Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Customowe akcesoria od Devil Toys Bikes
Autor |
Wiadomość |
jurasq
SV Rider
Dołączył(a): 8 mar 2013, o 09:10 Posty: 347 Lokalizacja: Wrocław / Bydgoszcz
Moto: SV650S k6 YHH
|
Re: Customowe akcesoria od Devil Toys Bikes
Te lusterka całkiem spoko, szczególnie na miasto jak komuś puszka zajedzie Reszta wygląda jakby była nadal w fazie produkcji, brak im wykończenia.
2 kwi 2014, o 20:31 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
Takie części to jest produkcja wielkoseryjna, a nie custom.
|
2 kwi 2014, o 20:33 |
|
|
tilk8
motocyklista
Moto: SV650N 2001
|
no jak widać nie widzisz różnicy xD i nie dyskutujmy o gustach, ja lubię taki styl, jest tak jak miało być, nie wszystko musi błyszczeć jak choinkowe obwieszone choppery, całość będzie zgrana, możecie to nazwać steampunk jak wam się podoba takie określenie, nie próbujcie być mądrzejsi niż jesteście bo wam nie wychodzi, postanowiłem jeszcze bardziej podrażnić się z nadwiślańską ideologią i wrzuciłem taki temat: http://www.svforum.pl/viewtopic.php?f=9&t=13369&view=unread#unread
Ostatnio edytowano 2 kwi 2014, o 20:47 przez tilk8, łącznie edytowano 1 raz
|
2 kwi 2014, o 20:40 |
|
|
spazz
chachar
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:29 Posty: 2311 Lokalizacja: Oberschlesien
Moto: Brak
|
Jest jeszcze jedna roznica.. :-)
_________________ CHŁOP BEZ POLERKI JEST JAK MIĘSNY BEZ WINERKI!!!
|
2 kwi 2014, o 20:43 |
|
|
jurasq
SV Rider
Dołączył(a): 8 mar 2013, o 09:10 Posty: 347 Lokalizacja: Wrocław / Bydgoszcz
Moto: SV650S k6 YHH
|
po to jest forum dyskusyjne aby rozmawiać o gustach jeżeli nie interesuje Cię opinia innych to dla swojego dobra odstaw internet bo to straszne miejsce, jest tam naprawdę masa bardzo złych ludzi którzy są na tyle bezczelni by swobodnie wyrażać swoje opinie
2 kwi 2014, o 20:54 |
|
|
Rozkosmany
SV Rider
Dołączył(a): 21 sie 2013, o 21:06 Posty: 2164 Lokalizacja: Crewkerne
Moto: SV 650S
|
OK. Wprawdzie dorabianie tajli do moto to nie moja bajka. Niemniej dłubało się to i owo. Własciwie to nawet fajnie się złożyło bo przypomniałem sie zegarkowcom po kilku latach nieobecności Oczywiście ogromnie dużo brakuje im do ideału. No więc Viking, mój pierwszy zegarek : Ahti mój drugi zegarek : Zrobiłem kilka innych, ale forum zegarkowe pozmieniało się, cos tam ze starości już gdzieś się zapodziało itd.... tilk8 Nie masz co sie unosić. Bo jak juz tu było, krytyke trza brac jako naukę. Każdy z nas jest w czymś lepszy niz ktoś inny. Każdy z nas jest też w czymś gorszy od innych. Nie odzywam się oczywiście żeby skrytykowac to co zrobiłeś. Bo np. lusterka masz zajebiste, ale ta śrubka psuje odlotowy projekt. Jeżeli ma na kims zrobic wrażenie to musi byc Jak nienagannie ubrana i umalowana laska. Nie ma miejsca na makijaż z wczoraj, albo brudne buty. Musi byc na tip-top wszystko i wtedy jej klasa wyskakuje w górę. Tak więc usmiech na twarz i do boju
|
2 kwi 2014, o 21:01 |
|
|
malkolm
rowerzysta
Moto: SV650S 2002
|
Lusterka ciekawe, te czarne ładniejsze ale podnóżki jakoś zupełnie mi nie podchodzą
|
2 kwi 2014, o 21:05 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Masz chłopie talent Niewiele osób potrafi samodzielnie zrobić coś z niczego. A marudom polecam spróbować własnych sił w warsztacie. Szybko można wtedy zweryfikować co jest łatwe, co jest trudne i jak się ilość włożonej pracy przekłada na cenę...
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
2 kwi 2014, o 21:26 |
|
|
Rozkosmany
SV Rider
|
Ilośc włożonej pracy najczęściej >nijak< przekłada się na cenę. Jeżeli cos jest w powiedzmy jakości 95% to żeby było 96% trzeba 10 razy więcej pracy. Żeby osiagnęło 97% to nawet lepiej nie liczyć. Dlatego jak ktoś już napisał> szlify i malowania < są prostym sposobem na osiagnięcie 99% bez większego wysiłku ps: właśnie natchneło mnie jak zrobić >turystyczne < podnóżki do Suzy
|
2 kwi 2014, o 21:39 |
|
|
Pedros
Łowca
Moto: Perła - Smerf
|
mi się podoba ta dźwignia hamulca Jeśli jest nie zniszczalna na jaką wygląda to tu jest furtka do sukcesu i żeby przypasiła do seryjnej Reszta nie jest w moim stylu - to tak dla ogółu
_________________ JEŚLI KIEDYKOLWIEK BĘDZIE CI ŹLE, BĘDZIESZ MIAŁ PROBLEM, BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ MOJEJ POMOCY, TO PAMIĘTAJ NIE DZWOŃ DO MNIE
|
2 kwi 2014, o 23:10 |
|
|
luxuser
SV Rider
Dołączył(a): 19 gru 2012, o 01:03 Posty: 923 Lokalizacja: Roztocze
Moto: Kawasaki KLX300R
|
Jaka rybka przeżyje mi w Dot4?
_________________ Zamojska Grupa Motocyklowa http://www.moto-zamosc.pl
Biało-czarno-pomarańczowa pomarańcza - KTM
|
3 kwi 2014, o 10:35 |
|
|
Janek87
SV Rider
Dołączył(a): 19 sty 2013, o 13:58 Posty: 3738 Lokalizacja: Petrisvilla
Moto: X11
|
Przepraszam nie mogłem się powstrzymać
_________________ SV650 => X11
|
3 kwi 2014, o 11:00 |
|
|
Marpol
SV Rider
Moto: CBR 1000 RR
|
Mój znajomy miał właśnie takie samo akwarium z pojemniczka - trzymał tam 4 karpie
_________________ Hard Work Beats Talent.
|
3 kwi 2014, o 13:21 |
|
|
kisiel_krzychu
SV Rider
Dołączył(a): 25 lis 2012, o 20:43 Posty: 1795 Lokalizacja: kościerzyna
Moto: sv100s 2003
|
część rzeczy od tilka mi się podoba a co do dyskusji w temacie i pierwszego posta tilk'a w jego temacie o jego moto to uważam że musi się nauczyć chyba przyjmowania na klatę cierpkich słów, bo czasami nikt teego złośliwie czasami nie pisze tilk, sam w pierwszym poście w temacie o moto prowokujesz tekstami pod zdjęciami to raz a dwa forum jest po to żeby wyrażać swoją opinię więc nie wiem po co te spinki. pozdrawiam,
_________________ SPRZEDAM MOJĄ SV1000s http://olx.pl/oferta/suzuki-sv-1000-s-d ... d198d58589[/color]
|
3 kwi 2014, o 20:54 |
|
|
Marpol
SV Rider
Moto: CBR 1000 RR
|
Oczywiście to co ja napisałem to tylko żart i mam nadzieję że Cie nim nie uraziłem Tilku osobiście pokrywa wygląda bardzo fajnie i mocno sie nad nią zastanawiam bo wiem jakie reakcje nią wywołam - jedyne pytanie czy nie matowieje od płynu ?
_________________ Hard Work Beats Talent.
|
3 kwi 2014, o 22:18 |
|
|
tilk8
motocyklista
|
No luźno, marudy, trzeba się z wami trochę podrażnić ;p heh, to ja mam się nie unosić, ale wy na moje unoszenie się reagujecie bardzo żywo xD na żartach się znam, po prostu nie lubię mądrali co to ,,wszystko wiedzą" ale nic nigdy sami nie zrobili (no jestem przeczulony na tym punkcie, takie skrzywienie zawodowe). Pokrywki nie matowieją, działają bo wykorzystałem odpowiedni materiał (nietani z resztą), nie trzeba przy nich nic kombinować. Rybki to fajny pomysł w gruncie rzeczy, sam zastanawiałem się co tam wciepnąć żeby się można było pogapić, dzięki za podpowiedź, lecę do zoologicznego. Wszytko co jest wystawione na aukcjach jest przetestowane i działa. Co do mosiężnych śrubek których się czepiacie, to właśnie specjalnie zmieniłem je z nierdzewnych imbusowych, moim zdaniem tak jest ładniej, a na zamówienie mogę zrobić nawet różowe
|
4 kwi 2014, o 09:37 |
|
|
tilk8
motocyklista
|
Nawet trzy, cena ,sposób produkcji i to że produkty rizomy może kupić każdy na całym świecie, więc nie zabłyśniesz nimi na zlocie ;p
|
4 kwi 2014, o 09:44 |
|
|
Rozkosmany
SV Rider
|
| | | | tilk8 napisał(a): No luźno, marudy, trzeba się z wami trochę podrażnić ;p heh, to ja mam się nie unosić, ale wy na moje unoszenie się reagujecie bardzo żywo xD na żartach się znam, po prostu nie lubię mądrali co to ,,wszystko wiedzą" ale nic nigdy sami nie zrobili (no jestem przeczulony na tym punkcie, takie skrzywienie zawodowe). Pokrywki nie matowieją, działają bo wykorzystałem odpowiedni materiał (nietani z resztą), nie trzeba przy nich nic kombinować. Rybki to fajny pomysł w gruncie rzeczy, sam zastanawiałem się co tam wciepnąć żeby się można było pogapić, dzięki za podpowiedź, lecę do zoologicznego. Wszytko co jest wystawione na aukcjach jest przetestowane i działa. Co do mosiężnych śrubek których się czepiacie, to właśnie specjalnie zmieniłem je z nierdzewnych imbusowych, moim zdaniem tak jest ładniej, a na zamówienie mogę zrobić nawet różowe | | | | |
tilk-u8 Bracie motonito. Przeczytałem twój post trzy razy. I niech mnie cegła na głowę zleci gdy będe bez kasku To odnosze wrażenie że na żartach to sie bracie nie znasz ani trochę. A zganianie takiej a nie innej reakcji na skrzywienie zawodowe to nic innego jak zwyczajna zarozumiałość. Inaczej tego nazwać nie mogę Ponadto jestes najzwyczajniej w świecie złośliwy. To jest oczywiście wyłącznie moje zdanie jakie sobie wyrobiłem wlaśnie po przeczytaniu twojego ostatniego postu. Jeżeli miałes zamiar oczekiwać samych pochwał po zamieszczeniu twoich dokonań to trzeba było inaczej to zupełnie napisać i podpisać zdjęcia. Np. takie lusterko wystrugałem : bach fota : wstawiłem mosiężną śrubkę bo mi sie podoba : z jakichś tam powoodów itd... wtedy każdy z czytających postawiłby się na twoim miejscu i chociaż w części oceniałby twoją miarą. A tak, no to wiesz. Ja dalej podtrzymam że lusterko ładne ci wyszło i w dalszym ciagu pozostane przy swoim zdaniu że mosiężna srubka tam nie pasuje. Oczywiście nie będe zamawiać w razie W u ciebie takiego lustereczka bo bez urazy. Ale z palcem w d.... dam rade sam takie zrobić. Przy czym uprzedzę, tego typu rozwiązania widziałem jeszcze w erze E. Gierka. Tak więc wątpię że zerżnę coś akurat z twoich prac.
|
4 kwi 2014, o 16:14 |
|
|
tilk8
motocyklista
|
No widzisz, taki niedobry jestem, widocznie mama mnie mało przytulała. To zrób te lusterka i pozdrów gierka. Za młody jestem, ale wydaje mi się że w tych latach nie było takich rozwiązań, a już na pewno nie było dostępu do takich materiałów (mówię o stopie aluminium 6061)
|
5 kwi 2014, o 09:34 |
|
|
kisiel_krzychu
SV Rider
Dołączył(a): 25 lis 2012, o 20:43 Posty: 1795 Lokalizacja: kościerzyna
Moto: sv100s 2003
|
tilk szczerze mówiąc czekałem na twoją odpowiedź, jest taka jak myślałem. . . .
_________________ SPRZEDAM MOJĄ SV1000s http://olx.pl/oferta/suzuki-sv-1000-s-d ... d198d58589[/color]
|
5 kwi 2014, o 09:39 |
|
|