Prawdopodobnie najlepsze na świecie forum Suzuki SV 650 / SV 1000 ;)
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Pomocy pin25l, odblokowanie i nie odpala
Autor |
Wiadomość |
blazimus
pieszy
Moto: SV1000s 2004
|
Pomocy pin25l, odblokowanie i nie odpala
Pomocy. Jak kolega napisał, wyciągnąłem kabel pin25, nie przecinając go. Wyciągnąłem tak, ze i kabel i metalowa wtyczka są na zewnątrz. Podłączam akumulator, zapalam zaplon. Dziala. Odpalam rozrusznik i pyk. Jakby jakas iskra i wszystko się wyłącza. Odkręcam kable akumulatora. Przykręcam. Znowu zaplon jest, rozrusznik i znowu pyk. Wszystko gaśnie. Paxjent sv1000s 2004. Czy tu chodzi o to, ze ta metalowa końcówka od pin25 ma być w kostce? I tylko kabel wyciągnąć? Lub przeciąć?
|
27 lip 2020, o 21:44 |
|
|
komi
SV Rider
Dołączył(a): 20 kwi 2013, o 11:22 Posty: 1573 Lokalizacja: Wrocław<->Głuszyca
Moto: SV650S '2003
|
Re: Pomocy pin25l, odblokowanie i nie odpala
Jeżeli rozłączysz pin - czy to przecinając przewód czy wypinając pin z kostki - to efekt jest dokładnie taki sam: przerwana gałąź obwodu. W kostce nie ma żadnych sekretnych połączeń między pinami. Pin męski ma się (po spięciu złącza, zwanego popularnie "kostką") stykać z pinem żeńskim (sorry - mniejszości - ale tak to japońskie szanowne inżynierstwo zaprojektowało, tam ewentualne pretensje).
_________________ "Cholernie chciało mi się śmiać" Kurt Vonnegut jr
|
28 lip 2020, o 08:57 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|