Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 28 gru 2024, o 17:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Elektryka leży, probelm ze światłami mijania, stop itp. 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: Versys; SV650N
Post Re: Elektryka leży, probelm ze światłami mijania, stop itp.
Dlatego zaznaczyłem, że przyrząd musi być sprawny. A przyrządem pomiarowym jest urządzenie, które posiada jakąś klasę dokładności opisaną na samym urządzeniu. Jeżeli jej nie trzyma, to jest uszkodzone :)

3 lut 2014, o 11:49
rowerzysta

Moto: sv650s k5
Ok, moto ma nowy czujnik hamulca i śmiga, migacz chodzi jak nowy i na szczęście rozrusznik ożył bez problemu - bezpiecznik był nie dopięty.
Lecz, niestety będę musiał zainwestować w nowy akumulator który po podłączeniu zasilania wskazuje zaledwie 11,56 ładowania, nawet nie jest w stanie machnąć porządnie rozrusznikiem.
Jutro kumpel sprawdzi mi stan akumulatora, może wystarczy go tylko doładować.
Aha sprawdzałem zadupek, wiem które kable są odpowiedzialne za zasilanie diod, prąd na nich ma 10,80 czy jakoś tak i teraz pytanie... mianowicie czy diody świecą tylko w momencie gdy podany zostanie minimalny prąd 12V czy powinny się żarzyć jak żatowki przy mniejszym prądzie? bo jeśli tak, to znaczy ze diody są pewnie spalone jakimś cudem, w ramach testu podpiąłem kable zadupka bezpośrednio pod akumulator i ciemno... tak więc jutro biorę się za wykręcenie i ewentualną wymianę diod, jeśli jest to proste...
Dalej problem jest z długimi, ale tym się jeszcze nie zajmowałem i nie wiem czemu nie świeci mi się kontrolka biegu jałowego.
Później dodam fotkę licznika i jego wskazań, aha żaden check już się nie świeci, tak więc zostały tylko dwa problemiki :) nie jest źle moto już się do mnie uśmniecha i jest super :mylove:

4 lut 2014, o 18:14
motocyklista

Moto: sv1000 sz
efszesnascie87 napisał(a):
Aha sprawdzałem zadupek, wiem które kable są odpowiedzialne za zasilanie diod, prąd na nich ma 10,80 czy jakoś tak i teraz pytanie... mianowicie czy diody świecą tylko w momencie gdy podany zostanie minimalny prąd 12V czy powinny się żarzyć jak żatowki przy mniejszym prądzie?

Normalnie powinne swiecic i przy 10,8 V ale jak niewiesz jak to zostalo zaprojektowane / zlozone ( a wlasnie do LED najwiecej cudow sie spotyka )
to ja bym to podlaczym pod wyzsze napiecie. Albo zapalil silnik wtedy tez napiecie powinno byc wieksze niz te 10,8V.

Cytuj:
i nie wiem czemu nie świeci mi się kontrolka biegu jałowego.
a rozrusznik zakreci jak moto stoi na bocznej stopce ?
bo tak mi sie cos wydaje ze te problemy z kreceniem rozrusznika to wlasnie ten czujnik luzu jest.
Jesli rozrusznik nie zakreci na bocznej stopce to na 90% albo czujnik luzu albo jego podlaczenie przy nieswieconcej kontrolce luzu.

.........
Suzuki SV 1000 SZ razem z ZZR 600

5 lut 2014, o 11:11
rowerzysta

Drodzy ponowie i panie oglaszam w szerz, ze motocykl jest w stu procentach sprawny dzialaja swiatla migacze czujnik luzu rozrusznik DZIALA wszystko jak nalezy. CoCo si okazalo, wiinin wszystkiemu byl akumulator!!! i tu pytanie do moderatoow jak mozna oglosic to innym zeby mieli odpowiedz bo na necie ak jasnejni klarownej odpowiedzi jak tu sie nie znajdzie :). Dzis pojezdzilem sobie malenstwem troszke no okolo godziny :) i suzi jest switna kaazdemu polecam ten motorek. Pragne serdecznie podzikowac wam drodzy forumowicze bo dzieki wam moj motor mogl bez zadnego ale powozic mi tylek :). porobilemnfotki jak wymienic czujnik hamulca przefnigo ale nie mam pojecia jak wstawic to w post
... pozdrowki najepsze forum w sieciiiii :)

5 lut 2014, o 16:07
SV Rider

Moto: SV650N AD2000
Tylko nie "motor" i nie "motorek"! Bo Ci znowu odmówi posłuszeństwa za takie lekceważenie :P
Przejrzyj dział "FAQ" i zobacz, czy tam nie ma informacji o tym.

5 lut 2014, o 16:17
rowerzysta

ano, prawda :D sorry ;]

6 lut 2014, o 17:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2