Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 28 gru 2024, o 16:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
pomieszane polaczenia w skrzynce bezpiecznikow (gaznik) 
Autor Wiadomość
rowerzysta

Moto: SV650N 2001
Post pomieszane polaczenia w skrzynce bezpiecznikow (gaznik)
witam szanowne grono posiadaczy SVek gaznikowych i nie tylko. problem jest tej natury - z racji uszkodzenia sie Datatoola w motocyklu podjalem sie proby jego wymontowania. usunalem wiazke ktora byla poprowadzona od jego centralki, i dotarlem do punktu w ktorym motocykl kreci, ale brakuje zaplonu. jakis magik z tego co widze narobil niezlego balaganu w okolicach i samej skrzynce bezpiecznikow, bo podpial sie pod jeden z zapasowych bezpiecznikow. proba wyjecia jednego od klaksonu unieruchamia cala elektryke, i nie dziala nic. w zwiazku z tym mam prosbe - prosilbym o wykonanie zdjecia, badz rozpisanie mi kolorow kabli ktore wchodza do poszczegolnych bezpiecznikow w gaznikowej SVce - zalezy mi na tym jak cholera, bo staram sie przygotowac motocykl na wlasna reke, zamiast wloczyc sie po elektrykach.

rozpiski instalacji ktore mialem nei sa wystarczajaco czytelne - dlatego probuje w ten sposob, ktory jest zdecydowanie bardziej skazany na powodzenie.
z gory dziekuje i pozdrawiam,
Konrad.

Ostatnio edytowano 29 sty 2014, o 23:04 przez chori, łącznie edytowano 2 razy

28 sty 2014, o 23:35
SV Rider

Moto: SV 650S
Post Re: masz gaznikowa SV pod reka? mozesz mi pomoc! (bezpieczni
jeżeli wytrzymasz z bólami to jutro obfocę ci wszystko bo pisac to za dużo. Poza tym z głowy nie pamiętam

ed. tylko że ja mam S-kę a zaoczyłem że N-ke masz. Nie jestem pewien czy wsio ryba będzie

28 sty 2014, o 23:45
rowerzysta

Rozkosmany napisał(a):
jeżeli wytrzymasz z bólami to jutro obfocę ci wszystko bo pisac to za dużo. Poza tym z głowy nie pamiętam

ed. tylko że ja mam S-kę a zaoczyłem że N-ke masz. Nie jestem pewien czy wsio ryba będzie

bylbym niesamowicie wdzieczny za pomoc, bo namotane tam mocno. powinno byc tak samo, przynajmniej mam taka nadzieje. moja Nka ma cos z Ski, mianowicie clipony :mrgreen:

28 sty 2014, o 23:52
SV Rider

Moto: SV650N AD2000
Czyli masz podzwonową (na 99%) s-ke, której ktoś nie miał kasy odbudować na n-kę. Dane od Roksomatego będą idealne.

29 sty 2014, o 00:04
rowerzysta

Inkling napisał(a):
Czyli masz podzwonową (na 99%) s-ke, której ktoś nie miał kasy odbudować na n-kę. Dane od Roksomatego będą idealne.

Kupilem jako normalna Nke, clipony wlozylem na wlasna lape tej zimy - ograniczniki nie ruszone, miala jakies szlify w przeszlosci bo widac bylo po seryjnym podrapanym wydechu i zegarach na ktorych naruszony byl 'chrom', ale nie wygladalo to na nic powaznego. ;>

Obrazek

29 sty 2014, o 02:03
SV Rider

Moto: SV650N AD2000
Clipy do n-ki? Cafe racera będziesz robił?
Wiązka i tak powinna być taka sama, o ile pamiętam schematy, różnica jest jedynie w obrębie czaszy.

29 sty 2014, o 12:06
SV Rider

Moto: TT1050
Na forum są linki do kolorowych schematów elektrycznych wszystkich roczników SV, powinny Ci wystarczyć. Podpowiem, że są skopiowane z svrider.com, żeby było Ci łatwiej szukać :)
I zmień jakoś sensownie tytuł tego wątku, bo nijak ma się on do treści. Jak byśmy wszyscy tytułowali wątki w ten sposób, to za chwilę wyszukiwarka nie byłaby w stanie nic znaleźć...

29 sty 2014, o 20:20
SV Rider

Moto: SV 650S
Wróciłem z pracy, chwyciłem aparat i strzeliłem kilka fotek. Ale chyba kiepsko widać bo juz ciemno, zdjęcia z lampy, kłopoty z ostrością i nie kalibrowałem barwnie aparatu bo i tak ch..... widać a co dopiero niuanse.
Gdyby coś to w sobotę poprawię za dnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

29 sty 2014, o 20:23
rowerzysta

Post Re: pomieszanepolaczenia w skrzynce bezpiecznikow (gaznik)
super, dzieki wielkie!
lasooch - po schematach lecialem wszystko podczas wyciagania tej starej calej czarnej wiazki od immo - utknalem w tym miejscu troche.
ale widze ze korzystalem z troche innego, wydlubalem gdzies z svrider schemat na ktorym jest rozpisana kostka - na moim byla oznaczona jako jeden punkt.

pozdrawiam cieplo!

29 sty 2014, o 22:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9 ]