Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 30 paź 2024, o 07:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14272 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413 ... 714  Następna strona
Szybkie pytania i szybkie odpowiedzi 
Autor Wiadomość
SV Rider

Moto: SV 650S
Post Re: Szybkie pytania i szybkie odpowiedzi
kisiel_krzychu napisał(a):
CZESC, tylne kolo wyważa się z zębatką czy bez? ( chodzi mi o zębatkę z zbierakiem). bo coś mam chyba zjeb... e po malowaniu proszkiem tylnej felgi i złożeniu do kupy wszystkiego ( zebatki, zbierak, tarczy hamulcowej i wymienie łożysk) na wulkanizacji naklejili mi 60 g obciążników w jednym miejscu. jest to wulkanizacja mojego znajomego i przedtem ( przed malowaniem ) koo było wyważane z zebatką i było mniej odważników. opona założona prawidłowo - dot 2012 Michelin PR3..... i teraz nie wiem czy się martwić czy nie..... czy możliwe jest że przy malowaniu gdzieś więcej proszku nałożyli i stąd ten cyrk. a wyważane było tą ręczną wyważarką..... pzdr
kumpel mówił że dziwne jest to że tyle odważników trzeba nakleić.....

Błąd mogło spowodować pozostawienie koła zębatego, aczkolwiek wątpię że aż tak duzy (zębatka to długa, prosta listwa z nacietymi zębami. Mająca szerokie zastosowanie w mechanice ale nikt jeszcze nie wpadł na to jak wykorzystać to w napędzie koła np. w motocyklu. Ma oczywiście dwa końce :obity: . Humorystycznie : zębatka to dziewczyna ze szpangą. Taki dyks znaczy do prostowania ząbków. I proszę się nie gniewać. Moim pierwotnym zawodem jest :mechanik maszyn i urządzeń przemysłowych. Przez to drażni mnie bardzo używanie >zębatka w miejsce koła zębatego. To tak jak ginekolog gdyby miał powiedzieć do pacjentki: no to teraz zajrzymy w pi.....e

http://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C4%99batka)

Ja zakladałem niedawno PR3 i przyjąłem że żółta kreska pisakiem zrobiona jest najlżejszym miejscem opony. Napierw na samej feldze znalazłem najcięższe, załozyłem jedno wycelowane w drugie i efekt wyszedł w postaci ZERO odważnika. Może na upartego z 1 grama dałby się nalepić. Przednie koło ma 5 gramów ciążarek

22 lut 2014, o 01:20
SV Rider

Moto: SV1000S 2003
Rozkosmany napisał(a):
CZESC, tylne kolo wyważa się z zębatką czy bez? ( chodzi mi o zębatkę z zbierakiem). bo coś mam chyba zjeb... e po malowaniu proszkiem tylnej felgi i złożeniu do kupy wszystkiego ( zebatki, zbierak, tarczy hamulcowej i wymienie łożysk) na wulkanizacji naklejili mi 60 g obciążników w jednym miejscu. jest to wulkanizacja mojego znajomego i przedtem ( przed malowaniem ) koo było wyważane z zebatką i było mniej odważników. opona założona prawidłowo - dot 2012 Michelin PR3..... i teraz nie wiem czy się martwić czy nie..... czy możliwe jest że przy malowaniu gdzieś więcej proszku nałożyli i stąd ten cyrk. a wyważane było tą ręczną wyważarką..... pzdr
kumpel mówił że dziwne jest to że tyle odważników trzeba nakleić.....

Błąd mogło spowodować pozostawienie koła zębatego, aczkolwiek wątpię że aż tak duzy (zębatka to długa, prosta listwa z nacietymi zębami. Mająca szerokie zastosowanie w mechanice ale nikt jeszcze nie wpadł na to jak wykorzystać to w napędzie koła np. w motocyklu. Ma oczywiście dwa końce :obity: . Humorystycznie : zębatka to dziewczyna ze szpangą. Taki dyks znaczy do prostowania ząbków. I proszę się nie gniewać. Moim pierwotnym zawodem jest :mechanik maszyn i urządzeń przemysłowych. Przez to drażni mnie bardzo używanie >zębatka w miejsce koła zębatego. To tak jak ginekolog gdyby miał powiedzieć do pacjentki: no to teraz zajrzymy w pi.....e

http://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C4%99batka)

Ja zakladałem niedawno PR3 i przyjąłem że żółta kreska pisakiem zrobiona jest najlżejszym miejscem opony. Napierw na samej feldze znalazłem najcięższe, załozyłem jedno wycelowane w drugie i efekt wyszedł w postaci ZERO odważnika. Może na upartego z 1 grama dałby się nalepić. Przednie koło ma 5 gramów ciążarek

Z tego co wiem,to znak na oponie pokazuje najlżejsze miejsce i wulkanizatorzy zakładają oponę tak,żeby ten znak pokrywał się z wentylem...

P lecaka

22 lut 2014, o 10:03
SV Rider

No to zgadzałoby się. Kiedyś obmyslili taki kropkowy kod na oznaczenie najlżejszego miejsca, najwyższej części a teraz widac olewają to trochę i maźnięciem pisakim załatwiają sprawę.
Wulkanizatorzy przyjmują że najcięższe na feldze jest miejsce z wentylkiem. Ale jakos tak wyszło na pustej tylnej feldze od mojej SV ki że wcale tak nie było :obity: Na przedniej prawie się zgadzało dla odmiany

Ostatnio edytowano 22 lut 2014, o 10:25 przez Rozkosmany, łącznie edytowano 1 raz

22 lut 2014, o 10:22
SV Rider

Rozkosmany napisał(a):
No to zgadzałoby się. Kiedyś obmyslili taki kropkowy kod na oznaczenie najlżejszego miejsca, najwyższej części a teraz widac olewają to trochę i maźnięciem pisakim załatwiają sprawę.

Pewnie tak.Pamiętam,że kiedyś były takie kółeczka średnicy ok pół cm

P lecaka

22 lut 2014, o 10:24
SV Rider

jacek sv1000 napisał(a):

Kiedys to były czasy, nikt na kropkach nie oszczędzał
:obity:

22 lut 2014, o 10:27
SV Rider

Rozkosmany napisał(a):
jacek sv1000 napisał(a):

Kiedys to były czasy, nikt na kropkach nie oszczędzał

Hehe.Piłeś coś? :mrgreen:

P lecaka

22 lut 2014, o 10:38
SV Rider

Mało tego. Na kropkach się nie oszczędzało a i chopy się nie kropowali :hahaha:

Nie, ale zajarałem sobie żeby lepiej gaźniki przeczyścić
:mrgreen:

A poza tym wszystko do dupy jest. Idziesz bracie na ulicy, oglądasz się za najładniejszą laską i przez to bańką w latarnie przydzwaniasz. A to sie bracie okazuje że to chłop :hmm:
Ta laska znaczy.
Niby wszystko pieknie ładnie, ale bez jaj do cholery
Coś nie tak jakoś :hmm:

A poza tym wszystko po staremu
Obrazek

22 lut 2014, o 11:34
SV Rider

Rozkosmany napisał(a):
Mało tego. Na kropkach się nie oszczędzało a i chopy się nie kropowali :hahaha:

Nie, ale zajarałem sobie żeby lepiej gaźniki przeczyścić
:mrgreen:

A poza tym wszystko do dupy jest. Idziesz bracie na ulicy, oglądasz się za najładniejszą laską i przez to bańką w latarnie przydzwaniasz. A to sie bracie okazuje że to chłop :hmm:
Ta laska znaczy.
Niby wszystko pieknie ładnie, ale bez jaj do cholery
Coś nie tak jakoś :hmm:

A poza tym wszystko po staremu
Obrazek

No to :piwo: dla Ciebie.
Ja mam podobne spostrzezenia,wiec cos w tym jest

P lecaka

22 lut 2014, o 13:18
SV Rider

Moto: FZ1 2008 Naked
Cześć.
Cholera. Nie wiedziałem czy odkopać temat o synchro czy może quick tip da radę.

Zrobiłem regulację STV, STP, Synchro( na U-rurkę), Fast Idle wdg instrukcji, w ramach obczajenia tematu gdyż oczekuję na nowe wydeszki.
Obecnie na chamskim mufflerectomy, po regulacji poprawiła się charakterystyka dołu ale też strzela przy redukcjach gdy jeżdżę na wolnych obrotach.

Moje pytanie - który parametr mogę zmienić by tak nie strzelało?
(TP ustawiłem tak by kreska szła na "-c00" przy 1400 obrotów.)

Czy warto zrobić PAIR removal?

22 lut 2014, o 13:26
SV Rider

Moto: sv100s 2003
no z tego co kojarzę to usunięcie pair pomaga i mniej strzela a raczej sporadycznie. o ile pamiętam to nawet jest temat o tym na forum.

edit: i w nawiazaniu do wcześniejszego posta dot. obciążników - 50 g na tylnej feldze, powiedzcie mi czy możliwe że powodem może być wymiana łożysk na nowe w których dołożyłem dość dużo smaru do wewnątrz łożysk..... może ciężej chodzi albo smar się nie rozsmarował w łożysku, wiem że to trochę kosmiczna teoria ale wolałbym wiedzieć czym to jest spowodowane...

22 lut 2014, o 13:33
Zobacz profil WWW
SV Rider

Ok. Dzięki
Uświadomiłem sobie, że śmiecę. Sorki.
Odgrzebie sobie te usunięcie PAIR

EDIT: W rurkę między zaworkiem PAIR a obudową filtra wsadziłem kawałek pręta fi10 i zacisnąłem opaską.
Po przejażdżce stwierdzam
Obrazek
Na trasie 25km strzeliło mi dwa razy przy "agresywnym" hamowaniu silnikiem. Tak się zastanawiam tylko jak będzie z nowymi puchami i czy po całkowitym usunięciu PAIR byłoby jeszcze lepiej :hmm:
...hmm PC pewnie by załatwił sprawę

22 lut 2014, o 13:54
SV Rider

albo carry z forum:P

22 lut 2014, o 18:31
Zobacz profil WWW
SV Rider

albo carry z forum:P

Ale nie ma (chyba) K3 jeszcze w ofercie :(

22 lut 2014, o 20:24
rowerzysta

Moto: sv 650
Witajcie, czy podczas sprawdzania luzów zaworowych konieczna jest wymiana uszczelek pokrywy zaworów ? Szukałem ich teraz na necie i za chiny nie mogę znaleźć do sv 650n k4.

23 lut 2014, o 16:32
motocyklista

Moto: SV1000N 2k4
W larssonie nie ma? Wymiana zalecana przez serwisowke, w praktyce zalezy od tego jak sie z nia wczesniej obchodzono, ale zazwyczaj nie ma potrzeby wymieniac.

Wysłano z telefonu, nie licz na polskie znaki.

23 lut 2014, o 18:47
SV Rider

ogólnie to powinno się wymienić te uszczelki, ale ja u siebie zostawiłem stare i jest ok, nic nie cieknie. zobacz na www.sklepmotocyklowy.pl
tam chyba mieli.

23 lut 2014, o 20:20
Zobacz profil WWW
SV Rider

To ja już ze trzy razy powinienem wymieniać :obity:
Dobrze na gumę robi umycie jej płynem do garów i wysmarowanie wazeliną, wymiętolić i jak nowa (dla oponentów wazelina absolutnie nie jest szkodliwa dla gumy. Odzyskuje spręźystość i miękkość od niej (nie tylko :obity: guma) )

Jeszcze taki myk jeden jest z wazeliną gdy np. jakiś kruciec z gumy zrobiony stwardniał na dechę i grozi że sie połamie. Wetknąć w wazelinę i podgrzać do o 70-80 stopni. Tak potrzymać trochę i na drugi dzień znowu podgrzać. Guma zrobi sie jak nowa.

23 lut 2014, o 20:24
rowerzysta

Moto: sv 650
Więc pewnie i ja nie wymienię jeśli będą w dobrym stanie. Wysmarować wazeliną techniczną mam rozumieć ? Wysmarować, odczekać jakiś czas wytrzeć i wtedy zakładać czy z warstwą wazeliny od razu założyć ?

23 lut 2014, o 21:01
SV Rider

Lepiej kosmetyczną :obity: Działa jak balsam na zmęczona gumę. Posmaruj, poczekaj, wymasuj, wygnieć. Trochę wazeliny wsiąknie a resztę wytrzesz szmatką i wsio.
(tylko nie maż po tym jakimiś silkonami czy innym gównem jak wiekszość speców od siedmiu boleści)

ED:

Pytanie:

Czy ktoś z was obczajał może czy da się obejść, zasymulować czy tez najlepiej wogóle wywalić elektryczne sterowanie w amortyzatorach skrętu do Hondy ?
I wogóle czy dane posyła jej komputer czy działa on autonomicznie ?

23 lut 2014, o 23:10
motocyklista

Moto: SV 650 N 2001
Siemanko nie doszukałem się na forum w serwisówce foto kiepskiej jakości więc mam pytanie do bardziej zaawansowanych, którą śrubą reguluje się skład mieszanki? Byłem na analizatorze spalin i lambda wyszła w przedziale od 2,5 na wolnych do 3,5 przy około 3k obr/min. więc mieszanka uboga. Gaźniki wyczyszczone świece zmienione, synchro zrobione filtr powietrza ma około 4kkm.

24 lut 2014, o 13:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14272 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 407, 408, 409, 410, 411, 412, 413 ... 714  Następna strona