Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
Autor |
Wiadomość |
Cezar
SV Rider
Dołączył(a): 29 lip 2015, o 06:23 Posty: 637 Lokalizacja: mapenzi
Moto: SV650s K7 we wiśni
|
Re: Akrapowic z Aliexpress
A dlaczego dowodzik i tak zabiorą ? Tylko dlatego, że ledowe i inny kształt mają ?
|
18 lut 2016, o 20:33 |
|
|
hkr013
motocyklista
Dołączył(a): 10 lis 2011, o 23:24 Posty: 116 Lokalizacja: Werchrata
Moto: Suzuki GS 500 SF
|
kształt może być dowolny, ledowe są zgodne z prawem. Ma być wybita na kloszu homologacja http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=74878pełno o tym info w sieci
_________________ Suzuki GS 500 SF
|
18 lut 2016, o 20:48 |
|
|
Cezar
SV Rider
|
Że ma być homologacja to wiem, ale z powyższego cytatu wywnioskowałem, że dowód zabiorą za samo manie ledowych
|
18 lut 2016, o 21:00 |
|
|
acinr_PL
SV Rider
Dołączył(a): 12 lip 2010, o 14:28 Posty: 1963 Lokalizacja: Piła / Szczecin
Moto: B*R*A*K
|
Nie ma różnicy czy źródłem światła jest żarówka wolframowa, żarówka led, neon czy jażyniówka ważna jest homologacja czyli dopuszczenie jej do ruchu.
18 lut 2016, o 21:22 |
|
|
Dziaku
SV Rider
Moto: SV650S'99
|
Pewnie za głośny wydech
_________________ CBR 125R '07-->SV650S '06-->DR350S '91-->RM125 '95-->SV650S '99
|
18 lut 2016, o 21:42 |
|
|
Cezar
SV Rider
|
To trzeba wozić db killer'a w schowku
|
18 lut 2016, o 22:20 |
|
|
Wolf
motorowerzysta
Dołączył(a): 16 gru 2012, o 11:06 Posty: 78 Lokalizacja: Oleśnica
Moto: SV 1000
|
Tak a propo wydechu, jak wygląda sprawa z lewym wydechem? chińczyk naklejkę przeklei ?
|
18 lut 2016, o 23:53 |
|
|
fasoliusz
motocyklista
Dołączył(a): 2 lut 2016, o 20:59 Posty: 130 Lokalizacja: Sochaczew
Moto: SV1000S
|
Dowodzik zabiorą za wydechy i ksenonka Wracając do kierunków, to zamawiam barracude i zobaczymy co dalej wyjdzie
|
19 lut 2016, o 00:57 |
|
|
Łobuz94
motocyklista
Dołączył(a): 15 gru 2015, o 18:51 Posty: 265 Lokalizacja: Białystok
Moto: SV650N 2005
|
Nie miałem jeszcze kontroli, ale jakoś nie chce mi się wierzyć że przy kontroli policja sprawdza czy kierunki mają homologację, jeżeli tak to mnie poprawcie , rozumiem sprawdzanie natężenia hałasu, ale żeby czepiali się aż tak kierunków to jakoś uwierzyć nie mogę...
Rozumiem , że zdarzy się papudrak w niebieskiej czapeczce który sprawdzi nawet homologację lampki podświetlenia rejestracji, ale czy na prawdę każda inspekcja jest okraszona taką dokładną kontrolą sprzęta ?
_________________ "Jazda na motocyklu to najprzyjemniejsza rzecz jaką robimy w ubraniu"
|
19 lut 2016, o 13:03 |
|
|
Łobuz94
motocyklista
|
Swoją drogą mógłby ktoś wyrazić swoją opinię o manetkach barracudy/rizomy z ali tych za około 10/15$ ?? Jak z wytrzymałością, po sezonie nie wyglądają jak ściera ?? Bo na zdjęciach mega podobają mi się te barracudy, ale ciekaw jestem jak prezentują się w rzeczywistości i jak z ich użytkowaniem
_________________ "Jazda na motocyklu to najprzyjemniejsza rzecz jaką robimy w ubraniu"
|
19 lut 2016, o 13:05 |
|
|
Marpol
SV Rider
Moto: CBR 1000 RR
|
pisałem pare postów temu o Barracudzie z Ali jest nie do odróżnienia i ładnie sie prezentuje Kumple mają w CBR SC 59
_________________ Hard Work Beats Talent.
|
19 lut 2016, o 14:10 |
|
|
Łobuz94
motocyklista
|
faktycznie kojarzę po tej CBR SC W takim razie wielkie dzięki za potwierdzenie informacji Jeszcze muszę się przyczaić na jakieś lusterka, podobają mi się te od Rizomy lub "rizomy" które idą tak poziomo/równolegle względem kierownicy, prezentują się na prawdę świetnie, jestem tlyko ciekaw czy pasują do svki
|
19 lut 2016, o 14:56 |
|
|
Rozkosmany
SV Rider
Dołączył(a): 21 sie 2013, o 21:06 Posty: 2164 Lokalizacja: Crewkerne
Moto: SV 650S
|
Też mi się tak zdaje. Przepisy określają z tego co wiem minimalny odstęp pomiędzy nimi i barwę światła: Ma być żółta Aczkolwiek pewien glina kiedyś spierał się ze mną że powinna być pomarańczowa Straciłem przez to godzinę czasu, ale cytat z książki udostępnionej na posterunku sprawę załatwił. Fakt że to było dosyć dawno i może już jaką homologację dorobili. Swoją drogą to my mamy jeszcze jakieś nawyki z przeszłości. Jeżeli jesteśmy na prawie, o czym wiemy to zamiast dzień dobry do pana policaja, powinniśmy z mety żądać informacji dlaczego-po co-za co itd... Nas zatrzymuje. A najsampierw go wyligitymować- mamy takie prawo. Jeżeli powołuje się na jakieś homologacje to ma obowiązek zacytowac nam dokładną podstawę prawną. Ja wiem że to brzmi dziwnie, ale nawet w rosji zadziałało i gliny tamtejsze nie mają prawa cie zatrzymać jeżeli jedziesz zgodnie z przepisami. Oczywiście mogą zaszlabanić w przypadku podejrzenia że jesteś poszukiwany. Ale jeżeli na tym oparli swoją >potrzebę< zatrzymania to mówią to i proszą o wylegitymowanie. Jeżeli to nie ciebie szukają muszą cię puścić po wylegitymowaniu. Co do reszty to ruskie wymusili na ustawodawstwie że wszelkie sprawy homologacyjne są rozpatrywane podczas przeglądów. Jeżeli ma przegląd, znaczy glinie nic do tego jakie są lampki. Kupę lat temu w polsce mówiło się o nr. pesel jako o metodzie na to że łazisz bez dokumentów. Bo i tak wszystko w komputerze będzie. I co mamy? Gówno mamy Komputery są od tak dawna że aktualnie dorośli ludzie nie pamiętają czasów że ich nie było. Gdzie gliniarskie bazy danych? (ostatnio zdaje się było że niemanie jakiegoś papiera to 200 zeta) Mieszkam w UK, jest tak jak kiedyś obiecywano w PL. Mam przegląd, zapłacone ubezpieczenie to nie ma siły że mnie jakiś radiowóz zatrzyma jeżeli jadę zgodnie z przepisami. Jeżeli zatrzyma to tylko pod pretekstem poinformowania mnie że np. żarówka w stopie nie świeci bądź kontroli na alkohol. Nie pyta mnie o nazwisko tylko że chce sprawdzić i czy wyrażam zgodę. Jeżeli tak to daje mi dmuchawkę, wyskoczy zero to on mówi > dziękuję i szerokiej drogi Wróć, w zeszłym roku DVLA poprosiło motocyklistów o wożenie ze sobą sertyfikatu z MOT-u jako szybkiego dowodu że to twój motocykl. Konkretnie że twój numer rejestracyjny. Bo dużo cwaniaczków notowało sobie nr. pod sklepem np. Wiedział w zasadzie na pewno że wsio opłacone to robił sobie taki sam numer, wieszał na taki sam motocykl i se śmigał. Wszyskie kamery jakie go mogły zobaczyć i sprawdzić wykazywały że jest git. Postanowili z tym trochę zawalczyć.
|
20 lut 2016, o 14:26 |
|
|
Miles
SV Rider
Dołączył(a): 17 lip 2012, o 18:46 Posty: 1729 Lokalizacja: 3-miasto
Moto: Versys; SV650N
|
Z tego co pamiętam, to podświetlenie tablicy nie musi mieć homologacji
_________________ Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia.
|
21 lut 2016, o 02:28 |
|
|
Łobuz94
motocyklista
|
Mam nadzieję , że dalej tak jest, bo ja włąśnie niedawno zrobiłem sobie "homemade'a"
|
21 lut 2016, o 21:35 |
|
|
acinr_PL
SV Rider
Dołączył(a): 12 lip 2010, o 14:28 Posty: 1963 Lokalizacja: Piła / Szczecin
Moto: B*R*A*K
|
Miles skąd masz takie info? Daj jakieś źródło bo z tego co wiem wymagana jest homologacja na lampę oświetlenia tablicy
22 lut 2016, o 09:52 |
|
|
piotras
motocyklista
Moto: sv650n k5
|
Dobra, bo tak czytam i nie wierzę. Poważnie ktoś się przejmuje homologacją kierunkowskazów? Poważnie ktoś z Was się spotkał z tym, żeby za durne kierunki ledowe zabrali komuś dowód? Jeżeli tak to zaczynam się martwić, bo jak założę moje chińskie migacze to będzie już 3 mur-beton punkt do zabrania mi dowodu. A jakoś z dwoma poprzednimi przeszedłem badanie techniczne bez problemu. I wcale nie szukałem "łatwej" stacji diagnostycznej, wręcz przeciwnie, po zakupie zależało mi żeby dokładnie sprawdzili choćby hamulce. Rozumiem że głośny wydech jest be, mój prawdopodobnie nie mieści się normach (punkt nr 2 do zabrania mi papiurów) , ale jak jeden baran w ciągu sezonu ma mnie usłyszeć wcześniej i się zastanowić zanim zmieni pas, to dla mnie jest warto. Rozumiem, jeżeli ktoś ma motocykl sprowadzony z normalnego kraju gdzie nikt nie sra o pół decybela i nie pyta ludzi na egzaminie na prawko o szerokość tablicy rejestracyjnej, i ma w motocyklu jakieś dziwne migacze, n.p czerwone, to ok, u nas są żółte, mają być żółte. Ale dzień w którym mi zabiorą dokumenty za migacze bez homologacji to będzie dzień w którym się głęęboko zastanowię nad sensem istnienia... Oświetlenie tablicy, srsly?
|
22 lut 2016, o 09:59 |
|
|
Marpol
SV Rider
Moto: CBR 1000 RR
|
W niektórych tematach rozkminy przypominają u nas na forum wizytę u ginekologa ... - szukanie problemów tam gdzie inni znajdują przyjemnosć w sv jak wywalałem bociana podświetlanie było z listw led nigdy policja nie miała pretensji teoretycznie duzo rzeczy na codzień nie robimy zgodnie z prawem jak przejście przez ulice 50 m od pasów wiec nie presadzajcie z tymi plombami i homologacjami na wszystko..... 90 % z chłopów ma kobiety które były wcześniej używane plomba dawno zerwana i nie wiadomo z jakim są przebiegiem .... Na zakończenie powiem ze założyłem i jak konto na ali pierwsza partia klamotów zamówiona zobaczymy co przyjdzie
_________________ Hard Work Beats Talent.
|
22 lut 2016, o 12:42 |
|
|
Bartyjaw
pieszy
Moto: SV650S 2003
|
Ja również zamówiłem manetki i klamki, zobaczymy czy dojdą:)
|
22 lut 2016, o 13:56 |
|
|
dymex
motorowerzysta
Moto: SV650N K9
|
Temat trochę bardziej zjechał na samo Aliexpress więc pozwolę sobie zapytać: http://www.aliexpress.com/item/7-8-Hand ... 66232.htmlCzy ktoś używa tych luterek?
|
22 lut 2016, o 14:08 |
|
|