Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Układy wydechowe, tłumiki, przeloty i inne cuda...
Autor |
Wiadomość |
Hudini
rowerzysta
Dołączył(a): 12 paź 2014, o 23:29 Posty: 16 Lokalizacja: Katowice
Moto: SV650S K5
|
Re: Układy wydechowe, tłumiki, przeloty i inne cuda...
Hm...możliwe. Na tym zdjęciu tego nie ma, bo już ściągnąłem, ale jak zjechałem na pas awaryjny to całą felgę miałem owiniętą w wytłumienie. Możesz mi poradzić jak na przyszłość monitorować ubytki wytłumienia? Jestem świerzakiem w tych tematach, po zakupie motocykla odstawiłem go zaraz do serwisu na generalny przeglądy i wymianę w w zasadzie wszystkiego co mówili, że trzeba wymienić. O tłumiku nie wspomnieli...pewnie nie zwrócono na niego uwagi Co do nowego, to polecano mi jeszcze tłumiki Two Brothers. Co o nich sądzicie?
|
5 maja 2015, o 22:56 |
|
|
lasooch
SV Rider
Moto: TT1050
|
Fatalne wykonanie jak na poziom cenowy. Kosztują furmankę pieniędzy, na zdjęciach i z daleka wyglądają ładnie, ale jak się weźmie w rękę, to trąci tandetą. Tłumik szybko się rozszczelnia, nity łapią luzy, denko wlotowe/wylotowe potrafi się ruszać względem poszycia. Kilka egzemplarzy nowych i mało używanych przewinęło się przez moje ręce gdy pracowałem w ASO i stąd powyższa opinia. Za to dźwięk był rewelacyjny. Głośny i soczysty bas z db-killerem i ryk odrzutowca bez killera. Bez homologacji i bez szans na normalny przegląd
_________________ Triumph Tiger 1050 << bikepics
|
5 maja 2015, o 23:15 |
|
|
edzio
motocyklista
Dołączył(a): 28 lut 2010, o 10:18 Posty: 146 Lokalizacja: Modlin Twierdza
|
Jeśli tego rodzaju tłumik grzeje się jak wściekły to może sugerować że są już w nim puste przestrzenie .W rzędówce 4-ro cylindrowej najprawdopodobniej by się to nie stało a w Vałkach i singlach już żartów niema.Brak wytłumień nie pochłania fali uderzeniowej jaką generuje taka Vałka więc poszycie pracuje jak membrana i potrafi się stać to co stało się w twoim przypadku.Jeśli zwłok które Ci odpadły nie znalazłeś to będziesz musiał kupić drugi tłumik ale jeśli je masz to ten tłumik jeszcze można naprawić zakładając nowe poszycie z nierdzewki oraz nowe wytłumienia.
_________________ "EdHaust -Bo nie liczy się ilość a jakość decybeli".506436737,baloszek@wp.pl
|
6 maja 2015, o 06:04 |
|
|
Hudini
rowerzysta
Dołączył(a): 12 paź 2014, o 23:29 Posty: 16 Lokalizacja: Katowice
Moto: SV650S K5
|
Dzięki za informację. Czyli pozostaje mi szukać w dobrej cenie Leo Vince lub Mivv'a. Tego nie będę naprawiać, bo nie mam brakującej części - a nawet gdybym miał to nie wiem czy bym się zdecydował na jego naprawę. Na przyszłość będę bardziej zwracać uwagę na grzanie tłumika. Pewnie gdybym miał ten tłumik od nowości to bym zwrócił uwagę, że coś się zmieniło, a tak nie zauważyłem żadnej różnicy i myślałem, że to normalne, że zrobił się gorący.
|
6 maja 2015, o 11:31 |
|
|
Harry
rowerzysta
Dołączył(a): 24 paź 2010, o 16:23 Posty: 15 Lokalizacja: Bielsko-Biała
Moto: SV 1000S
|
Jestem na etapie kupna tłumików do mojej strzały:) zetknął sią ktoś z tłumikami hurric supersport? Chodzi mi tu głównie o jakoś wykonania, ale każda informacja będzie cenna.
_________________ Przeciwności losu rozganiaj kopniakami...
|
7 maja 2015, o 14:17 |
|
|
wolek
motocyklista
Dołączył(a): 15 lis 2013, o 16:35 Posty: 153 Lokalizacja: Gliwice
Moto: SV 1000 S k4
|
Witam, mam pytanie czy ma ktoś może na sprzedaż db killery do Leo Vince Sbk Evo 2 (SG 0321 0232). W czerwcu jadę do Austrii i obawiam się wtopy z zbyt głośnymi wydechami. Byłbym też wdzięczny za info kto może mi takie cuda zrobić,
_________________ http://www.bikepics.com/members/woleksv/04sv1000s
|
7 maja 2015, o 20:05 |
|
|
edzio
motocyklista
|
Podeślij mi na baloszek@wp.pl fotki wylotów spalin z Twoich tłumikach to zobaczę jakie są możliwości.Może coś w tej kwestii poradzę lub zapodam kontakty do konkurencji którą może będzie można męczyć o taką usługę.
_________________ "EdHaust -Bo nie liczy się ilość a jakość decybeli".506436737,baloszek@wp.pl
|
7 maja 2015, o 21:22 |
|
|
edzio
motocyklista
|
Ja dłubiąc przy tłumikach kilka lat i znając ich solidność wykonania w środku mogę polecić: Leo Vince Termingnoni Mivv Akrapovic Cała reszta robiona jest prze księgowych.Ale przyznaję też że nie znam wszystkiego co produkowane jest do motocykli na całym świecie. Do takiej V-ki jak twoja nie możesz kupić byle czego. Takowa specyfika silnika jest okrutna dla tłumików. Jeśli będą oszczędnie wykonane to albo je szybko wydmucha albo i je rozerwie jak kilka postów wcześniej. Można też kupić takowe niedrogo i odrazu po zakupie otworzyć ,sprawdzić jakość wykonania,poprawić co jest złe ,uzupełnić to czego niema i złożyć ponownie do kupy czyli poprawić fabrykę .Wtedy będzie wiadomo co mamy .Jak coś służę radą i pomocą.
|
7 maja 2015, o 21:32 |
|
|
tercero
motocyklista
Dołączył(a): 5 paź 2014, o 14:06 Posty: 227 Lokalizacja: Wrocław
Moto: SV650S 2008
|
Ukłonił bym się również w kierunku dominatora, ostatnio rozmawiałem z nimi na targach i owszem przyznali się że z pierwszymi tłumikami były problemy ale obecnie poprawili jakość ii udzielają 5 lat gwarancji na swoje produkty więc jeśli rzeczywiście jakość jest lepsza niż na początku to cena do jakości wychodzi bardzo pozytywnie Osobiście wolałbym akrapovica ale jako że na takowy nowy mnie nie stać zastanowię się nad dominatorem
|
8 maja 2015, o 16:58 |
|
|
trovao
SV Rider
Moto: GSXR 750 K6
|
Przerabiałem mojego scorpiona u Edzia. Fachura na całego, jak deklarował tak zrobił. Mówił że będzie bardziej basowy i jest. Co ciekawe, byłem teraz na MotoPopo na Poznaniu i zmierzyli mi 95,5dB @5500rpm Normalnie dbkillera nie musiałem zakładać .... miód !
_________________ Suzuki SV650S K5
|
14 maja 2015, o 00:19 |
|
|
radecki27
motocyklista
Moto: SV650S SK6
|
Nie żebym Edziowi reklamę robił, ale przerabiał mojego Leosia, a efekt -> dźwięk lepszy niż poprzednio - również basowy... może za sprawą, iż poprzednie poszycie było carbonowe...????, i jeszcze bez dbkillera również spełnia na torze normę głośności przy 4500rpm w okolicach 95 dB
|
14 maja 2015, o 10:23 |
|
|
pgj1213
SV Rider
Moto: sv650n 2004
|
Cześć wszystkim. Może pytanie nieco głupie ale z ciekawości (i nie tylko ) zapytam... Mam wtryskową SV 650 i chciałbym zrobić jej przelot... W gratach znalazłem również delikatnie wgięty ale dobry kolektor od SV gaźnikowej, przymierzyłem i wychodzi na to, że by podszedł bez większych problemów na mocowania i do tylnego cylindra. Kwestia jaka mnie zastanawia to przedni cylinder. Na oryginalnym kolanku brakuje około 20cm po prostej lini żeby połączyć wtryskowe kolanko z gaźnikowym kolektorem... Czy wystarczy tu dokupić, pomierzyć i dociąć rure i zmontować to w całość i będzie grało czy jest tu jakaś zagadka?? Jak by co mogę podesłać fotke jak to wygląda... Pozdrawiam
|
22 maja 2015, o 17:33 |
|
|
Inkling
SV Rider
Dołączył(a): 18 lip 2010, o 11:47 Posty: 2539 Lokalizacja: Częstochowa/Kraków
Moto: SV650N AD2000
|
|
22 maja 2015, o 17:55 |
|
|
Wojtek_92
rowerzysta
Dołączył(a): 16 maja 2015, o 10:08 Posty: 31 Lokalizacja: Kartuzy
Moto: SV650S 2012
|
Witam,
Mam pytanie jak było to sorki.
Posiadam suzuki sv 650s z 2012 roku. Myślę o zmianie wydechu np. na jaśka. Z tego co czytałem yoshimura robił tłumki do sv do roku 2010. Czy ktoś może wie czy one pasuje do dalszych roczników ? Ewentualnie czy watro inwestować / duża różnica ?
Dziękuje za odpowiedzi Wojtek
|
27 maja 2015, o 12:26 |
|
|
Poldi
motorowerzysta
Moto: SV 650 S K7
|
http://www.ebay.co.uk/itm/MOTORCYCLE-EX ... 1355000505? Mam Microna z napisem "Not for road use". Jakbym jechał za granicę to trochę się cykam. Czy jak nakleję takie coś na ten napis to będzie ok ? jak myślicie?
|
27 maja 2015, o 13:12 |
|
|
hubi199
SV Rider
Moto: Sv 650N k3/mts1200
|
Bardziej bym się przejmował głośnością puszki niż napisem.
|
27 maja 2015, o 15:09 |
|
|
Poldi
motorowerzysta
Moto: SV 650 S K7
|
Głośność mieści się w normach
|
27 maja 2015, o 16:35 |
|
|
pawel4x
motocyklista
Moto: Street Triple R
|
Ktoś może mi powiedzieć jaka jest różnica miedzy db-killerem takim zrobionym z tulejki i rurki, a takim zrobionym z płytki z dziurami. Mam nadzieje że wiadomo o co chodzi bo tak średnio to opisałem. Muszę dorobić DB killer do mojego leo, łatwiej byłoby mi dorobić taki z płytki, ale wole zapytać czy jeden jest lepszy od drugiego. Pozdro.
|
27 maja 2015, o 19:46 |
|
|
Arek1
SV Rider
Dołączył(a): 21 mar 2012, o 00:41 Posty: 2924 Lokalizacja: Bezrzecze/Szczecin
Moto: Bawaria...
|
Pisz do Edzia on wie wszystko
_________________ www.poomoc.pl
|
27 maja 2015, o 20:19 |
|
|
edzio
motocyklista
|
https://www.google.pl/search?site=&tbm= ... B600%3B439Zrób taki jest prościej i szybciej i tak sama jest skuteczny.
|
28 maja 2015, o 22:09 |
|
|