Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 30 paź 2024, o 11:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14272 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407 ... 714  Następna strona
Szybkie pytania i szybkie odpowiedzi 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: SV 650S
Post Re: Szybkie pytania i szybkie odpowiedzi
Możesz siła woli, ale to chyba mało realne :hmm: Próbowałem i :lipa:
Skończyło się na uzyciu badziewnego chińskiego noża, zaostrzonego fabrycznie na jedna stronę (to w stronę uszczelniacza, a płaskim do półki) Którym przy użyciu małego czujnika :hahaha: wciąłem sie niejako, robiąc szparę. A potem juz było z górki.

9 lut 2014, o 01:14
SV Rider

Moto: TT1050
Można też dremelem naciąć bieżnię, następnie w wyciętą szparę wsunąć mesel, mocny śrubokręt i solidnie przyłożyć młotkiem - bieżna pęknie.

9 lut 2014, o 19:17
SV Rider

Moto: SV650s '00
Niestety wydaje mi sie ze uszczelniacz nie do uratowa ia bieznia jest ciasno wbita i ja u sibie szlifowalem ja szlifierka tak dlugo ze grubosc byla ok 0.2-0.5mm potem mlotek kilka uderzen i pekla ... ale niestety uszczelnienie rozwalilem bo wczesniej pod bieznie wbijalem srubokret... oczywiscie lozysko nowe musisz nabic...

9 lut 2014, o 19:59
SV Rider

Na to nie ma mocnych w zasadzie. Czasami uda się zdemontować bez uciekania się do barbarzyńskich metod.
I zostaje wtedy czysta dzika fizyka :obity:

9 lut 2014, o 21:00
SV Rider

Moto: K3N
są jakieś wskazówki jak naklejać naklejki na bak i zadupek w 650 wtryskowej?

9 lut 2014, o 21:40
Zobacz profil WWW
SV Rider

Ja nie mam żadnej naklejki i polecam. Lubie minę znawców gdy nie mogąc niczego przeczytać zgadują co za moto.
Ale że jednocylindrowy to wiekszość załapuje :hahaha:
Jeden to nawet sie ze mna kłócił że nie mam racji mówiąc że ma dwa cylindry.

A co do naklejek, domyslam się że klejem w strone moto trza walnąć
:hmm:

10 lut 2014, o 00:50
SV Rider

Moto: B*R*A*K
aro9713 napisał(a):
są jakieś wskazówki jak naklejać naklejki na bak i zadupek w 650 wtryskowej?

jak masz oryginalną na zadupek to jest ona naklejona na szablonie, który przykłada się do do "krzywizn" zadupka więc chcąc niechcąc w takim przypadku naklejka będzie zawsze naklejona tak jak powinna, tutaj przykład ale na wersję S:
Obrazek
natomiast z naklejką na bak czy to ,,s" czy napis ,,suzuki" już tak łatwo nie jest bo nie jest na szablonie a na pewno suzuki corp. ma jakiś sposób na ich odpowiednie naklejanie

SV650S k3
bikepics.com

10 lut 2014, o 08:47
SV Rider

Moto: SV650S 2000
Czy to jest uszczelniacz pompy wody?czy uszczelka od dekla sprzęgła?http://allegro.pl/uszczelka-pokrywy-pompy-wody-suzuki-sv-650-sv650-i3896740669.html ps.Dzwoniłem do sprzedawcy i nie odbiera ;/

10 lut 2014, o 18:48
motocyklista

Moto: sv1000 sz
Strong86 napisał(a):
Czy to jest uszczelniacz pompy wody?czy uszczelka od dekla sprzęgła?http://allegro.pl/uszczelka-pokrywy-pompy-wody-suzuki-sv-650-sv650-i3896740669.html ps.Dzwoniłem do sprzedawcy i nie odbiera ;/

Wygląda na zwykły O-Ring. Uszczelka miedzy pompa wodna i pokrywa sprzęgła.

pozdrawiam
voss[color=#80BFBF][/color]

.........
Suzuki SV 1000 SZ razem z ZZR 600

10 lut 2014, o 19:18
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
Wygada jak oring od dekla sprzęgła

www.logo-ratio.pl

10 lut 2014, o 19:19
Zobacz profil WWW
SV Rider

Moto: Retro 7 125
Strong86 napisał(a):

To jest to co w aukcji. Jak tu koledzy zauważyli jest to zwykły o-ring który jak jest dobrze dobrany(średnica i grubość) to układa się go w rowku pod dekiel pompy wody. To samo sprzedają w larssonie.

Miedzy pompą wodny i pokrywą sprzęgła też są oringi (2 sztuki), ale mniejsze.

10 lut 2014, o 22:33
rowerzysta

Moto: SV 650 S/N 2002
SV 650 gaźnikowa

witam mam problem ze strzelającym wydechem kiedy odpuszczam gaz i go zaraz potem dodaje słychać strzał czasem cichy czasem głośny oraz przy redukcji biegu w dół . Od czego zacząć? Chciałbym usunąć usterkę jak najszybciej ponieważ dojeżdzam na o2o do pracy . Temperatura silnika nie ma tu nić do rzeczy bo strzela na zimnym i ciepłym silniku . Nowe świece nowy filtr powietrza. Pracuje po 12h więc średnio jest czas żeby coś podłubać. Liczę na jakieś podpowiedzi. W piątek zamierzam wyczyścić gaźniki i zrobić synchronizację. Jak sprawdzić skład mieszanki ? Czy są jakieś domowe sposoby czy zostaje tylko analizator spalin? Z góry dzięki za podpowiedzi

10 lut 2014, o 22:55
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
Sprawdź szczelność układu wydechowego.

10 lut 2014, o 22:57
rowerzysta

Moto: SV 650 S/N 2002
o tym nie pomyślałem dzięki jakieś porady jak to zrobić czy demontaż i ogólne oględziny ? Myślałem jeszcze nad tym czy nie łapie lewego powietrza na wlocie tzn króciec do synchronizacji lub połączenie gaźników z cylindrami jakkolwiek to zabrzmiało. Chodzi mi o ten gumowy łącznik nigdy tam nie zaglądałem. A może się mylę

10 lut 2014, o 23:03
motorowerzysta

Moto: SV 650N
Cytuj:
Jak sprawdzić skład mieszanki ? Czy są jakieś domowe sposoby czy zostaje tylko analizator spalin?

Po barwie elektrody świecy się rozróżnia domowym sposobem. Dokładniej wygoogluj.

10 lut 2014, o 23:05
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
Nie wiem jak inni ale ja robię tak, że przeciągam moto do czerwonego pola i kiedy wskazówka jest na samej górze odcinam od razu zapłon za pomocą czerwonego przełcznika na kierownicy wciskając w tym samym momecie sprzęgło.Zjedzam na pobocze i czekam aż silnik ostygnie i wtedy mam cały obraz na świecach.

www.logo-ratio.pl

10 lut 2014, o 23:13
Zobacz profil WWW
motocyklista

Moto: SV650S '99
Jaka jest średnica lag w gaźnikowej Sce ? :) 41mm?
Potrzebuję zamontować obejmę na nich :)

11 lut 2014, o 00:22
SV Rider

starwar napisał(a):
SV 650 gaźnikowa

witam mam problem ze strzelającym wydechem kiedy odpuszczam gaz i go zaraz potem dodaje słychać strzał czasem cichy czasem głośny oraz przy redukcji biegu w dół . Od czego zacząć? Chciałbym usunąć usterkę jak najszybciej ponieważ dojeżdzam na o2o do pracy . Temperatura silnika nie ma tu nić do rzeczy bo strzela na zimnym i ciepłym silniku . Nowe świece nowy filtr powietrza. Pracuje po 12h więc średnio jest czas żeby coś podłubać. Liczę na jakieś podpowiedzi. W piątek zamierzam wyczyścić gaźniki i zrobić synchronizację. Jak sprawdzić skład mieszanki ? Czy są jakieś domowe sposoby czy zostaje tylko analizator spalin? Z góry dzięki za podpowiedzi

Objawy zbyt ubogiej mieszanki podajesz.
Tak na szybko sprawdzić możesz jadąc na ssaniu. Znaczy tak pici kłak otwierasz ssanie albo dwa kłaki :obity: Obczaic musisz (jeżeli składem strzelanie spowodowane to się uda) Jeżeli wtedy przestanie ci strzelać to potwierdzi sie podejrzenie.
Może to byc spowodowane tak i filtrem, bo lepiej przepuszczalny zubozy skład. jak i zwykłym zabrudzeniem gaźników.
Nie tyle dysz, co rurek miksujących. W srodku potrafią korodować dzięki ekologicznym dodatkom do paliwa. Serwisówka niby dopuszcza zdaje się 10% ale w polska benzynę to ja za chiny nie wierzę. Z orlenu kiedys to czułem w spalinach zapach alkoholi i moto jechało jak przymulone.

Strzelac jeszcze może z powodu dziury jakiejś w układzie wydechowym, ale jeżeli skład mieszani będzie dobry to tez raczej słabiej będzie pyrkało z tego powodu.

No i w końcu lewe powietrze. Któraś z rurek spadła trochę, gaźniki nie siedzą dobrze w gniazdach albo np. zmurszała cienka podciśnieniowa rurka co leci do kranika paliwa

11 lut 2014, o 00:24
SV Rider

matiyssek napisał(a):

40.750 ale to chyba na jedno wychodzi :)
Dziurę zrobisz dokładnie na 41 i musi pasować

damka napisał(a):
Cytuj:
Jak sprawdzić skład mieszanki ? Czy są jakieś domowe sposoby czy zostaje tylko analizator spalin?

Po barwie elektrody świecy się rozróżnia domowym sposobem. Dokładniej wygoogluj.

w ostatnich czasach może zawodzić. Niektóre rafinerie robia tak czystą benzynę że na świecach prawie nic się nie osadzi.
U mnie jest tak z Esso, normalnie czyścidełko do silnika. Jak chce zobaczyć co po świecach to kilka tankowań musze robić na shelu albo w tesco :)
Domowa najpewniejsza metoda to na słuch. Ale trzeba mieć wprawę i stetoskop z drucikiem. Albo colortune, ale trudno zobaczyć pod obciążeniem. Można na stojaku chwilowo zasymulowac obciążenie silnika tylnym heblem. Wtedy cos tam na colortune będzie widać. A tak to tylko skład wolnych obrotów który i tak powinien byc na bogato

ed. Dla ciekawskich :
ubogi sklad mieszanki słychac podobnie jak łamanie suchej deski, przechodzi to w miarę wzbogacania w coś w rodzaju jak dźwiek gdy piłka uderzy o ścianę. To jest punkt w którym jest minimalna zdrowa dawka. Potem jest ten dźwięk nieco zmiękczony albo raczej jak duża piłka wolno lecąca uderzy o ścianę. W koncu uderzenie zanika i to już jest mieszanka zbyt bogata.

No a maniacy co maja przeloty to określą nawet dzięki dźwiękowi z wydechu czy mieszanka dobra jest :obity:
Efekt podobny, zbyt uboga to suchy i trzaskający wydech. Dobra to odpowiednie dudnienie z ruły sie dobywa

Ostatnio edytowano 11 lut 2014, o 00:43 przez Rozkosmany, łącznie edytowano 2 razy

11 lut 2014, o 00:26
motocyklista

Moto: SV650S '99
Rozkosmany napisał(a):
matiyssek napisał(a):

40.750 ale to chyba na jedno wychodzi :)
Dziurę zrobisz dokładnie na 41 i musi pasować

dzięki wielkie! :piwo:

11 lut 2014, o 00:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14272 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 401, 402, 403, 404, 405, 406, 407 ... 714  Następna strona