Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Po odpieciu kostek z licznika motek nie reaguje
Autor |
Wiadomość |
ulfr80
pieszy
Moto: Sv650s
|
Po odpieciu kostek z licznika motek nie reaguje
Problem jak w temacie. Po odpieciu jakiekolwiek kostki z licznika motocykl traci wszystko i ponprzekreceniu kluczyka nie dzieje sie zupelnie nic nie mam mowy o odpaleniu motocykl sv650 gaźnik 99 ktos ma jakies pomysly?
|
1 wrz 2018, o 08:02 |
|
|
komi
SV Rider
Dołączył(a): 20 kwi 2013, o 11:22 Posty: 1573 Lokalizacja: Wrocław<->Głuszyca
Moto: SV650S '2003
|
Re: Po odpieciu kostek z licznika motek nie reaguje
Wyjaśnij, proszę, trochę bardziej szczegółowo, bo przyznaję - pierwsza myśl po przeczytaniu tego, co napisałeś: "żartujesz?!" Zerknij do serwisowki (na schemat elektryczny) i zobacz co "wisi" na każdym przewodzie. Jeżeli schemat Ci nic nie mówi, to raczej za instalację się nie zabieraj. Ona ma sens i nie ma w niej niepotrzebnych gałęzi (obwodu). Elektryka/elektronika to nie "wiedza tajemna", ale jednak wiedza. Ponoć w Rubinach można było wymieniać elementy "na pałę" (jak już rytmiczne uderzanie pięścią nie pomagało) i to wytrzymywał (w żargonie nazywa się to "myślenie lutownicą"), tu bym się mocno wahał.
_________________ "Cholernie chciało mi się śmiać" Kurt Vonnegut jr
|
3 wrz 2018, o 16:43 |
|
|
ulfr80
pieszy
|
Sytuacja wyglada tak. Kiedy wszystko jest podpiete tak jak potrzeba czyli tak jak motocykl zostal zlozony wszystko gra i odpala bez problemu ale po wypieciu jakiejkolwiek kostki nie ważne co jest podpiete na jej końcu i jaki ma kolor rozrusznik zamiera. Nie wiem moze to ma jakis imobilajzer czy cos powdobnego szukam jakiejkowiek pomocy lub nakierunkowania gdzie szukac schemat schematem a rzeczywistosc jest odmienna. Mam nadzieje ze choc troche rozjasnilem sytuacje. Ale bardziej klarownie i obrazowo nie da sie tego opisac. I dziekuje za odzew.
|
3 wrz 2018, o 18:38 |
|
|
komi
SV Rider
|
Dlaczego chcesz odpalić moto bez licznika - tego nie rozumiem. Odpalasz z licznikiem bez problemu, więc dlaczego sobie chcesz skomplikować życie? Chyba nie chcesz "odlekczać" (górska idea "light and fast") motocykla? Nauka elektroniki na instalacji motocykla (którym jesteś w stanie rozpędzić się do 200km/h) poprzez odłączanie i podłączanie podzespołów i "zobaczymy co będzie" to chyba słaby pomysł. Edit:// Ale najważniejsze pytanie: dlaczego Cię to (o co pytasz) dziwi? Akurat w SV rzeczywistość jest taka jak w schemacie.
|
3 wrz 2018, o 20:10 |
|
|
ulfr80
pieszy
|
Dzieki za pomoc a chce wymienic licznik na inny i tyle. Nadal nie powiedziales co moze byc przyczyna tylko dzisz sie a pytanie bylo inne szukalem pomocy i odlowiedzi. Nie uzyskalem ok dzieki
|
3 wrz 2018, o 23:02 |
|
|
komi
SV Rider
|
Zgadza się, nadal nie powiedziałem, bo nadal wolałbym, żebyś jednak zerknął do tego schematu. Spoko, nie ma za co.
|
4 wrz 2018, o 16:31 |
|
|
ulfr80
pieszy
|
Komi dziekuje bardzo pomogłeś
|