Dołączył(a): 24 lut 2010, o 14:53 Posty: 453 Lokalizacja: Warszawa -LLB
Fotoradary - nowości na rynku :)
Nowy radarek w Lublinie
Cytuj:
Nazywa się TruCam. Pochodzi z USA i jest niezwykle skuteczny w walce z piratami drogowymi. Nie wykryje go żaden antyradar. Wczoraj przechodził testy, a dziś zaczyna służbę w Lublinie.
TruCam świetnie radzi sobie także z piratami na jednośladach. – Za jednym razem mierzy prędkość nadjeżdżającego motocykla i rejestruje tablicę rejestracyjną umieszczoną z tyłu maszyny – tłumaczy Piotr Białobrzeski z firmy Safety Cam Systems, dystrybutora sprzętu w Polsce.
Ogólnie to Panowie stają np na wiadukcie i robią foty w oba kierunki, po czym za 2km łapie nas drogówka która ma już nasze zdjęcia na "wrednym urządzeniu".
W Lublinie inauguracja troszkę nie wypaliła bo opisy fotek w tym bajerze są po ang, a więc nie można było wlepić nikomu mandatu. Spolszczenie będzie za niecały tydzień także pilnujcie się
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
Re: Fotoradary - nowości na rynku :)
No to niefajnie. Muszę pogadać z wujkiem czy w mojej okolicy też takie cuda planują.
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
26 lut 2010, o 21:58
romek
platynowy down
Dołączył(a): 24 lut 2010, o 14:53 Posty: 453 Lokalizacja: Warszawa -LLB
PęDZEL napisał(a):
Jeszcze dużo wody upłynie w Wiśle zanim zobaczymy takie urządzonka na naszych drogach :lol:
Nie doczytałeś ;-) już są a przynajmniej jedno działa w Lublinie.
26 lut 2010, o 22:19
sirmariano
SV Rider
Ciekawe jak udowodnią, że na dwóch zdjęciach to akurat ten samo motor tylko na jednym widać światło białe a na drugim światło czerwone a pod spodem 280
Ciekawe jak udowodnią, że na dwóch zdjęciach to akurat ten samo motor tylko na jednym widać światło białe a na drugim światło czerwone a pod spodem 280
Po tablicy rejestracyjnej na pewno chyba że ktoś jeździ bez. Jeżeli Cie nie zatrzymają to można być pewnym, że będzie wezwanie na komendę na film dokumentalny z twoim udziałem.
PęDZEL napisał(a):
Jeszcze dużo wody upłynie w Wiśle zanim zobaczymy takie urządzonka na naszych drogach :lol:
Testy były w tym tygodniu i prawdopodobnie spisuje się to świetnie. Więc kurcze nie wesoło może być, chyba trzeba będzie się zaopatrzyć w chowaną tablicę rejestracyjną. A i kreci to filmy w HD więc jakość bardzo zadowalająca.
W zasadzie to... wystarczy w miarę trzymać się przepisów... Żadne fotoradary wtedy nie straszne no i trudniej o rozwałkę jak tu Choć teraz są takie dziury, że i prowadząc motocykl można się pewnie zabić.
A ja mam wrażenie, że wszystkie nowości zawsze najpierw są w Lublinie. Jako pierwsi mieli np. suszarki laserowe, pierwsi mieli mobilne kamery filmujące do tyłu, no i słynny fotoradar w śmietniku:)
27 lut 2010, o 22:26
raptor
SV Rider
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 00:50 Posty: 526 Lokalizacja: śląskie
Ten wynalazek TruCam wykrywają antyradary z najwyższej półki, ...tylko jest to już musztarda po obiedzie, wykrycie to początek pomiaru , ale znacznie lepiej radzą sobie z nim jammery.
_________________ 650S K6 > DL650 AK8
28 lut 2010, o 21:34
Owca007
spamOWCA
Dołączył(a): 23 lut 2010, o 10:38 Posty: 7686 Lokalizacja: Wrocław i Tłustomosty (granica opolskiego i ślaskiego)
Moto: BMW + szpera :)
Hahaha i mam spokój u mnie w okolicy na razie mają tylko dwie sztuki fotoradarów co robią zdjęcia z przodu i z tyłu. Z czego jeden jest na motocyklu policyjnym, a drugi stawiają przeważnie wiem gdzie bo dzwonię . Więc jak ktoś lubi odkręcić manetkę zapraszam do mnie .
_________________ Jak czegoś dusz pragnie to gg 1487770
A ja słyszałem, że jak stoi patrol na trasie w pobliżu fotoradaru to znaczy, że jest tam urządzenie aktualnie zamocowane. Podobno patrole pilnują, żeby nikt nie ukradł:) Ta kamerka kosztuje 50 tys. więc można się spodziewać gromu razem z policjantami:)
4 mar 2010, o 14:12
raptor
SV Rider
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 00:50 Posty: 526 Lokalizacja: śląskie
allay napisał(a):
A ja słyszałem, że jak stoi patrol na trasie w pobliżu fotoradaru to znaczy, że jest tam urządzenie aktualnie zamocowane.
Patrol stoi w pobliżu fotoradaru , bo przy FR wszyscy zwalniają a potem ogień, ...a dalej to oni kasują wszystkich.