Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 11 sty 2025, o 23:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Customowe akcesoria od Devil Toys Bikes 
Autor Wiadomość
motocyklista

Moto: SV650N 2001
Post Customowe akcesoria od Devil Toys Bikes
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

więcej części i innych ciekawych rzeczy na FB:
https://www.facebook.com/deviltoysbikes

a kupić można tu:
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=34826001

2 kwi 2014, o 09:38
chachar

Moto: Brak
Post Re: Customowe akcesoria od Devil Toys Bikes
jakim slowem mozna by to okreslic...? chaupnicze akcesoria?

2 kwi 2014, o 10:48
SV Rider

Moto: SV650N AD2000
Ta pokrywka z pleksji nie najgorsza, choć mam wątpliwości co do jej działania, skoro usunięta została membrana utrzymująca stałą objętość w zbiorniczku...
Lusterka też nawet ok. Najgorsze jest właśnie to "chałupnicze wykonanie".

2 kwi 2014, o 12:04
SV Rider

Moto: SV650s k6
sety wentylowane :D?
mnie sie niestety nie podoba

2 kwi 2014, o 12:25
SV Rider

Moto: Sv 650N k3/mts1200
Kupiłem podnóżki od nich, ale oryginalne ;)
Jak będziecie mieć dzwignie w dobrej cenie, napewno będzie na nie branie.

2 kwi 2014, o 12:51
SV Rider

Moto: SV650s '00
Jeb!! ceny tez maja niezle... chyba tez bede palil z nierdzewki te blaczki z otworami na sety i pociskal za 160 :D

A sety tez super :D

2 kwi 2014, o 13:30
SV Rider

Inkling napisał(a):
Ta pokrywka z pleksji nie najgorsza, choć mam wątpliwości co do jej działania, skoro usunięta została membrana utrzymująca stałą objętość w zbiorniczku...
Lusterka też nawet ok. Najgorsze jest właśnie to "chałupnicze wykonanie".

Inkling nieznasz sie w instrukcji oslony jest napisane zeby co 200km odkrecac srubke w celach wyrownania cisnien powstajacego podcisnienia w zwiazku ze zuzywaniem sie klockow...

2 kwi 2014, o 13:32
SV Rider

Moto: SV650N AD2000
:D A może, nie czytałem instrukcji :)

2 kwi 2014, o 13:38
SV Rider

Moto: SV1000S 2003
Jak to wygląda i jak jest zrobione każdy widzi i ktoś nad tym siedział i to zrobił własnoręcznie i to się ceni.
Siedzenie przed kompem i wyśmiewanie jak to robicie to jest dopiero żenada. Typowo polskie..żałosne

I bez urazy!

A lusterka wypas i może sobie kupię...

P.S. Piszę się pleksi a nie pleksji...

P lecaka

2 kwi 2014, o 15:10
SV Rider

to jak podziurawie ten kawalek metalu w setach wiertarka to tez nikt nie bedzie mogl powiedziec ze beznadziejne, bo zrobilem to recznie? no bez przesady.

2 kwi 2014, o 15:16
motocyklista

Jak kolega jacek już zaznaczył, żałośni są ludzie którzy krytykują mnie za to że sam coś wymyśliłem i sam to wykonałem (zróbcie lepsze, szybciej i taniej i wtedy pokażcie jacy z was kozacy) a co do jakości i ceny to nie widzę odstępstw od produktów innych firm, no ale oczywiście wasza polska polskość podpowiada wam że jak ktoś zrobił to samemu to powinien wam to dać i dopłacić za to że łaskawie zechcieliście zamontować do swojego moto, albo się nie wychylać przed szereg!
No ale jak jest zrobione w chinach na frezarce kosztem 5 zł to chętnie zapłacicie za to 500

2 kwi 2014, o 16:18
SV Rider

zamiast sie oburzac to trzeba posluchac zastrzezen i przyjac na klate. Jak mi sie cos nie podoba albo widze jakies minusy to nie bede udawal ze jest piekne. To tak jakbys nie mogl skrytykowac druzyny pilkarskiej bo przeciez sie nameczyli biegajac! A szejkowie wykupili pilkarzy do PSG i jakos wszystkim pasuje.

2 kwi 2014, o 16:33
SV Rider

Moto: Versys; SV650N
Otwory wiercisz na stołowej? Chyba używasz za dużego docisku albo za małych obrotów, bo albo zdjęcia przekłamują, albo te "fazowanie" krawędzi otworów jest delikatnie nierówne (widać dobrze na pokrywie zbiorniczka). Ogólnie duży plus za własną robotę. Nie wiem, czy oglądaliście filmy trollskiego jak wykonuje własnoręcznie doskonałe noże. I nie wyglądają jakby wyszły spod maszyny CNC itp. ale w tym ich urok.

Fanem takiego stylu jaki prezentują rzeczy robione przez tilk8 nie jestem, ale życzę sukcesu, bo klienci zapewne się znajdą.

2 kwi 2014, o 17:03
SV Rider

tilk8 napisał(a):
Jak kolega jacek już zaznaczył, żałośni są ludzie którzy krytykują mnie za to że sam coś wymyśliłem i sam to wykonałem (zróbcie lepsze, szybciej i taniej i wtedy pokażcie jacy z was kozacy) a co do jakości i ceny to nie widzę odstępstw od produktów innych firm, no ale oczywiście wasza polska polskość podpowiada wam że jak ktoś zrobił to samemu to powinien wam to dać i dopłacić za to że łaskawie zechcieliście zamontować do swojego moto, albo się nie wychylać przed szereg!
No ale jak jest zrobione w chinach na frezarce kosztem 5 zł to chętnie zapłacicie za to 500

Masz racje kolego tylko postaw troche na estetyke lusterka masz fajne podobaja mi sie zwlaszcza te w ksztalcie zelaska te czarne ... mowie powaznie.
Motocyklisci kupuja oczami wez te sety skrecane ztych blaszek aluminiowych daj te blaszki do anodowania...
jestes z gliwic na zawiszy czarnego jest gosciu co to robi...
tulejki w srodku zostaw srebrne albo najlepiej tez je anoduj tylko na srebrno... srubki kup imbusowe ale z lbem kulistym z nierdzewki... wygladac bedzie super... i co wazniejsze bedzie wygladalo na 200zl roboty...

te blaszki dziurkowane daj do malowania proszkowego czarny lub srebrny na zamowienie ... proszek ladnie zakryje rysu i zadziory po obrobce

2 kwi 2014, o 17:54
SV Rider

Moto: X11
Coś to a'la steam punk :hmm: Jeśli ja miałbym coś doradzić to jeśli już śruby A2 z łbem walcowym to zeszlifować górę z napisani i wypolerować na połysk. Trochę mnie drażnią też te mosiężne śruby na płaski śrubokręt. Pomysły masz ciekawe, dostęp do narzędzi też, jak dobrze tym pokierujesz to odbiorcy się na to znajdą. O ile ktoś robiący custom będzie leniwy i nie zrobi swojego ;)

2 kwi 2014, o 18:38
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
Mi się podoba. A lusterka to po prostu bomba -> zobaczcie na FB!

Jedynie co bym zmienił to mocniej wyszczotkował te oparcia dla pięt do setów , tak to ok!

spazz napisał(a):

Słowo "custom", mówi to coś? ;)

2 kwi 2014, o 19:18
motocyklista

Genem napisał(a):
zamiast sie oburzac to trzeba posluchac zastrzezen i przyjac na klate. Jak mi sie cos nie podoba albo widze jakies minusy to nie bede udawal ze jest piekne. To tak jakbys nie mogl skrytykowac druzyny pilkarskiej bo przeciez sie nameczyli biegajac! A szejkowie wykupili pilkarzy do PSG i jakos wszystkim pasuje.

Ale oczywiście, krytykuj, tylko niech to będzie coś sensownego, a przede wszystkim niech nikogo nie obraża. Bo napisać coś w stylu ,,strzelił parę dziór wiertarką i chce zbić miliony" albo ,,ch...jowe, bo mi się nie podoba" to każdy potrafi, ale coś zrobić to już nie

to twój komentarz:
,,to jak podziurawie ten kawalek metalu w setach wiertarka to tez nikt nie bedzie mogl powiedziec ze beznadziejne, bo zrobilem to recznie? no bez przesady"

otóż wyobraź sobie że tak nie było, a było tak że zacząłem od pomiarów, zrobiłem szablony, wyciąłem to co chciałem z arkusza blachy, obrobiłem, znowu pomierzyłem, powierciłem, znowu obrobiłem, przymierzyłem kilka razy, kilka razy poprawiłem, na końcu wyszczotkowałem i poprawiłem szlif ręcznie i rysy są dlatego że tak miało być. Zajęło to kilka godzin, więc zanim następnym razem zjedziesz kogoś bo zrobił coś sam, to najpierw sam spróbuj, a gwarantuję ci że ci się nie uda, a przynajmniej nie za pierwszym razem

a to komentarz innego ,,inteligenta":
,,jakim slowem mozna by to okreslic...? chaupnicze akcesoria?"

to co mam otworzyć fabrykę żeby zrobić kilka części? no błagam, sory za szczerość ale taki jestem a jak widzę taką głupotę to mi się ciśnienie podnosi.

Pokażcie co Wy potraficie, a potem się czepiajcie innych.
Wszystkim innym dziękuję za opinię i słowa uznania.

Co do jakiś tam niedociągnięć, bo takie są i sam najlepiej o tym wiem, to po pierwsze nie mam komputerowo sterowanych obrabiarek a po drugie na zdjęciach jest to co robiłem dla siebie i osobiście nie przeszkadzają mi rysy które widać przez lupę, a szkoda mi czasu na pierdzielenie się z tym bo to dokłada czasu do wykonania. Dla klienta nigdy nie zrobiłem żadnego bubla, jeśli za coś biorę pieniądze to jest to i dobre i ładne i działające

Widzę też że nurtują was domysł ,,czy to działa", oczywiście że działa, wszytko co jest na sprzedaż sam przetestowałem podczas jazdy, inne części czekają na testy.

2 kwi 2014, o 19:20
SV Rider

Moto: H2 / RSV4 Factory
tilk8, a myślałeś może nad customowym mocowaniem wydechu zamiast setu pasażera, który go trzyma?

2 kwi 2014, o 19:28
SV Rider

tilk8 napisał(a):
Ale oczywiście, krytykuj, tylko niech to będzie coś sensownego, a przede wszystkim niech nikogo nie obraża.

co do tego to "sory za szczerość ale taki jestem" i nie wydaje mi sie zebym Cie obrazil ;)

tilk8 napisał(a):
to twój komentarz:
,,to jak podziurawie ten kawalek metalu w setach wiertarka to tez nikt nie bedzie mogl powiedziec ze beznadziejne, bo zrobilem to recznie? no bez przesady"

otóż wyobraź sobie że tak nie było(...)

a co do tego to zle zrozumiales, bo nie chodzilo mi o to, ze Ty tak zrobiles tylko o to, ze nie ma co sie zachwycac nad kazda reczna robota, bo sie ktos napracowal. Mogl sie napracowac i zrobic gowno i nikt go nie bedzie chwalil, to chyba oczywiste :)

I tak dla wyjasnienia: szanuje Twoja prace, narobiles sie troche, ale duzo rzeczy mozna jeszcze poprawic zeby bylo wow ;)
mnie sie nie podoba, ale jest dobrze i na pewno bedzie lepiej jak wezmiesz do serca rady kolegow.
Z mojej strony tyle :piwo: :piwo:

2 kwi 2014, o 19:37
chachar

Moto: Brak
Słoniu napisał(a):
Mi się podoba. A lusterka to po prostu bomba -> zobaczcie na FB!

Jedynie co bym zmienił to mocniej wyszczotkował te oparcia dla pięt do setów , tak to ok!

spazz napisał(a):

Słowo "custom", mówi to coś? ;)

wydaje mi sie ze tak.
np takie czesci:

Obrazek

widzisz roznice miedzy tym co kolega wystawil?

2 kwi 2014, o 20:06
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona