Witam, Problem wygląda następująco:
Rozpędzając się (biegi 1,2 ewentualnie 3) coś mi piszczy, ciężko to zlokalizować ale jak by z silnika tzn pod bakiem tam gdzieś, przy prędkości około 40km/h słyszę ewidentne popiskiwanie ale dzieje się rzecz dziwna bo gdy wrzucę wyższy bieg (i nie przyśpieszam a jadę cały czas stałą prędkością 40km/h) przestaje ćwierkać o.0
Nie dzieje się to tylko przy takiej prędkości ale raczej opisał bym to że zależnością są biegi. Słyszałem opinie że możliwe że mam za mało oleju w skrzyni (gdzie to sprawdzić, jaki olej kupić i gdzie wlać).
Przy okazji spytam co z chłodnicami, od zeszłego roku nie tykałem ich (od czasu jak kupiłem moto) gdzie posprawdzać płyny, jakie zakupić i gdzie podolewać lub ewentualnie zlać stary i wlać nowy, (woda, olej itp).
Wymieniony mam silnikowy, filtr oleju i olej w lagach, przesmarowany biały łańcuch ale piszczy i piszczy, i nie tyle że się martwię ale jest to irytujące... i jak sądzę oznacza ten dźwięk że coś jest nie tak jak być powinno... a wole teraz naprawić jak się coś do końca spartaczy...
Mam nadzieje że mi pomożecie bo mechanikiem nie jestem, samoukiem jedynie