Re: Wariacje na temat prądu sv650s gaźnik
Z tego co pisali w tym wątku nie powinno być problemów z trwałością. Się zobaczy.
Jeżeli chodzi o gabaryty to wyszło 119mm długości, 61mm szerokości, 102mm wysokości razem z konektorem. Masa około 900 gramów.
Co do wydruku to strasznie długo to trwało - 14h, więc raczej produkcja masowa odpada. Po zrobieniu prototypu wyszły pewne wady projektowe. Może opracuję jakąś inną technologię, albo jak wszyscy po prostu polutuję ogniwa.
W pierwszym poście wątku gościu pisze o akumulatorze w układzie 4 cele szeregowo. U mnie jest dwa razy więcej. Mimo tego że większość ludzi pisze że używa z powodzeniem akumulatorów z 4 ogniw ja zdecydowałem że obniżenie pojemności do 1/4 ze standardowych 10Ah to trochę zbyt duże ryzyko. Ostatnio w związku z problemami z ładowaniem tyle razy motocykl dopychałem do domu że już nawet sąsiadów przestało to bawić...
Dzisiaj np. pchałem 5km bo pękła linka sprzęgła... Jak pchałem to jakieś 500m od domu wskoczyło mi pod koła stare babsko żeby mnie poinformować że motocyklem to się po chodniku nie jeździ... Skutek - motocykl przewrócił się na mnie - stłuczone kolano a w motocyklu kierunkowskaz. Ja to zawsze takie szczęście mam.