Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Sondaż powyborczy SVForum
Sondaż powyborczy SVForum
Autor |
Wiadomość |
Cezar
SV Rider
Dołączył(a): 29 lip 2015, o 06:23 Posty: 637 Lokalizacja: mapenzi
Moto: SV650s K7 we wiśni
|
Re: Sondaż powyborczy SVForum
A myślisz, że teraz będzie lepiej ? I obietnice spełnione będą ? Noooo......urodzony optymista (na PO nie głosowałem ). wymęczone z fona....
|
28 paź 2015, o 00:35 |
|
|
Dmnick
SV Rider
Moto: Kawasaki ZX-6R
|
Nic takiego nie napisałem . Jedynie chciałbym się dowiedzieć dlaczego tak ludzie głosują, bo rozumiem, że wybór był przemyślany i podparty argumentami. Ja mogę z każdego głosu się wytłumaczyć i uzasadnić swój wybór.
_________________ Motocyklista to stan umysłu.
Moja [s]SV'ka[/s] Ninja
|
28 paź 2015, o 00:58 |
|
|
tomek27
SV Rider
Dołączył(a): 27 gru 2011, o 21:35 Posty: 329 Lokalizacja: Wyszków
Moto: SV 1000S K3'
|
A ja mam nadzieję ze jeszcze trochę Korwin pożyje, zmieni się myślenie wielu Polaków i część elektoratu PIsu wyginie xD https://www.youtube.com/watch?v=YQsTXYQdM1wBo który polityk z takimi emocjami mówi o normalności w kraju... Wkażcie takiego z PoPISu czy Nowoczesnej
|
28 paź 2015, o 01:01 |
|
|
Słoniu
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 17:30 Posty: 5353 Lokalizacja: Legionowo
Moto: H2 / RSV4 Factory
|
A kto zabrania głosować tej reszcie społeczeństwa, której nie chciało się ruszyć śmierdzącej dupy z domu? Ja myślę, że wspomniani głupi ludzie w ogóle nie poszli do urn.
|
28 paź 2015, o 01:30 |
|
|
Rozkosmany
SV Rider
Dołączył(a): 21 sie 2013, o 21:06 Posty: 2164 Lokalizacja: Crewkerne
Moto: SV 650S
|
Mamy jak mamy i inaczej być nie mogło. Generalne wyniki wyborów zgadzają się z tymi które sobie wykombinowałem. Niestety. Ale ci co nie poszli to niech nie jęczą teraz że wszystko zacznie się od nowa. Nowe większe pomniki, nowe skakanie z zębami na wszystkich dookoła w imię historii. I nowe robienie bagna. Ale ta mniejszość która wygrała poszła solidarnie kupą do głosowania i teraz będzie jak Dyzma kiedyś powiedział siadając za biurkiem Noooo, teraz to ja wam pokażę
|
28 paź 2015, o 09:12 |
|
|
wer1207
SV Rider
Dołączył(a): 9 wrz 2015, o 11:07 Posty: 373 Lokalizacja: Warszawa
Moto: SV650S 2000
|
Niektórzy głosowali na cokolwiek, aby tylko nie głosować na PiS. Takich znam osobiście.
A o PO zdaje mi się najlepiej kogoś z zachodu Polski pytać.
_________________ Wojtek Z.
|
28 paź 2015, o 11:55 |
|
|
koroviov
SV Rider
Moto: SV650 SS
|
Wprowadziłem w domu demokrację. Dziadek i ja jesteśmy z zakupem węgla na zimę. Dzieci chcą cukierków, a żona z babcią żeby wziąć kredyt. Sąsiad mówi, że jak wezmę od niego samochód na raty to będzie mi się żyło lepiej. Teraz dyskutujemy kto będzie trzymał kasę.
_________________ Najlepszą metodą tunningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty.
|
28 paź 2015, o 12:18 |
|
|
Jankoś
SV Rider
Dołączył(a): 29 sie 2012, o 18:51 Posty: 1279 Lokalizacja: Wysokie Mazowieckie (okolice)
Moto: SV650S K3
|
Na wschodzie z ramienia PO w woj lubelskim mandat dostała Mucha a w lubuskiem Niesiołowski. O ile jestem w stanie jakoś zrozumieć ludzi popierających program PO i głosujących na tę partię to za chol*** nie pojmę czemu tyle głosów dostają tacy ludzie, którzy swoimi wystąpieniami potrafią czasem tak "błysnąć", że szkoda gadać... Trochę poparcia ok rodzina znajomi ale skąd tyle??? Chyba że na zasadzie że Ci są sławni ze swojej głupoty i skoro innych nazwisk wyborcy nie kojarzą to wybiorą te sławne z głupoty. Chyba, że ktoś może mi to jakoś inaczej racjonalnie wytłumaczyć? Ja oprócz głosu oddanego na partię która ma zbliżone moim poglądy jeszcze stawiam krzyżyk na człowieka który ma mnie sobą reprezentować, oddaję głos świadomie.
_________________ http://www.cwaniacy.com.pl/<=Wejdź i dowiedz się jak możesz regularnie zarabiać na promocjach bankowych
Ostatnio edytowano 28 paź 2015, o 15:58 przez Jankoś, łącznie edytowano 1 raz
|
28 paź 2015, o 12:22 |
|
|
drk
SV Rider
Dołączył(a): 2 sty 2015, o 21:03 Posty: 830 Lokalizacja: Białystok
Moto: under construction
|
Co do reprezentowania mnie swoją osobą o którym mówi Jankoś, to ja nie znalazłem takiego kandydata. PO, które wcześniej popierałem straciło mój głos, natomiast PiS może i by go dostał gdyby pozbyć się tych "niestabilnych umysłowo" z szeregów partii. Mimo dobrych chęci Kukiza wydaje mi się że nie mają odpowiednich kompetencji aby oddać im władzę, chociaż dobrze że są w sejmie, może się rozwiną w dobrym kierunku... Lewacy nie weszli do sejmu z Nowacką na czele - i bardzo dobrze, Gratuluję Rodakom Mimo gorzkich słów Słonia przyznam się, że byłem w grupie tych śmierdzących leni, którym nie chciało się pofatygować do urny.
_________________ Imperare sibi maximum imperium est
|
28 paź 2015, o 14:58 |
|
|
jazdas
motocyklista
Moto: Z1000 2011
|
ja nie wspominam o nich wogole, cały czas piszę o procencie ludzi ktorzy poszli do wyborów, co mnie interesuje reszta? Na nich nie zwracam uwagi ponieważ wogole nie zainteresowali się wyborami.
|
28 paź 2015, o 16:24 |
|
|
Dziaku
SV Rider
Moto: SV650S'99
|
Głosowałem na PO, bo na ich liście był jedyny kandydat z mojego miasta, jedyny którego poznałem osobiście, miałem okazje porozmawiać z nim, wymienić się poglądami oraz był to jedyny człowiek pośród masy nazwisk których nigdy na oczy nie widziałem, który wiem że coś już udało mu się osiągnąć co sprawiło że moje miasto jest lepszym miejscem. Pasuje Ci taki argument ? Natomiast zgadzam się w 100% ze Słoniem, dodałbym że te leniwe dupy nie mają prawa przez najbliższe 4 lata narzekać na to jak jest, czy jak się żyje w Polsce.
_________________ CBR 125R '07-->SV650S '06-->DR350S '91-->RM125 '95-->SV650S '99
|
28 paź 2015, o 18:12 |
|
|
Dmnick
SV Rider
Moto: Kawasaki ZX-6R
|
Pasuje. Oczekiwałem jedynie logicznego uzasadnienia
_________________ Motocyklista to stan umysłu.
Moja [s]SV'ka[/s] Ninja
|
28 paź 2015, o 19:28 |
|
|
theLord
rowerzysta
|
Dlatego, że mamy system wyborczy jaki mamy. Niesioł dostałby mniej głosów a i tak by wszedł.
|
28 paź 2015, o 21:15 |
|
|
theLord
rowerzysta
|
|
28 paź 2015, o 21:19 |
|
|
Cezar
SV Rider
Dołączył(a): 29 lip 2015, o 06:23 Posty: 637 Lokalizacja: mapenzi
Moto: SV650s K7 we wiśni
|
Jarek zaskarży...znaczy udowodni, że sfałszowali. Będą ponowne... wymęczone z fona....
|
28 paź 2015, o 21:29 |
|
|
theLord
rowerzysta
|
Jarek zaskarży, że wygrał? hehehe pewnie tak bardzo nastawił się na przegraną, że do dzisiaj nie może uwierzyć.
|
28 paź 2015, o 21:37 |
|
|
Agi
SV Rider
Dołączył(a): 24 lip 2010, o 16:50 Posty: 1170 Lokalizacja: Łowicz
Moto: GS500f'04, SV650 SK5
|
To tylko taki mój luźny wniosek, może trochę przesadzony, ale baardzo chciałam to napisać. Wystarczy spojrzeć na powyższe wyniki ankiety i posłuchać 'głosu ludu', jak to ludzie narzekają na tych głównych polityków. Szczerze powiem, że spodziewałam się innych wyników, sprawdziło się tylko to, że Platforma tak jakby przegrała. Jednak miałam nadzieję, że i PIS 'odpadnie'. No ale cóż, pozostaje nam tylko zaakceptować te wyniki i patrzeć jak się PIS pogrąża, bo sprawując władzę samodzielnie nie będą mieli na kogo zrzucić, że coś nie przeszło przez głosowanie.
_________________ Non quo sed quo modo
|
29 paź 2015, o 10:47 |
|
|
Montana
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:47 Posty: 2660 Lokalizacja: Bjaczystok
Moto: Trufel 675
|
Skąd głosy na PO? Proste, na przykładzie moich rodziców - byle nie PIS Teraz nie głosuje się, żeby ktoś wygrał, tylko żeby inny przegrał. Ja mając przed nosem listę kandydatów nie znałam ani jednego nazwiska, które byłoby mi znajome (jak mam zaufać kandydatowi, jeśli na promującej go ulotce podany jest życiorys jego i całej rodziny i ani słowa o tym, jaki ma plan na nasz kraj?!). Tak czy siak zasadę miałam prostą - oddać głos przeciw systemowi bo mam już dość PO, PIS i tych wszystkich starych kłamliwych mord. Osobiście jestem na bakier z polityką i słuchając ich obietnic. Nie rozumiem jednego - jak można mieć w partii taki ewenement o nazwisku Szydło, który na pytanie o wstąpienie Polski do UE po burzy "mózgu" odpowiada "tysiąc dziewięćset dziewięćdziesiąty drugi lub CZECI" (co to w ogóle za cyfra.....). Debaty tej pani vs obecna premier nawet nie oglądałam ale ponoć nic nie straciłam bo poziom obu Pań był na poziomie odpowiedzi na powyższe pytanie. Dlatego JAK w tym kraju ma być lepiej, skoro chcą nim władać takie osoby?
_________________ Suzuki SV 650s 2006 -> Honda VTR 1000 SP1 2001 -> Triumph Street Triple 675 2012
|
29 paź 2015, o 13:19 |
|
|
Dono
SV Rider
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 09:59 Posty: 3102 Lokalizacja: Warta, łódzkie
Moto: różne
|
Może to mniej więcej coś w stylu Bjaczystok-u (co to w ogóle za miasto.....).
|
29 paź 2015, o 14:34 |
|
|
koroviov
SV Rider
Moto: SV650 SS
|
Słucha ktoś radia Maryja? Szczerze polecam. To daje bardzo dobry obraz rzeczywistości równoległej o której nic nie wiemy. Czytamy sobie forum, obracamy się w środowicku na ogół młodych chcących coś zrobić ze swoim życiem, a tuż obok cała rzesza wyborców o których istnieniu nie mamy pojęcia.
_________________ Najlepszą metodą tunningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty.
|
29 paź 2015, o 14:51 |
|
|