Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 29 gru 2024, o 11:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Sv650s we dwoje 
Autor Wiadomość
pieszy

Moto: jeszcze nie mam
Post Sv650s we dwoje
Tak jak w tytule, mam pytanie do wszystkich ktorzy przewozili kogos na tylnim siedzeniu sv-ka po 2003r o wypowiedz, jak sie z takim obywatelem podrozuje. Co na ten temat sadza plecaki te male jak i duze? Mam zamiar czasem wziac kogos na moto o wzroscie 178cm w podobnej wadze do mojej 75-80kg. Moja wysokosc 181. Svka poradzi sobie? Jezdziec tez? ostatnio z ta osoba jezdzilem na gsxr600 z 99r i bylo w miare wygodnie. Ciekaw jestem jak jest tutaj a porownac nie moge bo motocykla jeszcze nie mam zakupione. Przepraszam za brak polskich liter - pisane z telefonu.

6 mar 2014, o 20:22
motocyklista

Moto: Speed Trufla 1050
Post Re: Sv650s we dwoje
svka sobie poradzi, nie ma bata aczkolwiek jest różnica w osiągach ;) co do komfortu dla mnie dwója, niestety motocykl turystyczny z wygodnym siodłem plus dobrym ugięciem kolan i ochroną przed wiatrem to to nie jest :D ja nie polecam ;)

6 mar 2014, o 20:25
rowerzysta

Moto: SV 650N 2003
Na krótkich trasach do 150km w jedna stronę jest w miarę ok, natomiast powyżej plecak dostaje po tyłku, plecach i nogach- przynajmniej tak było z moim. Im wyższy i cięższy plecak tym mniejszy komfort dla niego i dla Ciebie.

7 mar 2014, o 00:44
SV Rider

Moto: KLE-kot
Jeżdżę czasami z plecakiem, ok. 165 cm wysokości i 55 kg wagi. Moto prowadzi się OK (choć odczuwalnie gorzej niż solo), jeśli chodzi o komfort to jest tak sobie. Po dłuższych trasach plecaczek narzeka na ból w kolanach. Przy hamowaniu plecaczek zsuwa się na mnie, ale to pewnie wina tekstylnych spodni.
Zabrałem raz jako pasażera kumpla, jakieś 90 kg wagi, tylny amor skręcony na jakieś 4/5 "skali" (nie pamiętam teraz ile klików). Przy prędkościach mniejszych niż 20 manewrować się nie dało, moto żyło własnym życiem...

7 mar 2014, o 01:58
SV Rider

Moto: gsxr1000 k8,mz 251
Goccolo napisał(a):
Jeżdżę czasami z plecakiem, ok. 165 cm wysokości i 55 kg wagi. Moto prowadzi się OK (choć odczuwalnie gorzej niż solo), jeśli chodzi o komfort to jest tak sobie. Po dłuższych trasach plecaczek narzeka na ból w kolanach. Przy hamowaniu plecaczek zsuwa się na mnie, ale to pewnie wina tekstylnych spodni.
Zabrałem raz jako pasażera kumpla, jakieś 90 kg wagi, tylny amor skręcony na jakieś 4/5 "skali" (nie pamiętam teraz ile klików). Przy prędkościach mniejszych niż 20 manewrować się nie dało, moto żyło własnym życiem...

to tak jak mz-ta , poniżej 20 jak sie z pasażerem jedzie, to na koło stawia przy nawet nie gwałtownym dodaniu gazu :mrgreen:

7 mar 2014, o 06:26
pieszy

To mnie pocieszyliście koledzy.. Na sradzie łatwo nie było, zwłaszcza przy małych prędkościach i trzeba było się bardzo pilnować by nie wyłożyć maszyny. Nogi kierowcy zgięte jeszcze bardziej i pozycja intensywniej pochylona, jak to na typowym plastiku. Myślałem że może tu będzie porównywalnie lub choć troszkę lepiej :) Brat na tym GSXR600 z żoną zrobił trasę Puławy -> Solina ; Solina -> Puławy jednego dnia czyli jakieś 600km. Teraz się z tego śmieją bo wracając do domu płakali że są barankami i dupa odpada, nadgarstki bolą, kolana złamane, przemoknięci - bo i deszcz ich złapał.

A hamowanie awaryjne pewnie tak samo wygląda na każdym sprzęcie, pasażer leci do przodu wciskając kierowcę w zbiornik i przed moto.

7 mar 2014, o 07:06
motocyklista

Moto: sv650s2007
Sv daje rade, wszystko ok, trzeba tylko dobrać plecak do jeźdźca tzn. plecak musi iść za jeźdźcem a nie bać się. Sprawdzone im szybciej tym lepiej czuć dobry plecak w zakrętach

7 mar 2014, o 20:22
motorowerzysta

Moto: sv650s
Czasami zdarzało mi się, że braliśmy z chłopakiem moją SV i jeździłam z nim jako plecak np. gdy jego moto było w serwisie.

Dla pasażera jest w miarę wygodna, komfort porównywalny do F4i, w miarę miękko w tyłek, pozycja nie katastrofalna. Dość wysoko się siedzi, wąski zadupek i ogólnie motocykl z tej perspektywy sprawia wrażenie jakiejś 125 dla mnie, ale może dlatego, że mam 173cm wzrostu. Kierowca może mieć nawet plecak i jest ok ale jak już ja mam go mieć to jest gorzej, po jakimś czasie plecy bolą ;) Nie umiem powiedzieć czy podwiewa czy nie bo zawsze jestem dobrze ubrana a ciuchy turystyczne załatwiły sprawę na zawsze. Ogólnie z wiatrem nie ma tragedii, nigdy nie narzekałam, nawet w jeansach.

Dla kierowcy: mówi, że prowadzi się tak samo jak każde inne moto tylko z plecakiem :obity: Ale ogólnie nie narzekał nigdy, w dalsze trasy to wiadomo, nie jest to szczyt wygody dla dwojga ale na krótkie dystanse jest w sam raz.

SV z pasażerem czy bez i tak jest zajebista!

7 mar 2014, o 22:11
SV Rider

Moto: suzuki sv 650S 99r.
tygrysek0706 napisał(a):
Sv daje rade, wszystko ok, trzeba tylko dobrać plecak do jeźdźca tzn. plecak musi iść za jeźdźcem a nie bać się. Sprawdzone im szybciej tym lepiej czuć dobry plecak w zakrętach

dokładnie tak! Isra tylko nie przestrasz pasażera przy pierwszych jadach bo straci zaufanie i będziesz czuł nerwowość na każdym motocyklu, nawet tym na którym się dobrze jeździ we dwoje ;)

www.logo-ratio.pl

8 mar 2014, o 00:25
Zobacz profil WWW
pieszy

Plecak odpowiednio zmotywowany. Jakies pol roku temu mielismy glebe. Nic sie nie stalo tylko pare siniakow plus urwany set i cos tam z gaznikiem ze moto zalewalo. Jechalismy jakies 20-40km/h i trzeba bylo hamowac awaryjnie. Do tej pory zastanawiam sie czy najpierw kolo zblokowalo czy plecak polecial na mnie. Wywrotka na bok z poderwaniem tylniego kola. Teraz jakos inaczej podchodze do mozliwosci posiadania ABS w motocyklu. Wąsko na tylnim siedzeniu to fakt, bo przymierzalem sie. Nogi ugiete, ale w sumie nie pamietam jak bylo na poprzednim moto:) W sumie dziewcze juz mi powiedzialo ze nie wazne jaki wybiore to juz zdala sobie sprawe ze wygodnie jej nie bedzie, a pod koniec tamtego sezonu po tej wywrotce jakis czas uznala ze szkoda ze juz zima i nie pojezdzimy :)

8 mar 2014, o 12:37
SV Rider

Moto: SV 650s `03
jeżdzę czasem z plecakiem 50 kg, totalny luz; kiedyś jechałem z kumplem- kawał chłopa- ponad 100 kilo, na 1 i 2 ruszałem jak zwykle- do tego było ślisko- ma niezapomniane przeżycia, mi też się parę razy ciepło zrobiło

9 mar 2014, o 00:03
SV Rider

Moto: Aprilia Shiver 750
ja jeżdzę głównie z plecakiem po mieście (55 kg), bardzo dobrze się suzi (S) prowadzi ale nie wyobrażam sobie pojechąć w długą trase bo chyba plecak nie miałby za wygodnie.

9 mar 2014, o 10:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 12 ]