przewody WN w SV1000 czy trzeba zrobic to z cewkami?

9 sty 2014, o 01:20
rowerzysta

Moto: brak
Jaki model łańcucha i zębatek do litra będzie najlepszy ?

Będę robić spory serwis w motongu (zawory, opona, łańcuch, klocki, oleje, filtry) ale nie mam zbytnio pojęcia co się serwisuje przy tym motocyklu przy wtrysku ? jakie tam są cuda i bajery wymagające obsługi ?

Dziękuje z góry

11 sty 2014, o 02:27
motocyklista

Moto: SV 650S & XRX125
Jeśli chodzi o łańcuch, to do lytra chyba tylko DID (DID530VX lub DID530ZVMX) lub DC (X-ringowe DC530MZO-G lub QX-ringowe DC530MZX-G). Co do zębatek, to uważam, że nie ma większej różnicy czy założysz SUNSTARa, AFAMa, czy np. JT.

Co do opon, to w zeszłym roku założyłem po raz drugi Dunlopy Road Smarty. Na pierwszym komplecie zrobiłem ponad 20tyś km i byłem z nich tak zadowolony, że zdecydowałem się na kolejny taki sam komplet.

Klocki hamulcowe- w GSie miałem EBC, teraz w SVce i Romecie też mam EBC i nigdy nie miałem z nimi problemów. Tylko jak będziesz się decydował, to weź wersję HH.

Olej i filtry - sam jeżdżę na Motulu 7100, ale nie uważam, żeby był jakiś super lepszy niż Motul 5100, Castrol czy Shell. Dowiedz się co było lane wcześniej i jeśli było to coś przyzwoitego lej dalej to samo. Z filtrami nie ma co wymyślać - powietrza HIFLOFILTRO, oleju HIFLOFILTRO lub ISON.

Poza w/w możesz jeszcze pomyśleć nad wymianą płynu hamulcowego, płynu chłodzącego, doładowaniem akumulatora, sprawdzeniem łożyska główki ramy, przesmarowaniem linek i sprawdzeniem naciągu linki sprzęgła. Tyle mi do głowy przychodzi. :)

Ostatnio edytowano 11 sty 2014, o 18:31 przez leon, łącznie edytowano 1 raz

11 sty 2014, o 12:00
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
Pytanie: czy jako ściągacz do koła zamachowego mogę użyć zwykłej, typowej śruby M20x1.5?

11 sty 2014, o 17:06
SV Rider

Moto: TT1050
Możesz, warto tylko pomiędzy wał i śrubę włożyć jeszcze np. jakąś kulkę łożyskową, żeby zmniejszyć tarcie. No i rzecz jasna obficie smaruj :)

11 sty 2014, o 17:32
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
W razie mocnego osadzenia kola zamachowego kulka nie wygniecie w wale śladu? :>

11 sty 2014, o 20:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14272 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 392, 393, 394, 395, 396, 397, 398 ... 714  Następna strona