Dołączył(a): 20 lip 2016, o 13:53 Posty: 197 Lokalizacja: warszawa / poznań
Moto: sv650n'00
Re: Akrapowic z Aliexpress
Mam wątpliwość i z zapytaniem się zgłaszam. W atrapowiczu co mi przyszedł na wejściu do wydechu jest taki stożek zwężający. Nie będzie dławić? Powinienem go zostawić czy uciąć?
Ten stożek normalnie się wyjmuje, nic nie ucinaj. Jak ręką nie chce wyjść to kombinerkami złap a ręką trzymaj za wydech.
5 lut 2017, o 16:04
Mściwy Kurp
motocyklista
Ale trzeba wyciągać? Bo właśnie nie do końca ogarniam, tłumik jest "uniwersalny" i czy to nie jest aby tak, że zwężka zostaje jeśli jest jedna rura, a jest wyjmowana jeśli są dwie?
Dołączył(a): 19 mar 2013, o 11:40 Posty: 1861 Lokalizacja: Chodzież (WLKP)
Moto: KAWASAKI ZX-10 R
Sorki że tak długo ale kompletny brak czasu ....
A więc tak, dodatkowo trzeba sobie skombinować redukcję ( w przypadku sv1000 - by uniknąć cięć ori kolektorów 100zł/2szt) średnica zewnętrzna 50,8 z drugiej roztłoczenie na śr. wew. 53; L=190mm.
Nadmiar ucinamy, delikatnie szlifujemy od środka by ładnie weszło i talala Dodatkowo trzeba dorobić przedłużkę od seta do obejmy tłumika (według uznania)
Gdyby mieli się czepiać, to 85% motocykli miało by zabierane dowody
Dokładnie. Misiek musiał by mieć baaardzo zły dzień, albo być po prostu prawdziwym chujkiem, żeby zabierać dowody za wydech.
7 lut 2017, o 12:52
Passionesuzuki
SV Rider
Moto: Sv 650 K8 Traveller
U nas jest spoko, zazwyczaj mundurowi tez maja motorki i chetnie wymieniamy sie uwagami ale byly przypadki ze bez Db Killera zabrali dowod... w sumie maja racje, ulica to nie tor, po co przeginac z halasem?
Jest jeszcze opcja z wożeniem DB-killera w plecaku, ale komu by się chciało
7 lut 2017, o 12:57
Mściwy Kurp
motocyklista
Za dudnienie na poziomie uruchamiania alarmów w pobliskich samochodach to też jestem za tym, żeby to ukracać. Dla mnie głośny wydech to jest duży plus do bezpieczeństwa w mieście ale wszystko musi mieć granice.
Moto: Sv 650 K8 Traveller
Mściwy Kurp napisał(a):
Za dudnienie na poziomie uruchamiania alarmów w pobliskich samochodach to też jestem za tym, żeby to ukracać. Dla mnie głośny wydech to jest duży plus do bezpieczeństwa w mieście ale wszystko musi mieć granice.